Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bobslejisti mēģinās tikt līdz pjedestālam arī četriniekos

Bobslejisti mēģinās tikt līdz pjedestālam arī četriniekos
Foto: Romuakds Vambuts

Šodien jau pulksten 12:00 Vācijas trasē Vinterbergā tiks aizvadītas Pasaules kausa otrā posma sacensības bobslejā četrinieku ekipāžām, un uz starta dosies arī trīs Latvijas ekipāžās.

Pirmajā posmā labāko desmitniekā iekļuva divas Latvijas ekipāžas - Oskara Ķibermaņa vadītais bobs ieņēma piekto vietu, bet Oskara Melbārža četriniekam astotais rezultāts. Ar 13. vietu nācās samierināties Uģa Žaļima ekipāžai. Līdz šim ierasti bija mūsējie sasniegumi tieši četriniekos, bet šajā sezonā vismaz pagaidām labāki rezultāti bijuši tieši divniekos, kur izdevies tikt medaļās.

Vakar divnieku sacensībās Melbārdim un Daumantam Dreiškenam sudrabs, bet arī pārējās ekipāžas startēja godam - Uģis Žaļims un Intars Dambis bija piektie, bet sešinieku noslēdza Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms.

Trešdien aizvadītajos treniņos Oskars Melbārdis, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga uzrādīja desmito rezultātu, Oskars Ķibermanis, Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups un Vairis Leiboms bija 11. ātrākie, bet Uģis Žaļims, Jānis Jansons, Kristaps Kalniņš un Intars Dambis sasniedza 14. rezultātu. Ātrākie bija briti ar Leminu Dīnu priekšgalā.

Melbārža četrinieks uz starta dosies ar ceturto numuru, Ķibermanim ticis devītais numurs, bet Zaļima ekipāža startēs trīspadsmitā.

Pasaules kausa kopvērtējums

VPilotsValstsPunkti
1.FrīdrihsVācija225
2.ValtersVācija210
3.ArndtsVācija200
4.PetersŠveice192
5.ĶibermanisLatvija184
6DīnsLielbritānija176
8.MelbārdisLatvija160
13.ŽaļimsLatvija120

, 2015-12-06 11:44, pirms 8 gadiem
Veiksmi, chaljiem, tik zheel , ka vienaa laikaa ar biatlonu, priekshroka, protams, biatonam
, 2015-12-06 12:13, pirms 8 gadiem
Tās jaunās Eurotech četrinieku kamanas ir galīgā pakaljaa...visa cerība uz mazo Osi
, 2015-12-06 12:34, pirms 8 gadiem
Vai nu kamanas vai slieces, bet nu .. pagaidām tehnika 4-kos nav konkurētspējīga!
, 2015-12-06 13:04, pirms 8 gadiem
Kaut kas neslīd tājas Eurotech kamanas
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.