Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" desmitās dienas programmā Gaskē un trīs spāņi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" desmitās dienas programmā Gaskē un trīs spāņi
Davids Ferers
Foto: AP/Scanpix

Šodien Ņujorkā notiekošajā "US Open" tiks noskaidrots otrais sieviešu turnīra pusfināla pāris, kā arī aizvadīs pirmās divas vīriešu sacensību ceturtdaļfināla spēles. Artūra Eša arēnā varēs redzēt gan Rafaelu Nadalu, gan Viktoriju Azarenku.

Roberta Vinči – Flāvija Penneta

Itālijai otro gadu pēc kārtas ir garantēta pusfināliste – pērn pusfinālā zaudēja Sāra Erani. Roberta Vinči līdzšinējās četrās spēlēs zaudējusi tikai vienu setu, bet Flāvija Penneta cīnās bez zaudētiem setiem. 4. kārtā otrajā setā pret Simonu Halepu viņa atspēlēja setbumbu. Pennetai bijušas spēcīgāks pretinieces – bez Erani un Halepas arī bijusī čempione Svetlana Kuzņecova. Vinči visaugstāk rangā uzveiktā pretiniece ir Lucija Šafaržova (WTA 41.).

Ieskaitot ITF turnīrus, abas itālietes savā starpā tikušās astoņas reizes, katrai gūstot četras uzvaras. Interesanti, ka neviena tenisiste savu tautieti nav spējusi uzveikt divos mačos pēc kārtas. Pēdējā spēlē 2010. gadā "French Open" ar 6:1, 6:1 pārāka bija Penneta. Pēc savstarpējo spēļu statistikas – šodien uzvarēt vajadzētu Vinči. Viņa arī bijusi pārāka abu vienīgajā spēlē uz "hard" seguma – 6:1, 6:2 pirms četriem gadiem Tokijā. Pirmajās trīs spēlēs uzvarētāju noskaidrojot trīs setos, pārējos piecos mačos viena no itālietēm viegli uzvarējusi divos setos.

Nedz Penneta, nedz arī Vinči līdz šim nav spēlējušas "Grand Slam" pusfinālā, tāpēc būs interesanti pavērot, kā abas pieredzējušās itālietes tiks galā ar uztraukumu. Vinči uzvaras gadījumā nodrošinās debiju vienspēļu ranga Top 10. Kā zināms, dubultspēlēs viņa kopā ar Erani ir pirmās pasaulē. "US Open" vēsturē pusfinālu izdevies sasniegt tikai piecām tenisistēm, kuras rangā atradušās 50. vietā vai zemāk. Pēdējā to pirms diviem gadiem iespēja tobrīd 92. vietā esošā Andželike Kerbere.

Viktorija Azarenka – Daniela Hantuhova

Arī šodienas otrajā mačā tiksies tenisistes, kuras savu pretinieci uzveikušas tikpat daudz reižu, cik viņām zaudējušās. Viktorijai Azarenkai savstarpējos mačos ar Danielu Hantuhovu ir neizšķirts 2-2. Slovākiete uzvarēja pirmajos divos mačos, bet pēc tam divas uzvaras Azarenkai. Ja pirmās trīs spēles starp šīm tenisistēm noslēdzās trīs setos, tad pēdējā mačā šogad Indianvelsā Azarenkai 6:4, 6:1 uzvara. Interesanti, ka Hantuhova pirmajās četrās spēlēs sacentās tikai ar tādām tenisistēm, kurām bija "wild card" vai kuras izgājušas kvalifikāciju.

Hantuhova iepriekš "Grand Slam" ceturtdaļfinālu pārvarējusi tikai vienreiz – 2008. gadā viņai tas izdevās Melburnā. Daniela šī gada turnīrā parādījusi ne vienu lielisku cīņassparu (3. kārtā atspēlētas četras mačbumbas pret Jūliju Gluško), bet arī lieliski servējusi. Iepriekšējā kārtā pret Elisoni Riski viņa izpildīja 15 eisus, turnīrā kopumā sakrājot 22 neatvairāmas serves. Vairāk ir tikai Na Lī (24).

Skaidrs, ka liela favorīte šodien būs Azarenka. Viņai par labu runā arī statistika. Proti, Hantuhova tikai divreiz (2-20) spējusi uzveikt ranga pirmā divnieka spēlētājas. 2007. gadā "WTA Championships" turnīrā viņai tas izdevās pret Svetlanu Kuzņecovu, bet 2011. gadā "French Open" pret Karolīnu Vozņacki. Tiesa, Azarenka pēdējos divus mačus – pret Alizē Kornē un Anu Ivanoviču – nospēlējusi nepārliecinoši, kas Hantuhovai dod cerības.

Rafaels Nadals – Tomijs Robredo

2010. gada čempions Rafaels Nadals iepriekšējā kārtā zaudēja setu Filipam Kolšraiberam, taču ātri spēja vācieti nolikt pie vietas, gadu uz "hard" seguma turpinot bez zaudējumiem (19-0). Tāpat kā Vimbldonā, arī Ņujorkā ceturtdaļfinālā tika gaidīta Nadala tikšanās ar Rodžeru Federeru. Ja Vimbldonā abi zaudēja ātri, tad šoreiz par īpašās spēles nenotikšanu atbildīgs drausmīgu 4. kārtas spēli aizvadījušais Federers, kurš pirmo reizi 11 mačos zaudēja Tomijam Robredo.

Arī pret Nadalu Robredo ir negatīva savstarpējo spēļu bilance, neuzvarot nevienā mačā, konkrēti 0-6. Šajos mačos uzvarēts tikai viens sets, kas bija abu pēdējā tikšanās reizē 2009. gadā Parīzē, kur Rafa uzvarēja ar 6:3, 3:6, 7:5. Tomijs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlēs septīto reizi, līdz šim līdz pusfinālam nespējot tikt. Robredo ir viens no pieciem spēlētājiem, kurš reitingā bijis Top 5, bet nav spēlējis "Grand Slam" pusfinālā. Pārējie četri ir Džeimss Bleiks, Gī Foržē, Breds Gilberts un Džīnijs Maijers.

Nadals turnīrā savu servi nav zaudējis ne reizi, to noturot visas 56 reizes. Skaitot kopā ar iepriekšējiem turnīriem, Nadals nav breikots jau 71 geimu pēc kārtas. Rafa pēdējo reizi savu servi zaudēja 17. augustā, kas bija Sinsinati pusfinālā pret Tomāšu Berdihu. Nadala pretiniekiem Ņujorkā bijušas tikai sešas breikbumbas četros mačos.

Davids Ferers – Rišārs Gaskē

Rišārs Gaskē pirms divām dienām piecos setos uzvarot Milošu Raoniču, tikai otro reizi (2-15) pārvarēja "Grand Slam" 4. kārtu. Nākamais uzdevums solās būt ļoti sarežģīts – pēc piecu setu mača spēlēt pret Davidu Fereru, maigi izsakoties, nav ideāls variants. Tiesa, abi kortā četros mačos kopā pavadījuši gandrīz identisku laiku – Ferers 11:25 stundas, Gaskē par vienu minūti mazāk. Gaskē Fereru uzveicis tikai vienreiz deviņos mačos – 2008. gadā Toronto uzvarot ar 6:3, 6:3. Abi arī pirms gada tikās Ņujorkā, toreiz Fereram uzvarot trīs sīvos setos – 7:5, 7:6(2), 6:4.

Gaskē lūko kļūt par otro francūzi, kurš spēlējis "US Open" pusfinālā. Līdz šim tas divreiz izdevies Sedrikam Piolīnam (1993, 1999). Rišāram vienīgais iepriekšējais "Grand Slam" pusfināls bija 2007. gadā Vimbldonā. Tikmēr Ferers Ņujorkā divreiz bijis vienas uzvaras attālumā no fināla – pērn un 2007. gadā. Šodienas mačs varētu būt skatāms, jo solās būt daudz garu izspēļu – nevienam no tenisistiem nav dominējošas serves, tāpēc lielākā daļa punktu būs jācenšas gūt citādāk.

Trešdienas spēļu plāns

LaiksSpēleUnibet.com prognoze
19:00Vinči – Penneta2.00 – 1.78
20:30Ferers – Gaskē1.38 – 3.00
02:00Azarenka – Hantuhova1.07 – 9.00
03:30Nadals – Robredo1.04 – 12.50

Visi mači notiks Artūra Eša arēnā. Vīriešu turnīra spēle sāksies pēc tam, kad būs beidzies sieviešu sacensību mačs. Abiem ATP mačiem norādīts aptuvenais sākuma laiks. Turnīru tiešraidē rāda Eurosport.

     [+] [-]

, 2013-09-04 12:11, pirms 11 gadiem
Gaskē varētu mēģināt paņemt ar saviem backhandiem. Nadals - Robredo ir skaidrs. Dāmām gribas ticēt, ka Flavia paņems.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-04 21:57, pirms 11 gadiem
Gaskē setos 2:0 vadībā, spēle tikai nedaudz pāri stundai.