Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristens Vorslavs

LBL2: VeA mača izskaņā pieveic "Valmiera/BSS"

LBL2: VeA mača izskaņā pieveic "Valmiera/BSS"
Toms Leimanis Latvijas U18 valstsvienības sastāvā.
Foto: Mārtiņš Sīlis, www.fibaeurope.com

Svētdienas, 4. novembra, vienīgajā Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas spēlē "Ventspils Augstskola", par spīti neveiksmīgajam sniegumam mača otrajā ceturtdaļā (gūti vien četri punkti), spēja atspēlēties un mača izskaņā pieveikt "Valmiera/BSS" komandu.

Spēli ar precīzu divpunktu metienu atklāja "Ventspils Augskola" spēlētājs Klāvs Šilbergs, bet ilgi nebija jāgaida arī līdz valmieriešu pirmajiem punktiem. Arī ceturtdaļas turpinājumā rezultāts auga ļoti līdzīgi un visai strauji, bet, pateicoties Iļjas Gromova sešiem punktiem pēc kārtas un Jāņa Staķava tālmetienam pašā ceturtdaļas izskaņā, ventspilniekiem pēc pirmajām desmit minūtēm bija izdevies iekrāt piecu punktu pārsvaru (25:20). Otrajā ceturtdaļā BK "Valmiera" dublieri ievērojami pielika aizsardzībā, kā rezultātā veica 10-0 izrāvienu un ceturkšņa vidusdaļā panāca jau 33:27 savā labā. Arī turpinājumā VeA uzbrukumā neizdevās itin nekas. Pirmā spēles puse noslēdzās ar rezultātu 37:29. Ventspilnieki otrajā ceturtdaļā bija guvuši vien četrus punktus.

Trešās ceturtdaļas sākumā pēc Elvja Saulīša precīzā metiena no groza apakšas "Valmiera/BSS" atradās vadībā ar divpadsmit punktu pārsvaru, taču turpinājumā iekustēties sāka arī ventspilnieku uzbrukums un handikaps pakāpeniski sāka sarukt. Pēc Kārļa Lasmaņa pustālā ceturtdaļas pēdējā minūtē valmieriešiem vairs tikai +3 (54:51).

Pakaļdzīšanās turpinājās un izšķirošā ceturkšņa ievadā, pateicoties Šilberga veiksmīgajai spēlei uzbrukumā, VeA jau vadībā (55:54). Atrauties neļāva valmieriešu līderu Saulīša un Engera precīzie metieni un spēle turpināja ritēt punkts punktā. Īsu brīdi "Valmiera/BSS" atradās vadībā ar trīs punktu pārsvaru, taču Lasmaņa tālmetiens trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultātu līdzsvaroja (67:67). Mača izskaņā labāku sniegumu demonstrēja VeA un gala rezultātā izcīnīja uzvaru ar 77:71.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Kārlis Pauls Lasmanis, bet Tomam Leimanim daudz netrūka līdz triple-double - 18 punkti, 8 atlēkušās bumbas un 9 rezultatīvas piespēles. Tikmēr valmieriešu labā ar iespaidīgu double-double izcēlās Elvis Saulītis, kuram 21+21.


Ojārs Bērziņš cīņā ar Tomu Vasiļjeviču. Foto: Ģirts Gertsons
6

"Ventspils" iemet 36 soda metienus un aizved no Liepājas otro uzvaru

Vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempionāta bronzas godalgu iegūšanas nonākuši "Ventspils" basketbolisti, kuri, pateicoties Artūra Ausēja 30 gūtajiem punktiem, ar 83:76 Kurzemes derbijā apspēlēja "Liepāju".
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
1

LBS par sezonas labāko debitantu atzinusi VEF spēlētāju Robertu Blūmu

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka tā par sezonas labāko debitantu atzinusi ''VEF Rīga'' spēlētāju Robertu Blūmu, kurš visas sezonas garumā bijis kluba stabils rotācijas basketbolists.
Gregs Vitingtons cīņā ar Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" izgāž ceturtdaļu beigas, Vefiņš panāk 2-0

Pie otrās uzvaras Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā pirmdienas vakarā tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 82:66 uzveica "Rīgas Zeļļus", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-0.