Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Valencia'' pēc zaudējuma ''Barcelona'' atlaiž galveno treneri Grasiju

''Valencia'' pēc zaudējuma ''Barcelona'' atlaiž galveno treneri Grasiju
Havi Grasija. Foto: Imagos Images/Scanpix

Spānijas ''La Liga'' komanda ''Valencia'' no galvenā trenera amata atlaidusi Havi Grasiju, kurš par tās treneri kļuva pirms šīs sezonas. Par šādu lēmumu vadība izšķīrusies pēc zaudējuma ''Barcelona'' ar 2:3. Pēc 34. spēļu kārtām ''Valencia'' atrodas 14. vietā, tikai par pieciem punktiem apsteidzot 18. vietā esošo ''Huesca''.

2. maijā uzvaru Spānijas ''La Liga'' čempionātā ar 3:2 pār ''Valencia'' svinēja ''Barcelona''. Ja ''Barcelona'' turpina cīnīties par titulu, tad ''Valencia'' šī ir neveiksmīga sezona - ar 36 punktiem 34 spēlēs tā atrodas tikai 14. vietā, par sešiem punktiem apsteidzot 18. pozīcijā esošo ''Huesca''.

Pēc sestās spēles pēc kārtas, kurā ''Valencia'' neizcīnīja uzvaru, klubs lēma no galvenā trenera amata atbrīvot Havi Grasiju. Spānis par ''Valencia'' galveno treneri kļuva pirms šīs sezonas, taču nespēja ar klubu sasniegt augstus rezultātus. Jau oktobrī Grasija piedāvāja savu atkāpšanos pēc tam, kad ''Valencia'' nepastiprināja sastāvu un pārdeva vairākus svarīgus spēlētājus. Spānis kļuvis par komandas 11. treneri pēdējo deviņu gadu laikā.

Havi Grasija savas trenera karjeras laikā trenējis tādas komandas kā ''Cadiz'', ''Almeria'', ''Osasuna'', ''Malaga'', Kazaņas ''Rubin'' un ''Watford''.

Izmantotie resursi:
https://www.valenciacf.com/en/artic...


Mirklis pēc "Alavés" otrā vārtu guvuma. Hons Guridi (Nr. 18). Foto: L. Rico/EPA/Scanpix

"Girona" pēdējās sekundēs izsēj svarīgus punktus cīņā par Spānijas sudrabu

Spānijas futbola meistarsacīkšu vicelīdere "Girona" izbraukumā Basku Zemē divreiz izvirzījās priekšgalā, tomēr nespēja pieveikt Vitorijas "Alavés" – 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.
2+1 autors Portu. Foto: AP/Scanpix
4

Žirona vēlreiz ar 4:2 sasit Barselonu un kronē "Real Madrid" par Spānijas čempioni

"Barcelona", lai par nedēļu atliktu "Real Madrid" titula svinības, obligāti bija jāuzvar svarīgā Katalonijas derbijā, taču "Girona" mājās ne vien divreiz atspēlējās, bet arī vēlreiz uzvarēja ar 4:2 un jau šovakar garantēja "Real Madrid" trīsdesmit sesto Spānijas titulu. Madrides milzis tronī atgriezās pēc sezonas pārtraukuma.