Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3029, Did:0, useCase: 3

Video: Circenis par stāstu veidošanu sporta tiešraidēs: "Vienmēr galvenās ir emocijas"

Jānis Celmiņš
Šonedēļ raidījumā "(Bez)maksas sports", runājot par profesionālā sporta atspoguļojumu Latvijas medijos, televīzijā un sociālajos tīklos, viesojās sporta žurnālistikas leģenda Jānis Matulis un "Go3 Sport" programmu direktors Toms Circenis, kā arī plašāku viedokli izteica portāla Sportacentrs.com vadītājs Kristaps Zālītis.

Šajā fragmentā Circenis tika aicināts padalīties niansēs par sporta televīzijas attīstību. "Galvenais uzdevums principā ir no katras situācijas izveidot mazu stāstu," sacīja Circenis, kā piemēru nosaucot Latvijas basketbola izlases kapteiņa Daira Bertāna emocijas Pasaules kausa spēlē, kad viņš guva traumu un ļoti pārdzīvoja, ka vairs nepalīdzēt izlasei laukumā, un tas viss tika īpaši izcelts TV tiešraides kadros.

Raidījumu pilnā garumā skaties jau otrdienas vakarā no plkst. 21.00 kanālā TV4, portālā Sportacentrs.com un arī TV4 Youtube.com kanālā.
Vērtējums:

  +2 [+] [-]

, 2024-01-30 16:01, pirms 3 mēnešiem
Circenis, kad sāka darboties sporta žurnālistikā (ja pļerkestēšanu tv tā var saukt), no sporta zināja gaužām maz, viņš varbūt varēja atšķirt Šūmaheru no sētas mieta, vai Džordanu no Raimonda Karnīša, bet zināšanu sportā viņam nebija un diez vai ir arī tagad. Tagad jau katrs nāpslis var netā ieklikšķināt pilnīgi visu, tikai prātu vai atmiņu nē, nerunājot par zināšanām. Nu aizkrāsnes pērtiķēn, kurs tad bija pirmais slavenais Šūmahers?

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 16:03, pirms 3 mēnešiem
Ja salīdzina Janku Matuli un Circeni, tad nelabi ap dūšu metas. Cilvēks ar arhivāra zināšanām un blakus pajolīgs tūtiņdreijers.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 17:24, pirms 3 mēnešiem
dzabarbols rakstīja: Ja salīdzina Janku Matuli un Circeni, tad nelabi ap dūšu metas. Cilvēks ar arhivāra zināšanām un blakus pajolīgs tūtiņdreijers.
Matuļa kungs, Jūs?

     [+] [-]

, 2024-01-30 17:38, pirms 3 mēnešiem
Ļoti zema līmenī tie Latvijas sporta mediji:pilni portāli ar krievu zinām,baigi maz latviešu startus rāda pa Tv pie tik liela kanālu skaita,garlaicīgi,nezinoši žurnālisti

     [+] [-]

, 2024-01-30 23:30, pirms 3 mēnešiem
dzabarbols rakstīja: Circenis, kad sāka darboties sporta žurnālistikā (ja pļerkestēšanu tv tā var saukt), no sporta zināja gaužām maz, viņš varbūt varēja atšķirt Šūmaheru no sētas mieta, vai Džordanu no Raimonda Karnīša, bet zināšanu sportā viņam nebija un diez vai ir arī tagad. Tagad jau katrs nāpslis var netā ieklikšķināt pilnīgi visu, tikai prātu vai atmiņu nē, nerunājot par zināšanām. Nu aizkrāsnes pērtiķēn, kurs tad bija pirmais slavenais Šūmahers?
Vērts pieminēt, ka TV3 sporta nodaļā viņš strādā kopš 2000. gada.. 7-10 gadus īsākā laikā visādi Celmiņi, Zālīši, Suveizdas un Siliņi no tādiem punķainiem blogzēniem liekas nu jau normāla līmeņa žurnālisti - katram savas novirzes, bet okei, tādas ir visiem.

"Īstajā/tradicionālajā" televīzijā laiks acīmredzot iet mazliet lēnāk - bet ok, meinstrīmam jau galvenais ir "uztaisīt stāstu"