Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Leklērs drošs par "Ferrari" ātrumu Moncā un nebaidās no Verstapena

Leklērs drošs par "Ferrari" ātrumu Moncā un nebaidās no Verstapena
Šarls Leklērs. Foto: AFP/Scanpix

Sestdien "Ferrari" mājas trasē Moncā par kvalifikācijas uzvarētāju tika kronēts Šarls Leklērs, kurš ir drošs par komandas ātrumu un uzskata, ka ar to būs gana, lai aiz muguras noturētu sezonas līderi Maksu Verstapenu.

Kvalifikācijā Šarls Leklērs par 0,145 sekundēm apsteidza Maksu Verstapenu, kurš pirms Itālijas "Grand Prix" lēma nomainīt dzinēju, saņemot piecu starta vietu sodu. Tādējādi "Red Bull" līderis un kopvērtējuma pirmās vietas īpašnieks trasē dosies no septītās vietas.

"Kvalifikācija bija laba, bet mums jāspēj sniegumu atkārtot sacensībās. Sajūtas formulā bija labas. Nepieciešams, lai viss izdotos un lai nebūtu kļūdu. Godīgi sakot, esmu diezgan drošs par mūsu ātrumu," pauda Leklērs. Viņš atzina, ka Verstapens izvēlējies lielāku piespiedējspēku, tomēr kvalifikācijas uzvarētājs bija pārliecināts par "Ferrari" spējām.

Augusta beigās notikušajā Beļģijas "Grand Prix" Verstapens trasē devās no 14. vietas, bet tas netraucēja Nīderlandes pilotam gūt pārliecinošu uzvaru. Beļģijas Spā un Moncu vieno garās taisnes.

"Makss un "Red Bull" Spā bija kā no citas planētas, kamēr mums bija ļoti, ļoti grūti sajust formulu. Šeit viss ir citādi. Mēs daudz esam strādājuši pie tā, kas tieši Spā nogāja greizi. Nonācām pie vairākās atbildēm, kuras izmēģinām tagad," stāstīja Leklērs.

"Esmu drošs, ka Makss iesaistīties cīņā par pirmo vietu, bet man tas būtu ļoti nepatīkams pārsteigums, ja viņš mūs apdzīs kā Spā un aizmuks prom," vērtēja Leklērs, kurš šosezon izcīnījis vairāk pole position nekā Verstapens, bet sezonas kopvērtējumā atpaliek 91 punktu.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/3...


, 2022-09-11 13:10, pirms 2 gadiem
Ko gan citu viņam teikt. =]
, 2022-09-11 13:13, pirms 2 gadiem
Ferrari konkurenti ir viņi paši. Viņš var baidīties tikai no ferrari stratēģiem
, 2022-09-11 13:53, pirms 2 gadiem
No Verstapena nebaidās, bet stratēģi gan noteikti biedē.
, 2022-09-11 14:23, pirms 2 gadiem
310 punkti Maxam, bet 201 Leklēram. Sporta centrā sanāk 91 punktu starpība😁
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.