Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Marejs četros setos pieveic Isneru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs četros setos pieveic Isneru
Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Rodžeram Federeram un Novakam Džokovičam "US Open" pusfinālos, kas tiks izspēlēti sestdien, pievienojies ranga 4. numurs Endijs Marejs, kurš četros setos tika galā ar Džonu Isneru – 7:5, 6:4, 3:6, 7:6(2).

Gan Marejs, gan Isners pirms šodienas spēles bija uzvarējuši deviņus mačus pēc kārtas – britam pirms "US Open" tituls Sinsinati, bet amerikānis uzvarēja Vinstonseilemā. Marejs bija uzvarējis abus mačus pret Isneru, garajam pretiniekam nezaudējot nevienu no pieciem izspēlētajiem setiem.

Šodienas cīņā pirmais pie breikbumbas tika Isners, kuram tāda radās 2. geimā, taču iespēju tikt pie breika nebija – Marejs uzbruka precīzi. Arī skotam pirmajā setā bija viena breikbumba, kuru viņš izmantoja. 11. geimā Marejam divi labi apvedošie sitieni, kas palīdzēja tikt pie breika un drīz vien noslēgt pirmo setu ar 7:5.

Otrais sets sākās ar Isnera pie savas serves "sausā" zaudētu geimu. Marejam nākamajā uzņemšanās reizē bija divas breikbumbas, taču nevienu "paņemt" neizdevās, jo Isneram divi "eisi". Taču ar sākumā iegūto handikapu pietika uzvarai setā – 6:4. Pie savas serves Marejs otrajā setā problēmas neizjuta.

Trešā seta sākumā Mareju piemeklēja koncentrēšanās zudums, kas noveda pie zaudēta breika, bet atpakaļ setā Marejs vairs netika, lai gan viena iespēja bija. Nospēlējot ļoti pasīvi, Marejs izniekoja savu vienīgo breikbumbu šajā partijā, vēlāk esot spiests atzīt zaudējumu ar 3:6.

Isners bija "atdzīvojies" un ceturtā seta 9. geimā Džons varēja spert soli tuvāk piektajam setam. Pie 4:4 Marejs atspēlēja divas breikbumbas. Pirmo ar eisu, bet otrās izspēlē Isners apstājās, uzskatot, ka pretinieka otrā serve bija autā. Taibreiks, kas tika gaidīts pirmajā setā, tika sagaidīts 4. setā. Isners, kurš bija uzvarējis savus pēdējos deviņus taibreikus, ieskaitot sešus šajā turnīrā, bija bezspēcīgs un spēja uzvarēt tikai divās izspēlēs. Marejam līdz ar to mačā panākums ar 7:5, 6:4, 3:6, 7:6(2).

Marejs vismaz pusfinālu sasniedzis visos četros šī gada "Grand Slam" turnīros. Viņa nākamais pretinieks noskaidrosies Endija Rodika un Rafaela Nadala duelī, kas sāksies pēc pārdesmit minūtēm.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja