Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Vavrinkam mēģinājums pārtraukt četru zaudējumu sēriju pret Andersonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinkam mēģinājums pārtraukt četru zaudējumu sēriju pret Andersonu
Stens Vavrinka
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien "US Open" turnīrā tiks izspēlēti pēdējie četri ceturtdaļfināli. Par dienas maču izvēlos Stena Vavrinkas dueli arī Kevinu Andersonu. DĀR milzis ar savu iespaidīgo servi Vavrinku uzvarējis četras reizes pēc kārtas. Dāmu turnīrā laba varētu būt Viktorijas Azarenkas un Simonas Halepas spēle, ja vien rumāniete būs pienācīgā kondīcijā.

Vavrinkam četru zaudējumu sērija pret Andersonu

Lai cik tas jocīgi nešķistu, Stens Vavrinka jau pusotru gadu nespēj atrisināt Kevina Andersona problēmu. Pirmo reizi "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniegušais Andersons ir no pirmās serves ļoti atkarīgs tenisists, kuram, neskatoties uz pieticīgu arsenālu, ir izdevies Vavrinku uzvarēt četras reizes pēc kārtas. Pirmajās trīs tikšanās reizēs pārāks bija Šveices tenisists.

Mačos pret Andersonu daudz paviršību savos serves geimos atļauties nevar, par ko aizvakar pārliecinājās Endijs Marejs. Iespēju atspēlēt breikus pret lieliskās serves īpašnieku daudz nav. Vavrinka Andersonam pēdējo maču jūnijā Londonā uz zālāja seguma zaudēja divos taibreikos, oktobrī Parīzē viņam piekāpās ar rezultātu 7:6(2), 5:7, 6:7(3). Pagājušā gada augustā Toronto Andersons Vavrinku uzveica vēl vienā sīvā mačā ar rezultātu 7:6(8), 7:5. Tātad ļoti daudz taibreiku un 7:5 setu, kas mačos pret servētājiem nav nekas pārsteidzošs. Andersonam taibreikos daudz nevajag, ar vienu minibreiku bieži vien ir gana.

Andersons turnīrā atspēlējis 16 no 20 breikbumbām un ar 94 eisiem ir otrs labākais servētājs aiz Marina Čiliča (111 eisi), kuram par vienu maču vairāk. Andersons šobrīd ir sasniedzis deviņu uzvaru sēriju – Kevins pirms "US Open" uzvarēja Vinstonseilemas turnīrā. Pēdējos 12 mačos viņu uzvarējis tikai Rodžers Federers, kuram Sinsinati ar Andersona iespaidīgas serves neitralizēšanu problēmu nebija – 6:1, 6:1.

Andersonam šobrīd ir uzvaru sērijas rezultātā iegūta liela pārliecība, taču nav pieredzes "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, tāpat viņš ne reizi vienā turnīrā nav uzvarējis divus Top 10 spēlētājus. Vavrinkam būs 11. "Grand Slam" ceturtdaļfināls (4-6). Pēdējo viņš piecos setos Vimbldonā zaudēja Rišāram Gaskē, bet pirms gada "US Open" ceturtdaļfinālā piecos setos zaudēts Kei Nišikori.

Ja Vavrinkas un Andersona mačā favorīta zaudējums ir diezgan ticams variants, jo Andersons savā dienā var saservēt ļoti labi un tādās reizes ir grūti nobreikojams un līdz arī to arī grūti uzvarams, tad Federera un Gaskē mačā viss lielā mērā ir skaidrs. Gaskē būs nepieciešama liela veiksme un spožs teniss, lai gūtu tikai trešo uzvaru pret Federeru. Rodžeram pret Rišāru ir 14-2 bilance, abi zaudējumi ir uz māla – 2005. Montekarlo un 2011. gadā Romā, abos gadījumos piekāpjoties izšķirošā seta taibreikā.

Federers pret Gaskē uzvarējis sešus mačus pēc kārtas un arī 12 setus pēc kārtas! Uz "hard" seguma Federeram 8-0 bilance, zaudējot tikai vienu setu. Federers pēdējos divos turnīros – augusta beigās Sinsinati un šobrīd Ņujorkā – savu servi zaudējis tikai divreiz deviņos mačos. Rodžers spēlē ātru un agresīvu tenisu, ne vien labi servējot, bet arī regulāri radot iespējas uzņemšanā.

Cik daudz spēka palicis Halepai?

Labākais no šodienas sieviešu turnīra mačiem varētu būt starp Viktoriju Azarenku un Simonu Halepu. Ar vienu norunu – ja Rumānijas pirmā rakete būs labā kondīcijā. Viņa iepriekšējā kārtā izmocīja uzvaru pār Sabīni Liziki, cīnoties ne vien ar pretinieci, bet arī kājas savainojumu un muguras sāpēm. Vienubrīd bija pamatotas šaubas par Halepas iespējām pabeigt to spēli. Viņai izdevās, Simona pēcāk saprotamu iemeslu dēļ atteicās no jaukto dubultspēļu turpināšanas, kur ar tautieti Horiju Tekau bija tikusi līdz ceturtdaļfinālam.

Azarenkas un Halepas iepriekšējās cīņas bijušas "vienos vārtos". Azarenka Simonu divreiz sagrāva 2012. gada sezonā – 6:3, 6:1 februārī Dohā un 6:1, 6:1 oktobrī Lincā. Abi mači bija "hard", otrais telpās. Jāatzīmē, ka Halepa tobrīd vēl nebija ielauzusies elitē, pirmās spēles brīdī rangā atrodoties 63. vietā, bet otrās spēles laikā bija 46. pozīcijā.

Flāvijai Pennetai "US Open" ļoti patīk. Itālijas tenisistei šodien būs jau sestais ceturtdaļfināls Ņujorkā. Viņa gan uzvarējusi tikai vienu no iepriekšējiem pieciem ceturtdaļfināliem, 2013. gadā apspēlējot Robertu Vinči. Petrai Kvitovai "US Open" nav no veiksmīgākajiem turnīriem, jo šeit apstākļi regulāri bijuši pārāk sarežģīti lielā gaisa mitruma dēļ. Astmas dēļ Kvitovai turnīros Ziemeļamerikā regulāri ir problēmas, kas ir gan fiziska, gan psiholoģiska rakstura. Šogad beidzot pirmo reizi izdevies tikt līdz ceturtdaļfinālam. Petrai pret Flāviju savstarpējos mačos 3-3, uzvarot pēdējās trīs cīņas.

Trešdienas spēļu programma

LaiksSpēle
18:00Petra Kvitova – Flāvija Penneta
Pēc tamViktorija Azarenka – Simona Halepa
Pēc tamStens Vavrinka – Kevins Andersons
02:00*Rodžers Federers – Rišārs Gaskē

* – Federera un Gaskē spēle sākotnēji bija plānota ap 3:00, taču nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ (tiek gaidīts lietus) pārcelta un sāksies stundu agrāk.

     [+] [-]

, 2015-09-09 13:07, pirms 9 gadiem
Par Kevinu un Rišāru. Andersons varētu turpināt nebaidīties no spices večiem un Rišāram atnākt vaļā.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-09 14:16, pirms 9 gadiem
Par Stenu, Rišāru un Flaviju.. Vika un Simona abas labas

     [+] [-]

, 2015-09-09 15:15, pirms 9 gadiem
par to, lai kamēr Stens spēlē Vekica sten !!!

     [+] [-]

, 2015-09-09 16:57, pirms 9 gadiem
nicks rakstīja: Par Kevinu un Rišāru. Andersons varētu turpināt nebaidīties no spices večiem un Rišāram atnākt vaļā.
Rišāram nekas vaļā nenāks,jo Federers ir labā formā.Andersonam varbūt ir izredzes,ja ļooti labi servēs...

     [+] [-]

, 2015-09-09 22:20, pirms 9 gadiem
erudīts007 rakstīja: Rišāram nekas vaļā nenāks,jo Federers ir labā formā.Andersonam varbūt ir izredzes,ja ļooti labi servēs...
Tur jau tā lieta, ka Gaskē zaudē pirms mača. Tā jau nav, ka Federeram nekad nav panika .