Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Federers: "Pats sevi iznīcināju"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers: "Pats sevi iznīcināju"
Rodžers Federers Ņujorku pamet ar kārtējo izgāšanos
Foto: Reuters/Scanpix

Rodžers Federers "US Open" 4. kārtas zaudējumā Tomijam Robredo (6:7(4), 3:6, 4:6) vainoja pats sevi, atzīstot, ka nav spējis atrast ritmu un pats sevi iznīcinājis.

"Nemazinot Robredo iespēto, jāsaka, ka pats sevi uzvarēju. Protams, Tomijs atsita daudz bumbiņu, taču man bija jābūt tam, kurš maina spēles gaitu. Pats sevi iznīcināju, tā ir ļoti liela vilšanās, it īpaši uz ātra seguma. Servei vajadzēja būt par lielu palīgu, taču neko nespēju izdarīt. Neizmantoju daudz iespēju, nebija ritma," pirmo zaudējumu 11 mačos pret Tomijam Robredo komentēja piecas reizes Ņujorkā uzvarējušais Federers, kurš realizēja tikai 2 no 16 breikbumbām.

Ja Rodžers būtu ticis galā ar Robredo, viņš pirmo reizi "US Open" ietvaros sacenstos ar Nadalu. Federers paškritiski norādīja, ka pret Rafu ar tādu tenisu viņam nebūtu variantu: "Vilšanās par zaudējumu nav tik liela, jo, tā spēlējot, pret Nadalu vai Kolšraiberu [spāņa mačs pret vācieti vēl notika] man neizdotos uzvarēt. Šodienas spēlē cīnījos ar citām lietām."

17-kārtējais "Grand Slam" čempions kārtējo reizi solīja atgriezties stiprāks: "Pārāk ilgi par šo zaudējumu nedomāšu. Man noteikti jātiek no tā vāļā, jāstrādā un jāatgriežas stiprākam. Negribu spēlēt tā kā šodien, vēlos spēlēt labāk. Zinu, ka to spēju. Pēdējās nedēļās nodemonstrēju, ka līmenis vēl ir. Kad zaudēju, cilvēki ir šokēti, mani redzot ar tādu sniegumu. Bet nav šaubu, ka es cenšos no visa spēka. Vienkārši dažreiz neizdodas."

Paredzams, ka Federera nākamais turnīrs būs 6. oktobrī Šanhajā startējošais sezonas priekšpēdējais "Masters 1000" turnīrs. Pēc tam Bāzele un Parīze. Ja kvalificēsies sezonas finālturnīram, tad spēlēs arī Londonā. Jau iepriekš ziņots, ka 2014. gada sezonu viņš sāks Brisbenā.

Pirmo reizi Federeru apspēlējušais Robredo šveicieti nodēvēja par visu laiku izcilāko tenisistu: "Sajūtas ir lieliskas! Manuprāt, Federers ir visu laiku labākais spēlētājs. Uzvarēt viņu "Grand Slam" turnīrā un tik lielā stadionā ir sapņa piepildīšanās. Lai Federeru uzvarētu, man bija jācenšas izspēles pagarināt, vairāk spēlēt uz Federera "bekhendu". Vienmēr pret viņu spēlēju vienādi, šodien visu izšķīra breika iespēju realizācija. Nezinu statistiku, bet, šķiet, ka viņam bija 20 iespējas, no kurām izmantotas tikai divas. Un abas bija pirmajā setā."

Izmantotie resursi:
ATP World Tour - Official Site of Men's...

  -2 [+] [-]

, 2013-09-03 11:18, pirms 11 gadiem
Es tevi iznicinaaju...