Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

HK "Rīga" trešajā periodā izglābjas no 0:3 un uzvar pagarinājumā

HK "Rīga" trešajā periodā izglābjas no 0:3 un uzvar pagarinājumā
Andris Siksnis šajā mačā guva divus vārtus
Foto: dinamoriga.eu

Kārtējo spēli Krievijas Jaunatnes Hokeja līgā (MHL) aizvadījusi HK "Rīga" vienība, kas izbraukumā tikās ar Kirila Tambijeva pārstāvēto Sanktpēterburgas "Dynamo". Rīdziniekiem izdevās atspēlēt trīs vārtu deficītu un pagarinājumā izraut uzvaru ar rezultātu 4:3.

Abas komandas pirmās divas no četrām savstarpējā spēlēm aizvadīja oktobra beigās Rīgā, kad rezultatīvās cīņās uzvaru guva rīdzinieki (7:5 un 4:1). Arī no turnīra tabulas viedokļa par favorītiem varētu uzskatīt "Rīgas" hokejistus, bet nevar neizcelt rīdzinieku nestabilo sniegumu pēdējās piecās spēlēs, kurās gūta tikai viena uzvara. Līdzīgi kā "Rīga", arī "Dynamo" pamanījās zaudēt punktus Stupino "Kapitan" komandai, bet vismaz tika pie divām uzvarām.

Trešais "Rīgas" un "Dynamo" duelis sākās ar jau pirmajā minūtē Kirila Tambijeva izkārtotu Aleksandra Daduško vārtu guvumu. Rezultāts nemainījās līdz pirmā perioda 16. minūtei, kad mājiniekiem izdevās dubultot savu pārsvaru. Nilu Grīnfogelu pārspēja Vladislavs Nikolajevs - 2:0. Pirmā perioda izskaņā spēli ar 5+20 minūšu noraidījumu par sitienu ar celi beidza Daņila Maliks, bet "Rīga" to nespēja izmantot, jo īsi pēc tam noraidījumu izpelnījās Edmunds Augstkalns.

Otrajā periodā, kad laukumā atgriezās Augstkalns, neilgu laiku "Rīga" varēja spēlēt arī piecu spēlētāju sastāvā pret trīs pretiniekiem, bet rezultātu izmainīt neizdevās. Ļoti tuvu uzvarai Sanktpēterburgas komanda nokļuva otrā perioda izskaņā, kad savus otros vārtus, atkal asistējot Tambijevam, guva Daduško - 3:0.

Lai arī situācija bija sarežģīta, "Rīgas" hokejisti nepadevās, sākot atspēlēties. Vispirms trešā perioda ievadā vārtus guva Andris Siksnis, bet četras ar pusi minūtes vēlāk Edgars Kurmis samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (2:3). Rīdzinieki cīnījās līdz galam un savu panāca. Nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām savus otros vārtus guva Siksnis, panākot neizšķirtu - 3:3.

Spēles pagarinājuma sākumā "Rīga" tika pie vairākuma, kas mājiniekiem izrādījās liktenīgi. "Dynamo" to tikpat kā izturēja, bet ceturtajā minūtē vārtus tomēr prata gūt Edmunds Augstkalns, izraujot savai komandai uzvaru ar rezultātu 4:3.

Trešdien abas komandas aizvadīs savu ceturto savstarpējo spēli šosezon, "Dynamo" vienībai cenšoties tikt pie vismaz viena panākuma.

MHL, 4.februāris

"Dynamo" - "Rīga" 3:4 OT(2:0, 1:0, 0:3, 0:1)

Vārti: 0:16 Daduško (Tambijevs) 1:0, 15:30 Nikolajevs (Kurakins) 2:0, 39:16 Daduško (Trusovs, Tambijevs) 3:0, 43:23 Siksins (Kurmis) 3:1, 48:00 Kurmis (Rosinskis) 3:2, 55:14 Siksnis (Sprukts) 3:3, 63:41 Augstkalns (Kuzmenkovs) 3:4
Metieni: 37-45
Vārtsargi: Deniss Siņagins - Nils Grīnfogels

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


, 2014-02-04 19:21, pirms 10 gadiem
Uzvarēja pretinieku, kurš bija jāuzvar. Par to arī apsveicam!
, 2014-02-04 19:31, pirms 10 gadiem
Gols - Siksnis(Sprukts)

Sprukts???
, 2014-02-04 19:33, pirms 10 gadiem
StalkeR rakstīja: Gols - Siksnis(Sprukts)

Sprukts???
Eliteprospects.com - Gatis Sprukts
, 2014-02-04 20:29, pirms 10 gadiem
pēc 0:3 izrubīju teksta tiešraidi..
, 2014-02-04 21:02, pirms 10 gadiem
...neizprotam komanda!...
Bet jaunieši hockejā jau ir tādi paši kā volejbolā TOP -5 sieviešu izlases....
, 2014-02-04 21:12, pirms 10 gadiem
Fantastic comeback
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.