Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija uzvar kāpostu laukā, Francija iztur skotu spiedienu

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija uzvar kāpostu laukā, Francija iztur skotu spiedienu
Džonijs Mejs gūst piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar savas pēdējās pārbaudes spēles pirms 2015. gada Pasaules kausa regbijā aizvadīja vairākas vadošās izlases. Tā Anglija savās mājās, "Twickenham Stadium", tikās ar Īrijas komandu un svinēja uzvaru ar 21:13.

Anglijas un Īrijas komandu spēle, kas abām vienībām bija pēdējā pārbaude pirms Pasaules kausa, norisinājās vienā no Eiropas lielākajiem stadioniem un vietā, kur, kā vēsta leģendas, aizsākās viss Anglijas (un līdz ar to arī pasaules) regbijs – "Twickenham Stadium", kas tautā zināms arī kā "Cabbage patch", jeb kāpostu lauks, jo pirms šo teritoriju apguva regbisti, iepriekš šeit audzēja kāpostus.

Spēles sākums padevās ļoti interesants tiem regbija līdzjutējiem, kam patīk ātra, asa un atklāta, bet tajā pašā laikā - pārdomāta spēle. Angļi maču sāka ar lielu apņēmību un spiedienu uz īru ieskaites zonu. Jau otrajā mača minūtē Džonijs Mejs, pēc pozicionāla uzbrukuma, prata nogādāt bumbu ieskaites zonā, bet desmit minūtes vēlāk Entonijs Vatsons notvēra Džordža Forda uz priekšu aizsperto bumbu un palielināja savu pārsvaru.
Īrija, kas pašlaik ir pasaules otrā spēcīgākā izlase, gan izskatījās visai apjukusi un puslaika pirmajā pusē vispār īsti netika pie teikšanas, tikai Džonija Sekstona realizētais soda sitiens ļāva viesiem atklāt savu punktu kontu šai spēlē.

Interesanti, ka Džonijs Mejs vēl vienu reizi pirmajā puslaikā bija ienesis bumbu ieskaites zonā, taču prieki par šo punktu guvumu bija īsi, jo īri pieprasīja atkārtojuma vērošanu, kur bija skaidri redzams, ka pēdējā piespēle, ar ko Mejs tika izvirzīts uzbrukumā, tika atdota uz priekšu, kas, kā mēs zinām, regbijā nav atļauts.

Puslaika izskaņā Īrijas izlase atguvās un, izmantojot neprecizitātes angļu sniegumā, vairākas reizes prata nokļūt ieskaites zonas tuvumā, taču tas arī bija viss, jo īsi pirms iespējamajiem uzbrukumu saasinājumiem, viņi ar apskaužamu regularitāti pazaudēja bumbu, ko mājnieki, ilgi nedomājot, ar spērieniem nogādāja pēc iespējas tālāk no saviem vārtiem.

Otrais puslaiks gan sākās īriem daudz patīkamāk, jo, lai arī Fords guva vēl trīs punktus par labu mājniekiem, viņi turpināja savu uzbrukuma ofensīvu, kas vainagojās ar 10 punktu atspēlēšanu, pieci no kuriem – Īrijas regbija leģendas Pola O'Konela kontā.
Par nelaimi viesiem, tas arī bija viss uz ko viņi bija spējīgi, t.i., rezultāts tika samazināts līdz viena soda sitiena tiesai (13:15), taču izmantot psiholoģisko pārsvaru viņi nemācēja vai arī angļi viņiem to neļāva izdarīt.

Jāpiebilst arī tas, ka spēlē piedalījās Sems Burdžess, kura iekļaušana Anglijas izlases sastāvā bija pārsteigums. Bijusī regbija līgas zvaigzne laukumā devās uz maiņu un vairākās epizodēs prata saasināt situāciju, taču, tāpat viņa izpildījumā bija salīdzinoši daudz kļūdu.

Tāpat savas pēdējās pārbaudes spēles aizvadīja citas komandas. Francija savā pēdējā pārbaudes mačā pirms četrgades nozīmīgākā turnīra tikās ar Skotiju. Spēle izvērsās smaga abām vienībām un uzvarētājs tika noteikts vien pašā mača izskaņā. Uz to brīdi Skotija atradās vadībā ar 16:12, taču francūži lieliem spēkiem devās uz priekšu, līdz beigu beigās, pēc ilglaicīga spiediena tiešā ieskaites zonas tuvumā, Noā Nakaitači ienesa bumbu ieskaites zonā, nodrošinot savai vienībai līderpozīcijas. Tiesa, par pašu uzvaru priecāties bija par agru, jo skoti mēģināja pēdējās minūtēs un pat papildlaikā vēl atspēlēties, viņiem bija arī pāris labas iespējas, taču tās tā arī palika iespējas un mājnieki pirms došanās uz Angliju, kur notiks Pasaules kauss, svinēja psiholoģiski ļoti svarīgu panākumu.

Starptautiskās pārbaudes spēles regbijā, 6. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
GruzijaKanāda15:16
AnglijaĪrija21:13
Leičesteras "Tigers"Argentīna34:55
"Wasps"Samoā19:25
JapānaGruzija13:10
VelsaItālija23:19
RumānijaTonga16:21
FrancijaSkotija19:16
ASVAustrālija10:47
KanādaFidži
Basku izlaseUrugvaja