Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Bērzam 12 punkti, ''Lietkabelis'' svin devīto uzvaru Eirokausā

Bērzam 12 punkti, ''Lietkabelis'' svin devīto uzvaru Eirokausā
Kaspars Bērziņš. Foto: KK Lietkabelis

Šovakar vienīgajā ULEB Eirokausa mačā latviešu spēka uzbrucējs Kaspars Bērziņš ar 12 punktiem kaldināja Paņevēžas ''Lietkabelis'' devīto uzvaru 15 turnīra mačos, viesos Vācijā ar 87:72 (23:8, 29:27, 13:15, 22:22) apspēlējot Hamburgas ''Towers''.

Kaspars Bērziņš nepilnās 20 minūtēs atzīmējās ar 12 gūtajiem punktiem (2p. 3/3, 3p. 2/4) un trīs atlēkušajām bumbām. Spēka uzbrucējs atdeva rezultatīvu piespēli, bloķēja pretinieka metienu, četras reizes pārkāpa noteikumus un nopelnīja efektivitāti 12.

• 213 centimetrus garajam latvietim tā bija ceturtā spēle Eirokausa sezonā, kurā izdevies gūt vismaz desmit punktus. Iepriekš Bērzs divciparu rādītāju gūtajos punktos sasniedza mačos pret ''Trento'', ''Metropolitans 92'' un ''Partizan''.

• Viņa pārstāvētā Paņevēžas ''Lietkabelis'' šīvakara vienīgajā ULEB Eirokausa spēlē izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru pret Hamburgas ''Towers'' ar 87:72 (23:8, 29:27, 13:15, 22:22).

• Gedimins Oreliks un Vitenis Lipkēvičs Paņevēžas kluba panākumu kaldināja ar 16 punktiem katrs. Pirmajam arī septiņas bumbas zem groziem un četras piespēles. 12 punkti grieķu talantam Panajotim Kalaicakim, bet pa 11 punktiem Kristupam Žemaitim un Džordžem Gagičam.

• Trevons Blujets vācu komandas rindās atzīmējās ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Produktīva spēle arī Igaunijas izlases centram Maikam Kalevam Kotsaram, kurš sakrāja 16 punktus un savāca septiņas atlēkušās bumbas.


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.