Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" pusfināli: Itālija pret ranga līderēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" pusfināli: Itālija pret ranga līderēm
"US Open" pusfinālistes
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Dienu vēlāk nekā plānots Ņujorkā notiks "US Open" sieviešu vienspēļu sacensību pusfināli. Pirmajā mačā plkst. 18:00 Simona Halepa un Flāvija Penneta sacentīsies par pirmo "US Open" finālu, bet pēc tam dominējošā pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa tiksies ar "Grand Slam" pusfinālu debitanti Robertu Vinči. Mačiem bija jānotiek pagājušajā naktī, taču nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tie pārcelti uz šodienu. Tiešraide Eurosport.

Divas Itālijas tenisistes viena "Grand Slam" pusfinālos ir pirmoreiz. Nav jābūt Einšteinam, lai apgalvotu, ka abas finālā netiks. Vienai ir iespējas. Kurai – tas visiem labi zināms. Skaidrs, ka Vinči pret Viljamsu variantu nav pilnīgi nekādu. Viljamsai tālāk tikt var liegt vienīgi veselības problēmas, kuru viņai pašreiz nav. Pat ar sliktu spēli viņa Robertai "Grand Slam" pusfinālā nezaudēs.

Vinči četros mačos Viljamsai zaudējusi visus astoņus setus, turklāt nevienā no tiem nav spējusi uzvarēt vairāk par četriem geimiem. Abas pēdējo reizi sacentās augustā Toronto, kur ceturtdaļfināla mačā amerikāniete uzvarēja ar rezultātu 6:4, 6:3. Tas Vinči bija atkārtots labākais rezultāts pret Viljamsu. Septiņus geimus viņa spēja uzvarēt arī 2009. gadā Vimbldonā (3:6, 4:6).

Viljamsa uzvarējusi 11 "Grand Slam" pusfinālus pēc kārtas, viņai pusfinālos ir lieliska 25-3 bilance. Tātad viņu "Grand Slam" mačos par iekļūšanu finālā spējušas uzvarēt tikai trīs tenisistes. Un visas ir vairākkārtējas "Grand Slam" čempiones. Serēna pirmo pusfinālu zaudēja 2000. gadā Vimbldonā, kur piekāpās māsai Venusai. Pusfinālos viņu spējušas uzveikt arī vēl abas izcilās Beļģijas tenisistes – Žustīne Enāna (2003. gada "French Open") un Kima Klijstersa (2009. gada "US Open"). Tas ir arī viss.

Vinči vienkārši nav tāda tenisa, lai varētu apdraudēt Viljamsu. Spēka spēlē viņa sacensties ar Serēnu nevar, bet ar simtiem "slaisu" viņa Viljamsu neiebiedēs. Robertai šodien 32 gadu vecumā būs pirmais "Grand Slam" pusfināls. Vinči ir vienreiz uzveikusi ranga līderi, tas notika 2011. gadā Toronto pret Karolīnu Vozņacki. Tagad mačs pret pavisam cita līmeņa ranga līderi.

Skaidrs, ka otrs pusfināls starp Halepu un Pennetu neitrālai auditorijai sola vairāk. Flāvija uzvarējusi trīs no četriem mačiem pret Simonu, viņu pēdējo reizi pārspējot tieši Ņujorkā – Itālijas tenisiste šeit 2013. gadā bija pārāka 4. kārtas mačā ar rezultātu 6:2, 7:6(3). Abas kopš tā laika tikušās tikai vienreiz, un Halepa martā Maiami guva pirmo uzvaru pār Pennetu – 6:3, 7:5.

Pennetai šodien būs otrais "Grands Slam" pusfināls. Pirmo viņa pirms diviem gadiem Ņujorkā zaudēja Viktorijai Azarenkai – 4:6, 2:6. Savukārt Halepai trešais pusfināls. Un viņa vienreiz ir spējusi iekļūt finālā, to izdarot pagājušā gada jūnijā Parīzē.

Halepa pēdējās divās kārtās spēlēja trīs setus gan pret Sabīni Liziki, gan Azarenku un no visām četrām pusfinālistēm kortā ir pavadījusi visvairāk laika – 8:29 stundas. Pennetai ir 7:35, abām laiks attiecas tikai uz vienspēlēm. Vai Halepas lielākā slodze negatīvi ietekmēs viņas sniegumu pret Pennetu? Pateicoties sliktajiem laikapstākļiem Ņujorkā, Halepa arī pēc ceturtdaļfināla ieguva vienu brīvdienu, izvairoties no spēlēšanas otro dienu pēc kārtas.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-10 18:26, pirms 9 gadiem
Pasapnjoshu par Itaalijas finaalu
Flavijai gan nav nemaz tik nereaali, lai gan, skatoties finaala virzienaa, tur prerii Sereenai vairaak liktu Simona..,

  +2 [+] [-]

, 2015-09-11 02:29, pirms 9 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Pasapnjoshu par Itaalijas finaalu
Flavijai gan nav nemaz tik nereaali, lai gan, skatoties finaala virzienaa, tur prerii Sereenai vairaak liktu Simona..,
Cīrul, skatoties uz koeficientiem, Itālijas fināla varbūtība ir 1:45
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-11 21:50, pirms 9 gadiem
Divas Itālijas tenisistes viena "Grand Slam" pusfinālos ir pirmoreiz. Nav jābūt Einšteinam, lai apgalvotu, ka abas finālā netiks. Vienai ir iespējas. Kurai – tas visiem labi zināms. Skaidrs, ka Vinči pret Viljamsu variantu nav pilnīgi nekādu. Viljamsai tālāk tikt var liegt vienīgi veselības problēmas, kuru viņai pašreiz nav. Pat ar sliktu spēli viņa Robertai "Grand Slam" pusfinālā nezaudēs

Valdis var sākt pazust

     [+] [-]

, 2015-09-11 21:58, pirms 9 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2015-09-11 21:59, pirms 9 gadiem
Nu ko, Valdi?