Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs Vimbldonā – Marejs pret Dimitrovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs Vimbldonā – Marejs pret Dimitrovu
Endijs Marejs un Grigors Dimitrovs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā vīriešu vienspēļu sacensību ceturtdaļfināļi, kā arī atlikušie divi ceturtdaļfināli dāmu turnīrā. Gaidāmi vairāki saistoši mači, no kuriem kā galveno var minēt čempiona Endija Mareja tikšanos ar Grigoru Dimitrovu. Junioru turnīrā divus mačus plānots aizvadīt Aļonai Ostapenko.

Novaks Džokovičs – Marins Čiličs (viensviens.lv prognoze: 1.07-10.50)

Džokovičs uzvarējis visus deviņus mačus pret Čiliču. Abi pavisam nesen tikās arī "French Open", kur horvātam izdevās paņemt vienu setu (taibreikā). Džokovičs vienu setu Čiličam zaudējis pēdējos divos mačos. Kas Čiličam dos cerības uz labāku rezultātu nekā iepriekšējās deviņās reizēs pret ranga otro numuru?

Iespaidīga servēšana! 2001. gada čempiona Gorana Ivaniševiča trenētais Čiličs iepriekšējā kārtā trīs setos pret Žeremī Šardī saservēja 33 eisus. Tas ir Čiliča rekords, iepriekšējo uzlabojot par uzreiz pieciem eisiem. Čiličs četros mačos sakrājis 98 eisus, kas ir ceturtais labākais rādītajs turnīrā. Tas, ka Ivaniševičs ir uzlabojis Marina servi, nevienam nav noslēpums. Taču ar servēšanu vien šodien būs par maz. Džokoviča uzņemšanas spēle, darbošanās uz gala līnijas un aizsardzība ir izcilā līmenī. Šie komponenti svaru kausus nosver par labu Serbijas tenisa līderim.

Rodžers Federers – Stans Vavrinka (viensviens.lv prognoze: 1.34-3.50)

Federers ir vienīgais tenisists, kurš Vimbldonā vēl nav ticis nobreikots. Rodžers servi noturējis visos 54 geimos, atspēlējot visas astoņas breikbumbas. Rafaela Nadala vakardienas zaudējums Federeram atbrīvojis ceļu uz kārtējo Vimbldonas finālu. Septiņkārtējam čempionam ceturtdaļfināls solās būt potenciāli sarežģītāks nekā pusfināls.

Šodien mačs pret Vavrinku, kurš Vimbldonā līdz astoņniekam ticis pirmo reizi. Federers Vavrinkam zaudējis tikai divas no 15 spēlēm. Abi zaudējumi bijuši Montekarlo – 2009. gadā 3. kārtā un šogad finālā. Vavrinka trīs "Grand Slam" mačos Federeram nav spējis atņemt nevienu setu. Vavrinka lietus dēļ spēlēs trešo dienu pēc kārtas.

Endijs Marejs – Grigors Dimitrovs (viensviens.lv prognoze: 1.26-4.25)

Marejs Vimbldonas kortos uzvarējis 17 mačos pēc kārtas. Šajā sērijā ietilpst uzvara Londonas olimpiādē un pagājušā gada Vimbldonas triumfs. Šodien čempionu saigaidīs līdz šim nopietnākais pārbaudījums pēdējo divu nedēļu laikā Grigora Dimitrova izskatā. Bulgārs uzvarējis astoņus mačus pēc kārtas un ir viens no četriem tenisistiem, kurš pirms Vimbldonas uzvarēja zāliena seguma turnīrā, to paveicot Londonā. Dimitrovs Mareju šogad vienreiz uzvarējis, tas viņam izdevās Akapulko pusfinālā ar rezultātu 4:6, 7:6(5), 7:6(3).Tā Dimitrovam ir pirmā uzvara četros mačos pret Mareju.

Dimitrovs pirmo reizi sasniedzis Vimbldonas ceturtdaļfinālu, "Grand Slam" līmenī viņam šodien būs tikai otrais mačs par iekļūšanu pusfinālā. Pirmais bija janvārī "Australian Open", kur zaudēts Nadalam. Dimitrovam zāliena segums patīk, spēlēt uz tā viņš arī prot ļoti labi. Grigors Marejam noteikti piedāvās vairāk nekā jebkurš no iepriekšējiem četriem pretiniekiem. Serves ziņā nebūs tik iespaidīgs kā Kevins Andersons, taču kopējais spēles līmenis bulgāram noteikti ir augstāks.

Milošs Raoničs – Niks Kirjoss (viensviens.lv prognoze: 1.47-2.85)

Nadala un Nišikori ceturtdaļfināla vietā mums ir Raoniča un Kirjosa pāris. Tas nebūt nenozīmē negatīvas lietas, taču teniss būs citādāks. Šajā mačā būs daudz servēšanas un maz cita tenisa. Kirjoss ar 113 eisiem ir turnīra līderis, Raoničs ar 108 ieņem 3. vietu. Starp abiem ir Džons Isners (110), kurš nospēlējis vienu maču mazāk. Raoniča un Kirjosa vienīgā iepriekšējā spēle bija pavisam nesen – "French Open" 1. kārtā Kirjoss nospēlēja diezgan haotiski un izšķirošajos brīžos pavirši, Raoničam zaudējot trīs setos ar 3:6, 6:7(1), 3:6. Šodienas mača sakarā liels jautājums ir par to, kāds Kirjoss izies kortā dienu pēc milzīgās uzvaras. Neviens no šodienas cīņas dalībniekiem iepriekš nav ticis līdz "Grand Slam" pusfinālam. Kirjosam, protams, pirmais mēģinājums, bet Raoničam tikai otrais.

Simona Halepa – Sabīne Liziki (viensviens.lv prognoze: 1.41-3.10)

Sieviešu turnīrā šodien izspēlēs atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles. Rumānijas pirmās raketes Halepas un pagājušā gada finālistes Liziki mača uzvarētāja šodien gūs karjeras 250. uzvaru. Šodienas spēles favorīte būs Halepa, kura uzvarējusi divas no trim spēlēm pret Liziki, ar vācieti galā tiekot gan pagājušajā gadā Maiami, gan šogad Madridē. Abos gadījumos Simona uzvarēja trīs setos. Uz zāliena abas nav tikušās.

Skaidrs, ka Liziki uz šī seguma jūtas kā zivs ūdenī, taču Sabīnes izredzes tikt līdz vēl vienam finālam Vimbldonā sabojājis pleca savainojums. Liziki nevar kārtīgi servēt (vakar 20 dubultkļūdas), bet bez serves viņai pret Halepu būs ļoti grūti. Liziki uzvarējusi divus no četriem Vimbldonas ceturtdaļfināliem (2011, 2013), Halepai šodien pirmais. Liziki visus četrus (2-2) "Grand Slam" ceturtdaļfinālus aizvadījusi Vimbldonā. Halepai šodien trešais "major" ceturtdaļfināls (1-1). Janvārī Melburnā zaudēts Dominikai Cibulkovai, bet jūnijā Parīzē uzvarēta Svetlana Kuzņecova.

Andželike Kerbere – Juženija Bušāra (viensviens.lv prognoze: 2.12-1.79)

Bušāra ar Halepu ir vienīgās tenisistes, kuras šogad visos trīs "Grand Slam" turnīros sasniegušas ceturtdaļfinālu. Uzvaras gadījumā Bušāra turpinās savu sēriju līdz pusfinālam tikt visos trīs "Grand Slam" turnīros 2014. gadā. Džīnija savu šodienas pretinieci Kerberi pavisam nesen "French Open" 4. kārtā sagrāva ar 6:1, 6:2, toreiz nospēlējot ļoti iespaidīgu tenisu. Vāciete bija pārāka abu pirmajā mačā pagājušā gadā "US Open" (trīs setu uzvara).

Kerbere vakar ļoti daudz enerģijas – gan fiziskās, gan mentālās – atstāja mačā pret Šarapovu. Bušārai vakar bija brīvdiena, jo viņa savu 4. kārtas maču paspēja izspēlēt pirmdien. Kerberei ir ļoti laba fiziskā sagatavotība, taču atpūtusies Bušāra var izrādīties pārāk augsta barjera. Bušāra uzvarējusi abus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus (abi šogad), Kerberei "major" ceturtdaļfinālos 2-1 bilance, uzvarot 2011. gadā "US Open" un 2012. gadā Vimbldonā, bet zaudējot 2012. gadā "French Open".

Ostapenko divi mači

Aļona Ostapenko otrdien guva karjeras pirmo uzvaru Vimbldonas junioru turnīrā, ar 6:4, 6:3 apspēlējot divus gadus jaunāko Anastasiju Mihejevu (15). Aļona Vimbldonā 1. kārtā zaudēja gan 2012., gan 2013. gadā. Šodien Ostapenko divi mači, atkal 10. kortā, kur viņa spēlēja vakar. Vispirms ap plkst. 14:30 vienspēle pret Krievijas tenisisti Natāliju Vihļancevu (17), bet vēlāk kopā ar Annu Bondaru pāru sacensību 1. kārtas cīņa pret britu duetu Džoudiju Annu Baridžu un vakar vienspēlēs uzvarēto Mihejevu. Tas būs pēdējais (sestais) mačs tajā pašā 10. kortā. Video tiešraides nebūs, bet spēlei noteikti varēs sekot līdzi turnīra mājaslapā.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Turnīra galvenais pārraidītājs ir BBC. No zināmākajiem kanāliem var minēt arī ESPN un Tennis Channel. Stabilas interneta tiešraides nodrošina Unibet TV. Bezmaksas strīmus var meklēt šeit vai šeit.

Pilns šodienas spēļu saraksts pieejams šeit.