Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Čīles aizsargs Diass: "Tā bija drausmīgākā kļūda, kādu vien varēju pieļaut"

Čīles aizsargs Diass: "Tā bija drausmīgākā kļūda, kādu vien varēju pieļaut"
Marselo Diass
Foto: imago/Fotoarena/Scanpix

Pēc Čīles futbola izlases zaudējuma Konfederāciju kausa finālā ar paškritikas vilni sevi intervijā šaustīja čīliešu aizsargs Marselo Diass, kamēr Vācijas izlases treneris Joakims Lēvs aicināja neskaitīt, cik no viņa čempionu izlases nākamgad varētu būt Pasaules kausā, tā vietā izbaudot pašreizējo triumfu.

“Čīlei ir lieliska komanda ar iespaidīgiem spēlētājiem,” pēcspēles preses konferencē pieveiktos pretiniekus uzslavēja Joakims Lēvs. “Paši redzējāt, kādus vārtu gūšanas momentus viņi radīja finālā. Mūsu uzvara līdz ar to liekas daudz vērtīgāka, jo izcīnīta pret ļoti spēcīgiem pretiniekiem. Lepojos ar savu komandu – šajā turnīrā izveidojām spēcīgu kolektīvu. Un nav svarīgi, cik daudzi pēc gada piedalīsies Pasaules kausā, jo šis jebkurā gadījumā bija šīs izlases panākums, kuru tai vairs neviens neatņems.”

“Mums būs jāturpina aizstāvēt savas pozīcijas – labi zināt, kāds turnīrs mūs sagaida pēc gada,” turpināja Lēvs. “Prieks, ka Vācija uzvarēja gan Eiropas U21 čempionātā, gan Konfederāciju kausā. Tas ir labs apliecinājums mūsu jauno spēlētāju izaugsmei, bet nedrīkstam apstāties, uzsāktais darbs ir jāturpina. Bet par to, kuri spēlēs Pasaules kausā, mēs domāsim nākamgad.”

Konfederāciju kausā iegūto pieredzi atzīmēja arī Čīles vārtsargs Klaudio Bravo, kurš norādīja, ka starp abām finālistēm līmeņa ziņā nebija lielas atšķirības: “Sāpīgi zaudēt izšķirošajā mačā, taču mums jābūt pateicīgiem visiem komandas dalībniekiem par šo turnīru. Spēlējām pret elites līmeņa izlasi, tagad jāizdara secinājumi un jāmācās no kļūdām.”

Fināla sakarā īpaši jāizceļ viena kļūda – Čīles aizsarga Marselo Diasa pārturētā bumba sava soda laukuma priekšā, kas noveda pie viegla Vācijas vārtu guvuma. “Celta” pārstāvis Diass pēc spēles neslēpa savu vainu un mocījās sirdsapziņas pārmetumos: “Līdz 20. minūtei mums bija daudz iespēju izvirzīties vadībā, bet tad viena atsevišķa kļūda mums maksāja titulu. Neko tagad vairs nevar izdarīt. Man jāuzņemas atbildība par savu kļūdu. Pret Vāciju nedrīkst atslābināties, nedrīkst ļaut viņiem pāriet uzbrukumā. Mana kļūda radās brīdī, kad vajadzēja vienkārši nospēlēt stabili. Man ir grūti apzināties, ka tā sanāca. Tā bija drausmīgākā kļūda, kādu vien varēju pieļaut.”

Vienīgajos finālā ielaistajos vārtos Bravo bija bezspēcīgs, tāpat kā būtu bijis jebkurš cits vārtsargs, un par savu sniegumu turnīrā viņš saņēma labākā vārtsarga balvu. “Finālā es jutos tā, it kā vārtsargu duelī būtu pārspējis Bravo,” izteicās Vācijas vārtsargs Marks Andrē ter Štēgens. “Taču esmu priecīgs, ka labākā vārtsarga balvu ieguva Bravo. Protams, vēl lielāks prieks man ir par finālspēles rezultātu.”

Par visa turnīra labāko spēlētāju tikmēr tika atzīts Julians Drakslers, kurš pēc fināla atzīmēja, ka ir ļoti lepns par savu izlasi: “Visi Vācijas tituli ir svarīgi, bet šis man liekas īpašs, jo to ieguva sastāvs, kas iepriekš nebija spēlējis kopā un būtībā bija nokomplektēts pilnīgi no jauna. Tagad beidzot varam doties vasaras atvaļinājumā.”

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
BBC - Homepage
Startseite - ZDFmediathek


, 2017-07-03 12:57, pirms 7 gadiem
Oi, gadās arī sliktāk, piemēram, pēc bumbas atdošanas pārkāpt noteikumus un dabūt pendeli + sarkano.
, 2017-07-03 13:16, pirms 7 gadiem
Nu cik tas atvaļinājums būs garš jāsāk trenēties ar klubu jau.
, 2017-07-03 13:20, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Nu cik tas atvaļinājums būs garš jāsāk trenēties ar klubu jau.
Viņiem kā turnīra dalībiekiem jau iedos vismaz kādas 2 nedēļas brīvas...
, 2017-07-03 13:21, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Oi, gadās arī sliktāk, piemēram, pēc bumbas atdošanas pārkāpt noteikumus un dabūt pendeli + sarkano.
Ja to pendeli neviens nerealizē, tad jau nav tik traki - mazākumā esošajai komandai tikai atliek noturēt vismaz neizšķirtu un cerēt uz veiksmi pendelēs... sliktāks variants ir tad, ja sarkanajai pa virsu vēl pretinieks to pendeli arī realizē...
, 2017-07-03 13:39, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Viņiem kā turnīra dalībiekiem jau iedos vismaz kādas 2 nedēļas brīvas...
divas nedēļas.. Pa divām nedēļām nav iespējams nomest iepriekšējā sezonā sakrāto smagumu
, 2017-07-03 13:40, pirms 7 gadiem
Bet nu šitam pajolim komandas biedrs rādīja, ka jāatspēlē vārtsargam, bet šis āpsis- tīšuprāt neklausīja- sak, pats esmu gudrs.. un pēc 1 sek pa pi sa bumbu
pajoļi,- be nu cik var stāstīt, ka aizsardzībā nemudī- tam po- pamēģināja finālā
, 2017-07-03 14:34, pirms 7 gadiem
Šitā mājās jau lodi var dabūt pierē. Bet nu nebij jau pasaules kauss.
, 2017-07-03 15:03, pirms 7 gadiem
Vēl kļūda bija dažas minūtes līdz mača beigām neiesit no 2 m attāluma...bet par to uzbrucēju nerunā, nožēlo tikai aizsargs...
Protams, ka tā gadās neiesist, bet uzbrucējam bija preses konferencē jāsēž blakus aizsargam un jāuzņemas vaina, ka rezultāts nav 1:1..
, 2017-07-03 15:09, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Vēl kļūda bija dažas minūtes līdz mača beigām neiesit no 2 m attāluma...bet par to uzbrucēju nerunā, nožēlo tikai aizsargs...
Protams, ka tā gadās neiesist, bet uzbrucējam bija preses konferencē jāsēž blakus aizsargam un jāuzņemas vaina, ka rezultāts nav 1:1..
Tāpēc aizsargiem darbs ir nepateicīgs. Kā tai teicienā - Aizsarga kļūdas parādās uz tablo, bet uzbrucēja - nē!
, 2017-07-03 15:32, pirms 7 gadiem
man tik viens jautaajums,kopsh kura laika Marselo Diazs ir aizsargs,man vinjsh vienmeer bijis pussargs?
, 2017-07-03 15:36, pirms 7 gadiem
banankoks rakstīja: Tāpēc aizsargiem darbs ir nepateicīgs. Kā tai teicienā - Aizsarga kļūdas parādās uz tablo, bet uzbrucēja - nē!
Kļūdas var būt dažādas, bet šī bija kā auksta duša iekarsušajiem Čīles izlases spēlētājiem.. vnk drausmas.. šeit nav nekādu attaisnojumu.
, 2017-07-03 16:06, pirms 7 gadiem
Čīle noteikti nav tā valsts kur tas var notikt, dievs dod tādu dzīves līmeni un drošību mums kā ir Čīlē.

juriss rakstīja: Šitā mājās jau lodi var dabūt pierē. Bet nu nebij jau pasaules kauss.
, 2017-07-03 18:39, pirms 7 gadiem
juriss rakstīja: Šitā mājās jau lodi var dabūt pierē. Bet nu nebij jau pasaules kauss.
Tu gribēji teikt, ka Čīle nav Kolumbija, kur tamlīdzīgi precedenti patiešām ir notikuši.
, 2017-07-03 18:39, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: man tik viens jautaajums,kopsh kura laika Marselo Diazs ir aizsargs,man vinjsh vienmeer bijis pussargs?
Varbūt sirdī?
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
3

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Gerets Sautgeits un Harijs Keins. Foto: AP/Scanpix

''Euro 2024'' paskaidrojumus no tiesnešiem varēs prasīt tikai izlašu kapteiņi

LETA--AP. Šī gada Eiropas čempionātā futbolā paskaidrojumos no tiesnešiem varēs prasīt tika izlašu kapteiņi, liecina Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) rekomendācijas.