Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ilze Ose-Hlebovicka: "Pretinieku trenerim pienākas "fair-play" balva"

Ilze Ose-Hlebovicka: "Pretinieku trenerim pienākas "fair-play" balva"
Ilze Ose-Hlebovicka
Foto: wbbl.eu

"Pašreizējā kvalifikācijas kārtība paredz, ka Igaunijas komandas daļēji izšķir Latvijas čempionāta iznākumu. Nevaram noskaidrot spēku samērus, spēlējot tikai savā starpā. Plusi – lielāka motivācija un koncentrēšanās," pēc uzvaras pirmajā pārspēlē teica Latvijas Universitātes sieviešu basketbola komandas galvenā trenere Ilze Ose-Hlebovicka.

Ilze Ose-Hlebovicka, LU galvenā trenere

"Spēles pārcelšana ietekmēja mūsu plānus. Trešdienas cīņu iesākām fantastiski, ar lielu mobilizēšanos – izrāviens 23:0 to pierādīja. Izmaiņas izsita no ritma, atņēma emocijas un visu nācās sākt no nulles.

Prieks, ka meitenes spēja sakopot visus spēkus. Zinājām, ka mūs gaida pilnīgi savādāka spēle nekā trešdien, taču spējām parādīt raksturu. Taktiskās ieceres izdevās realizēt daļēji, taču pirmajai uzvarai pietika.

Aizsardzība ir mūsu galvenā prioritāte. Pateicoties tai, cenšamies gūt vieglus punktus. Šajā spēlē aizsardzība nepārvērtās vieglajos punktos, taču piespiedām juniorēm izmest neērtus metienus. Biežāk tikām pie bumbas, varējām vairāk uzbrukt.

Uzbrukumā tik labi neklājās. Daudz aizmetām garām, tai skaitā no labām situācijām. Pirms atbildes spēles palikušas rezerves, visvairāk spēles organizācijā. Gatavosimies, lai otrdien spēlētu ar jauniem spēkiem un enerģiju.

Vineta Bīriņa rādījusi labu sniegumu gandrīz visas sezonas garumā. Ceru, ka viņas profesionālā pieeja darbam ļaus labi nospēlēt līdz sezonas beigām. Vinetas lietderība laukumā ir liela. Zane Zeltiņa daudz palīdz ar precīziem metieniem, aukstasinību un pieredzi. Patīkami, ka viņa atrod iespējas atnākt pie mums no mācībām un darba brīvajā laikā.

Pārspēlēs tiek dalītas ceļazīmes gan uz “Sešu finālu”, gan Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēm. Tas rada papildu spriedzi. Labāk patiktu, ja kvalificēšanās abiem čempionātiem notiktu atsevišķi. Pašreizējā situācijā Igaunijas komandas daļēji izšķir Latvijas čempionāta iznākumu. Nevaram noskaidrot spēku samērus, spēlējot tikai savā starpā. Plusi – lielāka motivācija un koncentrēšanās.

Emocionālais noskaņojums komandā ir ļoti labs. Mums izveidojies labs kolektīvs, meitenes labi savstarpēji saprotas. Tā tam arī jābūt.

Pretinieku komandas trenerim pienākas “fair-play” balva par godīgu cīņu (nepieprasot tehnisko zaudējumu par 11. martā notikušo spēles pārtraukumu 70 minūšu garumā – Sportacentrs.com). Trešdien notikušais parāda viņa attieksmi un profesionālismu."

Ainārs Čukste, "TTT junioru" galvenais treneris

"Pēdējās nedēļās kopīgu treniņu nav bijis. Darbs pakārtots TTT vajadzībām, vairākas meitenes trenējas kopā ar lielo komandu. Faktiski tiekamies tikai spēlēs. Tādos gadījumos jāiemācās individuālās situācijas pakārtot komandas interesēm.

Digna Strautmane mums bija ļoti svarīga spēlētāja. Bez viņas komandas spēle un organizācija kļuvusi vājāka, vēl neesam spējuši pārkārtoties. Meitenes cīnās, taču sadarbība pavājinājusies. Spēlēs sastāvu iespēlējam no jauna."


, 2015-03-13 23:01, pirms 9 gadiem
nesapratām, kāds tad tas fair play
, 2015-03-13 23:16, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: nesapratām, kāds tad tas fair play
Nu pag, tak hallē trešdien izdzisa elektrība - ja pretinieks uzstātu, tad tehniskais LU zaudējums. 0:20. Bet spēli pārcēla uz šodienu, jo panāca pretī.
, 2015-03-14 11:29, pirms 9 gadiem
Klausoties TTT Junioru treneri tāda sajūta, ka trenerim visu laiku ir problēmas, jau kuro reizi. Ja dažas meietenes trenejas pie TTT, tad laikam pārējām nav vērts trenēties...ļoti žēl ka lielajai Rīgas sporta skolai BJBS Rīga ir tik maz spēlētāju, ka nav pat jēgas trenēties. Pārējās meitenes junioru komandā laikam ir norakstītas...nozēlojami.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.