Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Žou pēc avārijas: ''Katrs solis, ko veicam, lai uzlabotu drošību, nes rezultātus''

Žou pēc avārijas: ''Katrs solis, ko veicam, lai uzlabotu drošību, nes rezultātus''
Sadursmes brīdis. Foto: Imago Images/Scanpix

Vakar Lielbritānijas lielās balvas izcīņā šausminošu avāriju piedzīvoja ''Alfa Romeo'' pilots Gvanju Žou. Pēc medicīniskajām pārbaudēm ķīnietis atzina, ka katrs solis, kas tiek veikts, lai uzlabotu sacīkšu drošību, nes rezultātus.

''Mercedes'' braucējs Džordžs Rasels bija iesaistīts sadursmē un pēcāk uzreiz pameta bolīdu, lai dotos palīgā ķīnietim: ''Mums jāpārdomā, kā varam izvairīties no situācijas, kad formula pēc sadursmes nonāk tik šaurā vietā starp nožogojumu un trases barjerām.''

''Tā bija liela sadursme un esmu priecīgs, ka man viss ir kārtībā. Sacensību maršali un mediķi reaģēja zibenīgi. Vēlos arī pateikties FIA un ''Formula 1'' par darbu, ko viņi ir paveikuši un turpina darīt, lai uzlabotu sacīkšu drošību. Halo izglāba manu dzīvību. Tas parāda to, ka katrs solis, ko veicam, lai uzlabotu drošību, nes rezultātus'' teica Gvanju Žou.

''Dažkārt kritizējam FIA, tomēr mums jābūt pateicīgiem par darbu, kas tiek veikts. FIA lēmumi šodien izglāba divas dzīvības. Kad redzēju avāriju, biju šokēts. Fakts, ka Žou izkāpa no formulas sveiks un vesels, ir apbrīnojams,'' komentāru sniedza Silverstonas posma uzvarētājs Karloss Sainss.

Halo jeb aizsargājošais riņķis virs pilotu galvām pirmās formulas sacīkstēs parādījās 2018.gadā.

F1 sacensību tiešraides pieejamas Viaplay platfomā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...
https://www.skysports.com/f1/news/3...


Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.