Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hārtlija "Avangard" atbrīvojas no Baltkrievijas pilsoņa Parē

Hārtlija "Avangard" atbrīvojas no Baltkrievijas pilsoņa Parē
Frānsiss Parē. Foto: hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Omskas "Avangard" paziņojis, ka pēc abpusējas vienošanās lauzts līgums ar kanādiešu uzbrucēju Frānsisu Parē. Šonedēļ viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Iepriekšējās divas sezonas Minskas "Dinamo" rindās pavadījušais uzbrucējs Omskas "Avangard" rindas papildināja pirms šīs sezonas. Čempionu rindās Parē aizvadīja 16 spēles, kurās izcēlās ar diviem vārtiem un divām piespēlēm. Par viņa pēdējo maču Boba Hārtlija vadībā kļuva zaudējums pret Kazaņas "Ak Bars". Nākamajā dienā Parē tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

34 gadus vecais Parē nesen ieguva Baltkrievijas pilsonību. Viņš piedalījās gan Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, sešos mačos izceļoties ar tikai vienu piespēli, gan Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, arīdzan trīs spēlēs iekrājot 0+1.

Savā pirmajā sezonā KHL Parē kopā ar Magņitogorskas "Metallurg" izcīnīja Gagarina kausu. Turpinājumā viņš pārstāvējis arī Čeļabinskas "Traktor", Bratislavas "Slovan", Zagrebas "Medveščak", Jekaterinburgas "Avtomobilist", kā arī Minskas "Dinamo" un "Avangard". Kopā 369 spēlēs viņš iekrāja 175 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/43562/


, 2021-11-05 18:37, pirms 3 gadiem
..uz RD!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.