Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aivars Vīnbergs: "Vēlamies pieteikt Zani Tamani"

Aivars Vīnbergs: "Vēlamies pieteikt Zani Tamani"
Zane Tamane
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Basketbola klubs "RSU/Merks" iesniedzis pieteikumu centra spēlētājas Zanes Tamanes iekļaušanai sastāvā, piektdien, 6. martā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja komandas galvenais treneris Aivars Vīnbergs. Spēlētāja pati izlems par spēlēšanu Latvijas-Igaunijas līgā.

Par Zani Tamani
"Pieteicām Zani Tamani Latvijas-Igaunijas līgai. Viņa pati izlems, vai piedalīsies spēlēs, neatkarīgi no komandas situācijas un turnīra perspektīvām. Mūsu tuvākos plānus tas neietekmēs – rīt uz Tallinu Zane nebrauks.

Paldies Zanei, ka viņa meklē iespējas mums palīdzēt! Zanes dienas kārtība jau bija aizpildīta, taču viņa neiebilda iekļaušanai pieteikumā. Zane sāka spēlēt mūsu komandā un priecāšos, ja viņa izvēlēsies pie mums pabeigt sportiskās gaitas. Izvēle būs Zanes ziņā."

Zanes Tamanes pieteikšana "RSU/Merks" sastāvā notiks pēc brīvlaišanas vēstules saņemšanas. Piektdienas pievakarē tas vēl nebija noticis.

Par turnīra situāciju
"Sestdienas spēlē izšķirsies, pret kuru komandu spēlēsim pārspēlēs – Latvijas Universitāti vai Liepāju. Divi zaudējumi pret “TTT juniorēm” neļāva mums iekļūt labāko komandu četriniekā. Ambīcijas bija lielākas par pašreizējiem rezultātiem. Šobrīd nemēģinām rēķināt, pret kuru komandu labāk spēlēt.

No organizācijas viedokļa, ceļš uz Liepāju ir nogurdinošāks un neērtāks. Meitenēm, kuras studē, ir jāmaina plāni, lai darba dienā paspētu uz izbraukuma spēli pussešos. Citādi – nav iemesla žēloties par pretinieku, jo paši tādā situācijā nokļuvām. Spēlēsim pret komandu, kura mums nāks pretī!"

Par sestdienas spēli
"Tallinas Universitātes sastāvā iespēlējušās ārzemnieces, tomēr komandas uzskatāmas par spēkos līdzvērtīgām. Uzskatu, ka par augstāku vietu kopvērtējumā vajadzēja parūpēties ātrāk, taču nevienu citu vainot nevaram. Sestdien cīnīsimies par uzvaru."

Par TTT un Cēsu spēli
"Uzskatu, ka TTT, pateicoties Baibai Eglītei, sezonas pirmajā pusē spēlēja sparīgāk. Izskatās, ka viņas nozīme komandā ir lielāka, nekā šķita sākumā. Pirmajā aplī TTT uzvarēja pārliecinoši. Ja ņemtu vērā tikai pirmo spēli, sestdien par favorīti nosauktu TTT, taču Cēsu uzvara decembrī liecina, ka viss nav tik vienkārši.

Katra komanda starta piecniekā spēj sapulcēt labas un meistarīgas spēlētājas. Iznākumu var izšķirt veiksmīga maiņa, kur labvēlīgākā situācijā ir TTT basketbolistes. Cēsis biežāk spēlējušas stresa apstākļos, vairākas reizes izjūtot spraigas galotnes. Tā gan ir iluzora priekšrocība."


, 2015-03-06 20:05, pirms 9 gadiem
Varēja vairāk iedot infas par Zani..traumas vēl aktuālas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.