Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija EČ noskaidroti visi pusfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija EČ noskaidroti visi pusfinālisti
Epizode no Polijas un Portugāles cīņas, Foto: PAP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē tika izspēlētas otrās cīņas 2023. gada Eiropas čempionātā regbijā un, tā kā tajās netika fiksēti nekādi pārsteigumi, tad ir noskaidrotas arī visas četras izlases, kas turpinās cīņu par titulu.

2023. gada Eiropas čempionāts regbijā, kā jau iepriekš ziņojām, norisinās citādā formātā kā iepriekšējos gadus. Dalībvalstu skaits ir palielināts no sešām līdz astoņām un ir arī izveidotas divas apakšgrupas iepriekšējās vienas vietā. Pēc viena apļa turnīra divas katras grupas labākās izlases turpina cīņu par Eiropas čempionu godu, izspēlējot pusfinālus un finālu.

Pirms nedēļas jau ziņojām, ka šo turnīru ar uzvarām ir sākušas visas acīmredzamās favorītes un arī otrajā cīņu kārtā nekas nav mainījies. Favorīti tika pie otrajiem panākumiem, tādējādi uz pēdējo spēļu cēlienu dienas kārtībā atstājot vairs tikai vienu jautājumu – kāds būs galīgais vietu sadalījums un pusfinālu pāri, jo par pašām komandām, kas cīnīsies par titulu vairs nav jautājumu.

Tikai vienā cīņā, un tā, tāpat kā pirms nedēļas, bija ar Spānijas piedalīšanos, varēja novērot kaut nelielu intrigu. Spānija ar 32:14 tika galā ar Vāciju. Tiesa, pirmais puslaiks tika noslēgts vien ar 19:11 spāņu labā.

Pārējās cīņās, lai arī uzvarējušās komandas ne vienmēr rādīja savu labāko sniegumu, rezultāti bija graujoši. Gruzija ar 40:8 tika galā ar Nīderlandi, Rumānijas pārspēks pār Beļģiju rezultāta izteiksmē bija 56:5 bet Portugāle Poliju sagrāva ar 65:3.

Šie rezultāti nozīmē, ka par vietu finālā cīnīsies Gruzija un Spānija no A apakšgrupas un Portugāle ar Rumāniju no B apakšgrupas. Tiesa, pusfinālu pāri noskaidrosies pēc noslēdzošās apakšgrupu turnīra spēļu kārtas, kur šīs vienības tiksies savā starpā.

Jāpiebilst, ka, tāpat kā par uzvaru turnīrā, arī par galīgo vietu sadalījumu tiks aizvadīts atsevišķs izslēgšanas maču turnīrs, kurā cīnīsies četras EČ vājākās komandas.

2023. gada EČ regbijā, 1. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
PolijaPortugāle3:65
NīderlandeGruzija8:40
BeļģijaRumānija5:56
VācijaSpānija14:32

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Gruzija220010
2.Spānija22009
3.Nīderlande20020
4.Vācija20020

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Portugāle220010
2.Rumānija220010
3.Beļģija20020
4.Polija20020

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/