Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

"LNK Fight Night 21": Džavadovam Rīgā cīņa par WKN pasaules čempiona titulu

Rolands Eliņš

"LNK Fight Night 21": Džavadovam Rīgā cīņa par WKN pasaules čempiona titulu
Fernando Martins Sančess un Zaurs Džavadovs svēršanās ceremonijā. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Šovakar Arēnā Rīga norisināsies cīņu šovs "LNK Fight Night 21", kurā Milans Volkovs aizvadīs revanša cīņu pret Kristapu Zīli, Kristaps Bulmeistars atgriezīsies ringā pēc vairāk nekā gada pārtraukuma (tiesa, ne pret pretinieku, pret ko bija iecerēts) un kikbokseris Zaurs Džavadovs centīsies kļūt par divkārtēju pasaules čempionu kikboksā, iegūstot šo titulu arī WKN versijā. Cīņu šova sākums būs 19:00, tiešraidi piedāvās Fite.tv.

•Latvijas kikbokseris Zaurs Džavadovs ir uzvarējis 15 cīņās pēc kārtas un godam nopelnījis iespēju tikt pie vērtīgākā titula "World Kickboxing Network" (WKN) versijā. Viņš šajā organizācijā ieguvis Eiropas un "International" čempiona titulus, bet tagad gatavs spert vēl vienu soli uz augšu.

•Džavadovam (40-10) pretim stāsies Spānijas kikbokseris Fernando Martins Sančess (24-8), kura rēķinā ir Spānijas čempiona tituls. Kā intervijā norādīja Zaurs, jārēķinās, ka titulcīņā pretinieks būs augsta līmeņa, jo šādas cīņas tā vienkārši nepiedāvā, tās ir jānopelna ar attiecīgiem panākumiem.

•Džavadovam šī būs otrā cīņa šogad. Aprīlī viņš ar nokautu Tallinā pieveica mājinieku favorītu Hendriksu Temasu. Džavadovs nav zaudējis nevienā cīņā kopš 2014. gada, taču solīja joprojām būt maksimāli koncentrējies un neatslābinājies. Viņa rēķinā jau ir pasaules čempiona tituls KOK versijā, taču WKN organizācija kotējas krietni augstāk kikboksa pasaulē.

•Pārējās "LNK Fight Night 21" cīņas būs boksā, un to vidū jāatzīmē Milana Volkova revanša cīņa pret Kristapu Zīli. Viņi iepriekš tikās pirms diviem gadiem, un toreiz tika fiksēts neizšķirts, kas īsti neapmierināja ne vienu, ne otru, turklāt toreiz uzvarai pat tuvāk bija Zīle (pēc punktiem 58:57, 57:57 un 57:57).

•Volkovs mērķi aizvadīt revanšu pret Zīli bija nospraudis jau vasaras sākumā, uzreiz pēc uzvaras pār Kristapu Zuti, kas viņam nesa Latvijas smagsvaru čempiona titulu. Plāns gan visu laiku bija atgriezties krūzeru svara kategorijā.

•Zīlem šī būs tikai otrā oficiālā cīņa profesionālajā boksā, taču viņš iekrājis lielu pieredzi citos cīņu sporta veidos MMA un kikboksā. "Iepriekšējā reizē tiesnešiem ar acīm kaut kas nebija kārtībā, kad fiksēja mums neizšķirtu, jo mēs visi zinām, kurš uzvarēja," Zīle vasarā rakstīja sociālajos tīklos, piedāvājot Volkovam revanšu.

•Cīņa šovakar būs arī Kristapam Bulmeistaram (10-0), kurš neveiksmīgas apstākļu sakritības dēļ nav cīnījies jau vairāk nekā gadu. Viņam pavasarī divas cīņas pēc kārtas izjuka pēdējās dienās, un līdzīgi gandrīz sanāca arī tagad.

•Bulmeistaram bija sarunāta nopietna līmeņa cīņa ar vācieti Niku Hannigu, bijušo WBC "Intercontinental" čempionu. Hannigam šo titulu atņēma Ralfs Vilcāns, kuram pašam nesen bija rokas trauma, kas liek tagad laiciņu izlaist. Taču arī Hannigs pusotru nedēļu pirms cīņas guva traumu un uz Rīgu doties nevarēja.

•Bulmeistars šoreiz malā gan nepaliks, jo ātri tika sameklēts cits pretinieks - francūzis Usins Mulahi (4-10-2). Mulahi bilance nav iespaidīga, taču viņš ir izlikts pieklājīgajā 112. vietā "BoxRec" rangā vidējā svara kategorijā un šogad vēl nav zaudējis, atzīmējoties arī ar neizšķirtu pret Mugitu El Mutaoukilu (18-2-2, 90. vieta pasaulē).

•Arturs Gorlovs (9-2-1) ringā dosies pret argentīnieti Mariano Anhelu Gudino (14-6), kurš šogad jau cietis divus zaudējumus, tiesa, abi bija pret "Top30" krūzeriem pasaulē - britu Džordanu Tompsonu un Jamilu Peraltu cīņā par WBC "Latino" titulu. Gudino šobrīd izlikts 124. vietā rangā krūzeros, kamēr Gorlovs ir 95. vietā.

•Gorlovs maijā aizvadīja cīņu pret poli Nikodemu Ježevski, bijušo Lorensa Okolija pretinieku, taču zaudēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.

•Savukārt Mārcis Grundulis (11-2) cīnīsies pret ungāru Oskaru Fiko, kurš 29 gadu vecumā paspējis aizvadīt jau 69 cīņas (34-34-1). Fiko zaudējis sešās no iepriekšējām septiņām cīņām.

•Cīņu šovā paredzēta arī trīs Ukrainas bokseru dalība - ringā dosies Latvijā jau labi iepazītie Dmitro Bezuss un Bohdans Mironecs, kā arī Bohdans Sobols (12-0), kurš Latvijā no Ukrainas ieradies nesen. Sobols ir 22 gadus vecs bokseris, kurš jau divreiz aizstāvējis Ukrainas čempiona titulu vidējā svarā. Viņš savu pirmo cīņu Rīgā aizvadīs pret čehu Pavelu Albrehtu (14-18).

•"LNK Fight Night 21" sāksies 19:00, un cīņas tiešraide būs pieejama "Fite.tv" platformā (tiešraides cena ir 9.99 eiro).

"LNK Fight Night 21"

CīņaRaundi
Milans Volkovs (8-2-2) - Kristaps Zīle (0-0-1)6
Zaurs Džavadovs (40-10) - Fernando Martins Sančess (24-8)5
Arturs Gorlovs (9-2-1) - Mariano Gudino (14-6)8
Kristaps Bulmeistars (10-0) - Usins Mulahi (4-10-2)8
Mārcis Grundulis (11-2) - Oskars Fiko (34-34-1)6
Bohdans Mironecs (5-1) - Meki Sali (5-0)6
Dmitro Bezuss (9-0) - Lukass Vakers (3-2)6
Bohdans Sobols (12-0) - Pavels Albrehts (14-18)6
Jekaterina Marčenko (3-0) - Diana Kuļinova (4-3)6

     [+] [-]

, 2022-10-08 17:50, pirms 2 gadiem
LNK vairākkārt esmu lūdzis, lai sarunā man titulcīņu pret kādu banānrijēju. Diemžēl bez atbalsta. Šoreiz tribīnēs.