Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklērs sakauj Verstapenu Austrālijas F1 posma kvalifikācijā

Leklērs sakauj Verstapenu Austrālijas F1 posma kvalifikācijā
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

F1 čempionāta trešā posma kvalifikācijā Austrālijā uzvaru izcīnījis "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kuram izšķirošajā aplī izdevās uzveikt Maksu Verstapenu no "Red Bull" vienības. Tikmēr Lānss Strols piedzīvoja sadursmi ar Nikolā Latifī, bet trasē nenoturējās un avarēja Fernando Alonso.

Q1

Aptuveni divas minūtes pirms kvalifikācijas pirmās kārtas beigām notika sadursme starp diviem kanādiešiem, kuri abi tobrīd bija ieskriešanās aplī. Nikolā Latifī ceturtajā līkumā palaida priekšā Lānsu Strolu, kurš tomēr nesāka paātrināties, tāpēc "Williams" pilots nolēma viņu apsteigt. Strols to neredzēja un uztriecās Latifī mašīnai, kas avārijā cieta vissmagāk. "Aston Martin" formulai tikmēr tika aizlauzts priekšējais labais ritenis.

Tobrīd "aiz svītras" atradās abi "Aston Martin" un "Williams" piloti, kā arī Kevins Magnusens, kuram šajā nedēļas nogalē bija veselības problēmas un vēl vakar nomocīja slikta dūša. Lai gan vēl sportistiem bija iespēja pēdējās pāris minūtēs situāciju labot, nākamajā kārtā neviens no viņiem neiekļuva. Alekss Albons turklāt palika stāvot trases malā, jo bija piemeklējušas problēmas ar "Mercedes" dzinēju. Sebastians Fetels kvalifikācijā startēja, neskatoties uz visai iespaidīgo avāriju trešajā treniņā.

Pirmo sesiju ar ātrākajiem rezultātiem noslēdza "Red Bull" piloti Makss Verstapens (1:18.254) un Serhio Peress (+0.254), kuriem sekoja Šarls Leklērs (+0.301) un Karloss Sainss (+0.403).

Q1 rezultāti:

Q2

Otrā kvalifikācijas daļa aizritēja bez starpgadījumiem. Saulei rietot, piloti sūdzējās par apžilbšanu, bet cīņā par "Top 10" iekļūt nespēja Pjērs Gaslī, abi "Alfa Romeo" braucēji Valteri Botass un Guanju Žou, kā arī Juki Cunoda un Miks Šūmahers.

Arī šajā reizē vadošos rezultātus uzrādīja "Red Bull" un "Ferrari" piloti - Peress (1:18.340) bija ātrākais, sekoja Sainss (+0.129) un Leklērs (+0.266), bet ceturtais palika Verstapens (+0.271). Viņi demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu, kamēr pārējie īsti konkurēt nespēja. Trešajā kvalifikācijā tika arī "Alpine", "Mercedes" un "McLaren" komandu pārstāvji. Fernando Alonso turklāt abās pirmajās sesijās bija ierindojies piektajā vietā, uzņemoties "labākā no pārējiem" lomu.

Q2 rezultāti:

Q3

Visi braucēji vēl nebija paspējuši uzrādīt pilnvērtīgus rezultātus, kad trešajā kvalifikācijas kārtā atkal notika avārija. Šoreiz neveiksminieks bija divkārtējais F1 čempions Alonso, kurš ietriecās barjerā 11. līkumā. Sportists atzina, ka radušās tehniskas problēmas, kā rezultātā nebija iespējams pārslēgt pārnesumus, kas arī bija negadījuma iemesls. "Alpine" formula izbrauca ārpus līkuma, grants joslā to nobremzēt nebija iespējams un ar priekšējo kreiso pusi notika trieciens pret drošības barjeru.

Uz to brīdi līderi jau bija veikuši savus apļus, pirmo vietu ar laiku 1:18.239 ieņemot Leklēram, kuram pēc 0.159 sekundēm sekoja Peress, kamēr Verstapens zaudēja 0.160 sekundes. Sainss būtu bijis ceturtais, bet viņa pēdējo rezultātu neieskaitīja sakarā ar sarkano karogu izkāršanu. Tikmēr Alonso nevienu ātro apli vēl nebija veicis un jau bija garantējis palikšanu pēdējā, desmitajā pozīcijā.

Izšķirošajos braucienos Verstapenam izdevās pacelties uz pirmo pozīciju, tomēr tikai uz brīdi, jo Leklērs uzlaboja apļa laiku līdz 1:17.868, uzveicot 2021. gada F1 čempionu par 0.286 sekundēm. Viņi līdz ar to sacensības uzsāks no pirmās rindas. Trešais bija Peress, kurš no līdera atpalika 0.372 sekundes, kamēr Sainss, pēc slikta pirmā sektora, lidojošo apli atcēla, paliekot vien devītajā vietā.

Aiz Peresa ierindojās Lando Noriss, kas ir fantastisks progress "McLaren" vienībai pēc ļoti grūtā sezonas sākuma. Piektajā un sestajā vietā kvalifikāciju noslēdza "Mercedes" piloti, Lūisam Hamiltona esot nedaudz ātrākam par Džordžu Raselu. Mājinieks Daniels Rikjardo ar "McLaren" formulu kvalificējās septītajā vietā, aiz sevis atstājot Estebano Okonu no "Alpine".

Kvalifikācijas rezultāti:

Sacensību starts jau svētdienas rītā

Sacensību starts gaidāms svētdien plkst. 8:00 no rīta pēc Latvijas laika. Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Jāpiemin, ka drošības apsvērumu dēļ Melburnas trasē izlemts likvidēt vienu no plānotajām DRS zonām, kas bija iecerēta starp astoto un devīto līkumu.

Pēc aizvadītiem diviem posmiem čempionāta līderis ir Leklērs, kurš uzvarēja Bahreinā, astoņus punktus šobrīd zaudē Sainss, bet, zaudējot 20 punktus, trešo vietu ieņem Saūda Arābijā notikušā otrā posma uzvarētājs Verstapens. Konstruktoru kausā "Ferrari" jau 40 punktus priekšā "Mercedes", kam savukārt tikai punktu zaudē "Red Bull".

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-04-09 11:06, pirms 2 gadiem
Tiesneši izvilla
, 2022-04-09 11:10, pirms 2 gadiem
Diezgan jautra kvalifikācija padevusies. Sezona solās būt aizraujoša līdz pat pēdējām sacīkstēm.
, 2022-04-09 11:20, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nē, es domāju konkrēti Tevi, nevis visus pēc definīcijas
Ne Tev zināšanu nav par F1, nekā. Man nav, jo nesekoju, bet tu seko, bet vienīgais ko pie katra raksta vari izspiest, ir teikums kas sastāv no 5 vārdiem. Tikai provocēt kaut ko mēģini, bet nesanāk un jāsēž būdā.
, 2022-04-09 11:26, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es F1 ar pārtraukumiem sekoju kopš 1994.gada. Kā gan man var būt kaut kādas zināšanas?! Tu esi reģistrējies šeit pirms 3 nedēļām, tāpēc nemaz nešaubos, ka tev nav zināšanu nevienā jomā, puikiņ
Es arī atzīstu, ka man nav zināšanu, bet ja paseko taviem komentāriem tad it nemaz neliekas, ka sekotu tik ilgi. Te ir daudzi F1 fani, kuru komentāros jūtamas zināšanas, ir pievienotā vērtība. Par tavējiem to neteikti nevar teikt. Sapratu, kāpēc pēkšņi atkal pieslēdzies F1, jo Ferrari uzvar, Tev taču itāļi mīļāki par latviešiem. Kā ierauga Itālijas uzvaras kādā jomā, tā saceļas un jāfano.
, 2022-04-09 11:32, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Teikšu godīgi: mani imponē tādi tirliņi kā tu, kuri pievērš man īpašu uzmanību un velta man neskaitāmus komentārus. Vai mani tas satrauc? Nē, tikai uzjautrina, tāpat kā greizais apgalvojums par itāliešiem. Tavi komentāri ir sekli un to pievienotā vērtība patiešām ir nulle, tas ir acīmredzams. Paldies!
Turpināsi visu sezonu rakstīt trulus komentārus pie F1 rakstiem, eskpert? Sīva cīņa līdz sezonas beigām u.c. primitīvas lietas.
, 2022-04-09 11:34, pirms 2 gadiem
Kad Ferrari neko nevarēja izcīnīt tad Pirdinjo brauca virsū F1 faniem, kā itāļi sākuši uzvarēt, tā atkal lielākais F1 fans. Tiešām rēcīgs tirliņš. Tikai nestāsti pasakas, ka esi par Red Bull.
, 2022-04-09 11:38, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Droši vien. Citādi jau tev nebūs, ko komentēt
Tev taču uzkrāta zināšanu bāze kopš 1994. gada. Kāpēc neliec lietā?
, 2022-04-09 11:44, pirms 2 gadiem
Awkward. Saprotiet, līkums iet uz labo pusi, un es griežu pa labi. Awkward situācija.

Alonso, Alonso... Cik lielu pārsteigumu tu grasījies mums sarūpēt.
, 2022-04-09 11:52, pirms 2 gadiem
Leklērs ar Maxi izkāvās?
, 2022-04-09 11:53, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Un tā bija pilnīga taisnība. Bet šis gads ir atnesis neticamas pārmaiņas, ko tev apliecinās praktiski jebkurš ilggadējs F1 sekotājs. Tā ka sēdi vien biksēs, puikiņ, un nesprēgā
Ilggadējie sekotāji ir tie, kuri neņem fanošanā 10 gadu pārtraukumu un negaida, kamēr atkal viņu favorītkomanda vai pilots uzvarēs. Un nesaukā par durakiem tos, kuri turpina visu laiku sekot.
, 2022-04-09 11:57, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Un kā sauc tādus stalkerus kā tu?
Vienīgais ko varēji izspiest? Mainīt tēmu?
, 2022-04-09 11:59, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tas jau arī ir tieši par TAVU tēmu Tu jau šeit neesi, lai komentētu f1, vai ne?
Es gribu cilvēkiem atvērt acis, lai neveido diskusijas ar Tevi, jo viņus vēl pirms pāris mēnešiem izsmēji, apsaukāji ka turpina sekot F1.
, 2022-04-09 12:03, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Šis ir izņēmums. Man nav laika diskusijām, jo jāklausās podkāsti par uzturzinātni un klimata pārmaiņu saistību ar govīm. Bet tu ar šo savu komentāru nostādīji sevi muļķa lomā
Tu nostādīji sevi muļķa lomā, kad sāki atkal tēlot F1 fanu.
, 2022-04-09 12:07, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es neesmu F1 fans, tikai ilggadējs sekotājs, tāpat kā daudziem citiem sporta veidiem. Bet tev savukārt nav dzīves, ko tu lieliski nodemonstrēji ar šo bezjēdzīgo spamu sēriju. Būtu amizanti paskatīties, kāds ononīms tirliņš tu esi reālajā dzīvē. Gan jau nevari pār lūpu pārspļaut.
Un Tu visiem manie komentāriem atbildēji. Hah.
, 2022-04-09 13:11, pirms 2 gadiem
Super! Beidzot ir beigusies tā ieilgusī un apnicīgā Hamiltona un Mercedes dominance. Ferrari var beidzot pamēģināt izcīnīt pirmo titulu kopš Raikonena 2007 gada
, 2022-04-09 13:18, pirms 2 gadiem
hiro1005 rakstīja: Super! Beidzot ir beigusies tā ieilgusī un apnicīgā Hamiltona un Mercedes dominance. Ferrari var beidzot pamēģināt izcīnīt pirmo titulu kopš Raikonena 2007 gada
Maksis jau tikko pārtrauca vācu-britu dominanci, kura ilga kā reize kopš minētā Raikonena titula.
, 2022-04-09 13:44, pirms 2 gadiem
Kvalifikācija bija ļoti interesanta.
--Žēl, ka Alonso bija spiests izstāties, jo šķita, ka viņs varētu likt pasvīst labākajiem. Sacīkstē gaidam Alonso ātrumu.
--Būs interesanti redzēt cik ātri Sainz spēs apsteigt "apsteidzamos".
--Ceru, ka McLaren būs arī sacīkstē spējīgi.
--Mercedes un šoreiz arī Sainz savās mašīnās šķiet uzstādījuši magnetolas.
--Lower midfield un lejas gals arī tik pat interesants.
--Cerams, ka Vettel sacīkstē spēs ar mašīnu nobraukt lielāku distanci kā ar mopēdu.

Ceru interesantu sacīksti.
, 2022-04-09 13:54, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: --Cerams, ka Vettel sacīkstē spēs ar mašīnu nobraukt lielāku distanci kā ar mopēdu.
Kādas markas mopēds bija?
, 2022-04-09 14:01, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kādas markas mopēds bija?
Nemācēšu pateikt. Man visi, kas ir uz 2 riteņiem ir mopēdi.
, 2022-04-09 14:02, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Nemācēšu pateikt. Man visi, kas ir uz 2 riteņiem ir mopēdi.
Bet izskatījās amizanti, īpaši Tviterī ar piefotošopētu Uber Eats somu
, 2022-04-09 14:09, pirms 2 gadiem
Latifi un Strols draiveri of the century!
, 2022-04-09 15:30, pirms 2 gadiem
Tiesneši izvilka. Nevajadzēja tur dot bullīti un pēc tam vel tehniskā piezīme ar 11 metru soda sitienu, žēl la Verspanens neizmantoja breika iespēju, bet nu serve viņam laba!
, 2022-04-09 18:31, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Awkward. Saprotiet, līkums iet uz labo pusi, un es griežu pa labi. Awkward situācija.

Alonso, Alonso... Cik lielu pārsteigumu tu grasījies mums sarūpēt.
Man patika komentētāji tieši pirms Alonso avārijas - Alonso is on cracking lap. Fernando has really been hustling. The old Fernando we know so well. He seems really HAPPY out there.

Oh, no in the wall then.

And that is sadly Fernando Alonso.

Ātri noteikti Alonso pamainījās šodienas sajūtas.
, 2022-04-09 18:35, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Kvalifikācija bija ļoti interesanta.
--Žēl, ka Alonso bija spiests izstāties, jo šķita, ka viņs varētu likt pasvīst labākajiem. Sacīkstē gaidam Alonso ātrumu.
--Būs interesanti redzēt cik ātri Sainz spēs apsteigt "apsteidzamos".
--Ceru, ka McLaren būs arī sacīkstē spējīgi.
--Mercedes un šoreiz arī Sainz savās mašīnās šķiet uzstādījuši magnetolas.
--Lower midfield un lejas gals arī tik pat interesants.
--Cerams, ka Vettel sacīkstē spēs ar mašīnu nobraukt lielāku distanci kā ar mopēdu.

Ceru interesantu sacīksti.
Pie tagadējās konfigurācijas domāju Sainsam katru apli pa diviem jādzen. Attiecīgi abās taisnēs.
, 2022-04-09 23:57, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Pie tagadējās konfigurācijas domāju Sainsam katru apli pa diviem jādzen. Attiecīgi abās taisnēs.
Bet Hamim ar vienu vegānu batoniņu būs par maz. Jāņem divi.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.