Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Jurdžam Bundeslīgā minimāls zaudējums, latvieši rezultatīvi 3. Bundeslīgā

Krišs Upenieks

Jurdžam Bundeslīgā minimāls zaudējums, latvieši rezultatīvi 3. Bundeslīgā
Māris Veršakovs
Foto: wolf-sportfoto.de

Eiropas handbola čempionātos kārtējās spēles aizvadījuši vairāki Latvijas nacionālās izlases kandidāti.

Vācijas Bundeslīgā viena no Latvijas izlases līderiem Aivja Jurdža ''Leipzig'' saspringtā spēlē savu skatītāju priekšā ar 24:25 zaudēja ''THW Kiel''. Otrajā puslaikā Leipciga parādīja lielisku raksturu, ļāva pretiniekiem gūt tikai desmit vārtus, taču ar to bija nedaudz par maz. Jurdžs šajā spēlē statistikā ar precīziem metieniem atzīmēties nespēja. Tāpat jāatzīmē, ka klātienē spēli vēroja vairāk nekā 5000 skatītāju.

Vācijas 2. Bundeslīgā Austra Tuminska ''EHV Aue" savā laukumā vairāk nekā 1000 skatītāju priekšā ļoti pārliecinoši ar 35:26 apspēlēja ''HSV Hamburg'' handbolistus. Savainojuma dēļ Austris bija spiests izlaist šo spēli. ''TV Grosswallstadt'' viesos bez reālām iespējām viesos ar 27:33 zaudēja ''TV 05/07 Hüttenberg''. Artūrs Kuģis šajā spēlē vārtus sargāja gandrīz 20 minūtes (18:34).

Vācijas 3. Bundeslīgā Elvija Borodovska ''Hassloch'' savā laukumā itin saspringtā spēlē ar 23:25 zaudēja ''Willstatt''. Pēc pirmā puslaikā latvieša komandai bija divu vārtu deficīts (12:14). Elvijs ar četriem vārtiem bija dalīti rezultatīvākais spēlētājs savā komandā.

Citā 3. Bundeslīgas spēlē Toma Lielā ''Saarlouis'' ar 35:32 pieveica ''SV Kornwestheim'' handbolistus. Jāpiemin, ka Lielā komanda spēja lauzt spēles gaitu, jo pēc 30 minūtēm bija iedzinējos ar 15:17. Lielais spēlēja svarīgu lomu šajā panākumu un kopumā spēlē izcēlās ar četriem precīziem metieniem.

Savukārt Māra Veršakova 3. Bundeslīgas komanda ''TGS Pforzheim'' savā laukumā ar 22:33 zaudēja ''TSB Horkheim'', kas ir viena no spēcīgākajām šī čempionāta komandām. Veršakovs bija viens no spilgtākajiem spēlētājiem šajā mačā, jo ar četriem vārtiem bija otrs rezultatīvākais spēlētājs savā komandā, bet spēles otrajā puslaikā vēl arī nopelnīja diskvalifikāciju.

Vācijas pēc spēka 4. līgā Evara Klešnika ''LIT Tribe Germania'' viesos ar 36:24 sagrāva ''TSG Harsewinkel''. Klešniks šo spēli noslēdza ar vienu vārtu guvumu.

Islandes spēcīgākajā čempionātā Emīla Kurzemnieka ''Afturelding'' ar 22:25 piekāpās ''Akureyri'' handbolistiem. Kurzemnieks šajā spēlē atzīmējās ar vienu vārtu guvumu. Četrās spēlēs Kurzemnieka komandai šis bija pirmais zaudējums, pirms tam bija divas uzvaras un viens neizšķirts.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv