Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sainss: "Viss, kas varēja, nogāja greizi"

Sainss: "Viss, kas varēja, nogāja greizi"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Karloss Sainss Austrālijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā palika devītajā vietā, kamēr viņa komandas biedrs Šarls Leklērs guva pole position. Sainss skaidro, ka izšķirošajā aplī bijis jābrauc ar aukstām riepām, jo mašīnu nevarēja laicīgi iedarbināt un līdz ar to nesanāca nobraukt divus iesildīšanās apļus.

Dažas minūtes pirms kvalifikācijas beigām, pēc Fernando Alonso avārijas, trasē tika izkārti sarkanie karogi. Sainsam nepaveicās vairākkārt. Vispirms jau viņa apli neieskaitīja, jo finišu sportists šķērsoja brīdi pēc kvalifikācijas apturēšanas. Līdz ar to viņš zaudēja iespēju pacelties uz ceturto pozīciju. Savukārt, cīņām atsākoties, Sainsa "Ferrari" uzreiz neizdevās iedarbināt, līdz ar to viņš nepaspēja nobraukt divus ieskriešanās apļus, kas ļautu uzsildīt riepas līdz optimālajai temperatūrai.

"Visu nedēļas nogali es biju cīņā par pirmo starta vietu," sacīja Sainss. "Viss, kas varēja noiet greizi, nogāja greizi. Esmu dusmīgs, jo problēmām ar starteri nevajadzēja notikt. Vienkārši katastrofa. Kad izkāra sarkanos karogus, es nepaspēju pabeigt pirmo ātro apli. Kad bija jāveic otrs aplis, dzinējs nestartējās, par ko veicam izpēti, un es trasē izbraucu trīs minūtes vēlāk nekā vajadzēja. Ir nepieciešami divi apļi, lai riepas darbotos, bet es nepaspēju nobraukt divus apļus, tāpēc lidojošo apli sāku ar ledaini aukstām riepām. Divreiz gandrīz avarēju un šādos apstākļos normāli rezultātu uzstādīt nevar."

Otrs "Ferrari" pilots Leklērs sūdzējās par zemo sauli, kas apgrūtināja redzamību: "Nevarēja redzēt neko. Otrajā kvalifikācijā, veicot pirmo apli, ļoti riskēju, jo nebija ne jausmas, kur ir trases robežas. Tajā momentā atliek vien cerēt un paļauties uz iepriekš atrasto ritmu, lai nojaustu, kurā brīdī jāgriež stūre. Pēc tam dabūju tumšāku ķiveres aizsargstiklu. Trešajā kvalifikācijā parādījās mākoņi, tāpēc pirmā apļa laikā viss bija perfekti. Tad, pēdējā aplī, pirms pirmā līkuma bija ļoti slikta redzamība. Bet tur neko nevarēja darīt, jo pat vistumšākais stikls nepalīdzētu, kamēr pārējā trases daļā ar tādu braukt būtu par tumšu. Nācās atrast kompromisu, un galu galā situācija visiem bija vienāda. Pēdējā sektorā noteikti kaut ko pazaudēja tieši redzamības dēļ."

Jebkurā gadījumā, jau otro reizi šogad Leklērs startēs no pirmās pozīcijas. Viņam blakus stāsies "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš pagaidām ar savu veikumu Melburnas trasē nav apmierināts.

"Visu šo nedēļu mašīnā nejutos īsti labi," sacīja Verstapens. "Šķiet, ka neesmu veicis nevienu perfektu apli. Grūtības ir. Otrā vieta, protams, ir labs rezultāts, bet nejūtos tā, lai varētu braukt uz pašas robežas. Vēl būs jāveic analīze par to. Varbūt sacīkšu režīmā viss būs stabilāks."

Sacensību starts gaidāms svētdien plkst. 8:00 no rīta pēc Latvijas laika. Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2022-04-09 17:23, pirms 2 gadiem
Verstapenam jāņem līdz maisiņš kur pavemt un viss saies štokos
, 2022-04-09 18:17, pirms 2 gadiem
Metinātājiem LV ir regulējamas maskas stikliņa tumšums, bet motoru sporta karalī tādas nav pieejamas?
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.