Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Strolam sods par avārijas izraisīšanu, Albonu diskvalificē

Strolam sods par avārijas izraisīšanu, Albonu diskvalificē
Lānsa Strola un Nikolā Latifī sadursme. Foto: ekrānšāviņš

"Formula 1" tiesneši piešķīruši starta vietu "Aston Martin" komandas pilotam Lānsam Strolam par avārijas izraisīšanu šodien notikušajos Austrālijas posma kvalifikācijas braucienos.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā notika sadursme starp Strolu un "Williams" braucēju Nikolā Latifī. Strols tikko bija pabraucis konkurentam garām, bet daudz nepaātrinājās, tāpēc Latifī nolēma atgriezties viņam priekšā. Strols to neredzēja, neatstāja vietu un abi sadūrās, turklāt lielākais cietējs bija tieši Latifī, kurš ietriecās sienā. Abi tobrīd bija iesildīšanās aplī pirms izšķirošā mēģinājuma kvalificēties otrajai kārtai.

Pēc negadījuma pa radio abi steidza vainot viens otru, bet tiesneši solīja izskatīt avāriju. Tas tika izdarīts un pēc pilotu viedokļu uzklausīšanas Strolu atzina par vainīgu sadursmes izraisīšanā. Tika atzīts, ka sportists šajā situācijā nav bijis pietiekami uzmanīgs.

Viņam uz svētdien gaidāmajām sacīkstēm piemērots trīs starta vietu sods. Tas gan realitātē neko daudz nemaina, jo viņš arī tāpat rezultātu tabulā palika pēdējais. Tāpat kanādietis ticis pie diviem soda punktiem, bet kopumā viņa FIA superlicencē šobrīd ir jau septiņi soda punkti.

Jāpiemin, ka trīs starta vietu sods uz gaidāmajām sacīkstēm ir arī Aleksam Albonam. "Williams" pilots to izpelnījās jau pagājušajā posmā par sadursmi ar vienu no konkurentiem. Šodien kvalifikācijā Melburnā Albons ieņēma 16. pozīciju, bet tika diskvalificēts, jo viņa mašīnā nebija atlicis pietiekoši degvielas parauga noņemšanai. Albons līdz ar to startēs pēdējais, bet Strols - deviņpadsmitais.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Austrālijas "Grand Prix" starta kārtība

VietaPilotsMašīna
1.Šarls LeklērsFerrari
2.Makss VerstapensRed Bull-RBPT
3.Serhio PeressRed Bull-RBPT
4.Lando NorissMcLaren-Mercedes
5.Lūiss HamiltonsMercedes
6.Džordžs RaselsMercedes
7.Daniels RikjardoMcLaren-Mercedes
8.Estebans OkonsAlpine-Renault
9.Karloss SainssFerrari
10.Fernando AlonsoAlpine-Renault
11.Pjērs GaslīAlphaTauri-RBPT
12.Valteri BotassAlfa Romeo-Ferrari
13.Juki CunodaAlphaTauri-RBPT
14.Guanju ŽouAlfa Romeo-Ferrari
15.Miks ŠūmahersHaas-Ferrari
16.Kevins MagnusensHaas-Ferrari
17.Sebastians FetelsAston Martin-Mercedes
18.Nikolā LatifīWilliams-Mercedes
19.Lānss StrolsAston Martin-Mercedes
20.Aleksandrs AlbonsWilliams-Mercedes

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.