Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bļugers izņemts no Covid-19 protokola, bet šovakar vēl nespēlēs

Bļugers izņemts no Covid-19 protokola, bet šovakar vēl nespēlēs
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokejists Teodors Bļugers izņemts no NHL Covid-19 protokola, taču šovakar paredzētajā spēlē pret "Sharks" vēl nepiedalīsies.

Teodors Bļugers Covid-19 protokolā tika iekļauts 27. decembrī, tiesa, nevienu NHL spēli viņam tādēļ nenācās izlaist, jo trīs Pitsburgas spēles šajā laikā tika pārceltas.

"Penguins" šovakar ziņo, ka Bļugers ir izņemts no Covid-19 protokola, kā arī aizvadījis treniņu ar slidošanu. Šovakar paredzētajā spēlē pret Rūdolfa Balcera pārstāvēto "Sharks" gan Bļugers tāpat nepiedalīsies.

Bļugers šosezon 30 spēlēs guvis 12 punktus, turklāt bija uzņēmis rezultatīvu spēļu sēriju tieši pirms "Penguins" vairāku spēļu atcelšanas. 18. decembrī Bļugers guva punktu pret "Sabres", bet 20. decembrī iemeta vārtus pret "Devils", un kopš tā laika "Penguins" vēl nevienu spēli nav aizvadījusi.


Konors Makdeivids un Stjuarts Skiners. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" ar kapteini Konoru Makdeividu priekšgalā. Centra uzbrucējs pēc uzvaras sērijā pret Dalasas "Stars" pauda, ka nācies saskarties ar augošas komandas problēmām, bet viņš ir priecīgs par to, kur komanda atrodas tagad.
Edmontonas "Oilers" hokejisti pēc smagi izcīnītā triumfa Rietumu konferencē. Foto: Codie McLachlan/AFP/Scanpix
16

Dalasa dominē, taču "Oilers" izmanto 20% no metieniem un pēc 18 gadiem atgriežas finālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences izspēlē pirmoreiz kopš 2006. gada triumfējusi Edmontonas "Oilers", kura šonakt veica par 25 (!) metieniem mazāk (10-35), taču spēja ar 2:1 pieveikt Dalasas "Stars".
Floridas "Panthers" tiek pie trofejas, kuru pasniedz Austrumu konferences čempionei. Foto: AFP./Scanpix
22

Balinska pārstāvētā "Panthers" otro gadu pēc kārtas spēlēs Stenlija kausa finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noskaidrota pirmā Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuvusi Floridas "Panthers", kuras rindās 26 regulārā turnīra spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis. "Pathers" pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 2:1, uzvarot sēriju sešās spēlēs (4-2).