Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Jauktajās dubultspēlēs triumfē Nestors un Mladenoviča

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jauktajās dubultspēlēs triumfē Nestors un Mladenoviča
Daniels Nestors un Kristina Mladenoviča
Foto: Reuters/Scanpix

127. Vimbldonas turnīrs svētdien noslēdzās ar Daniela Nestora un Kristinas Mladneovičas uzvaru jauktajās dubultspēlēs. Kanādas un Francijas pāris finālā uzveica sacensību pirmo duetu Brunu Soaresu (Brazīlija) un Līza Reimonda (ASV) – 5:7, 6:2, 8:6. Soaress un Reimonda trešajā setā neizmantoja divas mačbumbas.

Pirms gada Vimbldonā triumfēja Līza Reimonda un Bobs Braiens. Vakar kungu dubultspēlēs uzvarējušais Bobs "mikstu" vairāk nespēlēs, tāpēc Reimondai nācās meklēt citu partneri. Tika izvēlēts pieredzējušais brazīlietis Brunu Soaress, kurš pērn ar Jekaterinu Makarovu uzvarēja "US Open".

ASV un Brazīlijas dueta pretinieki finālā bija kanādietis Daniels Nestors un Francijas tenisiste Kristina Mladenoviča. Viņi spēlēja arī "French Open" finālā, toreiz zaudējot čehiem Františekam Čermakam un Lucijai Hradečkai.

Pirmajā setā ar 7:5 pārāki bija Soaress un Reimonda, kuri sākumā izlaida breiku, bet beigās uzvarēja pie Mladenovičas serves, neļaujot pretiniekiem tikt līdz taibreikam. Otrajā setā ASV un Brazīlijas pāra līmenis strauji kritās, bet tīkla otrajā pusē lieliski darbojās Mladenoviča, kura sekmēja savas komandas revanšu ar 6:2.

Izšķirošajā trešajā setā iespējas gūt breikus, pirms mačs ieilga, bija abiem pāriem. Nestors un Mladenoviča labu iespēju palaida garām devītajā geimā, kad pie 4:4 Nestors netrāpīja apvedošo sitienu.

Soaresam un Reimondai 12. geimā, kad servēja Mladenoviča, bija divas mačbumbas, taču nevienu neizdevās realizēt, jo Soaress bumbiņu spītīgi sita tīklā. Arī pēc nospēlētiem 12 geimiem izšķirošajā setā uzvarētājs vēl nebija zināms.

Ar pirmo numuru izliktie Soaress un Reimonda pēc tam vairākas reizes iesita tīklā arī savas serves geimā, kurā viņiem bija punkts, lai panāktu 7:6 pārsvaru. Tas nenotika, un Nestors ar Mladenoviču ieguva breiku, pēc tam novedot maču līdz uzvarošām beigām – 5:7, 6:2, 8:6.

40 gadus vecajam Nestoram 81. dubultspēļu tituls spožajā karjerā. 11 no tiem gūti "Grand Slam" sacensībās. Vimbldonā viņš vīriešu dubultspēlēs uzvarēja 2008. un 2009. gadā, bet "mikstā" Nestoram trešais "Grand Slam" tituls, divreiz uzvarēts Melburnā. Tikmēr 20 gadus vecajai Mladenovičai pirmais "Grand Slam" tituls. Francijas tenisisti klātienē atbalstīja vienspēļu turnīra uzvarētāja Mariona Bartoli.

     [+] [-]

, 2013-07-07 23:23, pirms 11 gadiem
Neapšaubāmi interesantākais no šodienas diviem fināliem. Jāsaka, ka Mladenoviča šodien bija fantastiska - gan ieservēja eisus, gan uzsita lieliskus apvedošos pa diagonāli no labās, gan atsevišķās epizodēs lieliski nospēlēja pie tīkla. Super. Tajā brīdī, kad bija mačbumba pretiniekiem, servējot uz Soaresu, Mladenovičai bija jāservē otrā serve, kuru viņa trāpīja ļoti dziļi, un Soaress trāpīja tīklā. Visā visumā skaista un pelnīta uzvara.