Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Hokeja izlases fiasko Pekinā - atvainojiet, par ko vispār ir runa?

Jānis Celmiņš

Viedoklis: Hokeja izlases fiasko Pekinā - atvainojiet, par ko vispār ir runa?
Jānis Jaks spēlē pret Zviedrijas izlasi. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Pekinas olimpiskās spēles raiti turpina stūrēt pretī noslēguma ceremonijai, bet Latvijas hokeja izlase jau uzsākusi ceļu mājup. Četri zaudējumi četrās spēlēs neko daiļu neliecina, taču radies jautājums, vai hokeja izlase piedzīvojusi fiasko? Vai šajās OS hokejā vispār varēja piedzīvot fiasko, ņemot vērā, ka bijām izlikta kā 10. - 11. komanda 12 izlašu konkurencē?

Pēc mūsu hokeja izlases izstāšanās no Pekinas olimpisko spēļu turnīra kāds sporta mīļotājs vaicāja, kāpēc mediji atkal nepietiekami kritizē hokejistus, jo, redz, esot taču jādod iekšā, jākritizē un jāaplej ar mēsliem: “Četri zaudējumi, četrās spēlēs – tas ir fiasko!” Vai tiešām? Vai hokeja izlase vispār var piedzīvot fiasko, izgāšanos, vilšanos? Vai zaudējums Dānijai cīņā par iekļūšanu labāko astoņu komandu vidū uzskatāms par neveiksmi? Viss atkarīgs no katra ambīcijām, taču Latvijas hokeja saimniecība nav tik bagāta, lai mēs šajā konkrētajā spēlē būtu uzskatījuši sevi par neapšaubāmiem favorītiem. Hokejs ir sporta veids, kuru Latvijā pamatā finansē un uztur bērnu vecāki, lolojot savas atvases, tāpēc cienīsim viņus.

Skaitļi parasti nemelo, un domājams, ka izņēmums nebūs arī šī reize. Sporta veidā, ar kuru nopietni pasaulē nodarbojas 14 līdz 16 valstīs, Latvija regulāri ir 9. – 12. vietā pasaulē. Latvijas izlases labākais sasniegums pasaules čempionātos joprojām ir septītā vieta (1997. gadā, 2004. gadā un 2009. gadā), bet pēdējo reizi ceturtdaļfinālā mūsu valstsvienība spēlēja 2018. gadā, turnīru togad Boba Hārtlija vadībā noslēdzot astotajā vietā.

Pēc neatkarības atgūšanas Latvijas labākie ripas dīdītāji tiesības piedalīties olimpiskajās spēlēs ieguvuši piecas reizes – 2002. (Soltleiksitija), 2006. (Turīna), 2010. (Vankūvera), 2014. (Soči) un 2022. gadā (Pekina), bet augstākais sasniegums ziemas spēlēs joprojām ir astotā vieta, kas tika izcīnīta Sočos, turklāt arī toreiz pietika ar vienu uzvaru četrās spēlēs. Olimpiskajās spēlēs valstsvienība kopumā izcīnījusi tikai trīs panākumus. Divas no šīm uzvarām paņemtas pirms 20 gadiem (!) Soltleiksitijā – pār Austriju un Ukrainu.

Par pusfināliem pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs pagaidām varam tikai pasapņot, ko nešaubīgi darīt vajag, taču stāvot uz zemes. Doties uz Pekinu ar tekstu “mēs cīnīsimies par medaļām” piedodiet – neliekas īsti pamatoti. Sapņi visbiežāk piepildās reizēs, kad par tiem nerunā. Mūsdienu sports ir kļuvis ļoti (dažbrīd pat pārlieku) racionāls, bet racionāla pamatojuma vietai labāko triju komandu skaitā Latvijas izlasei nav un nebija arī Pekinā. Taču, ja kāds tomēr šādu racionālo pamatojumu bija saskatījis, tad nu viņam gan jāsit dūre galdā un tagad jāsauc "Izgāšanās!". Citādi sanāk redzēt, ka dažreiz kādam gribas kost divos pīrāgos uzreiz: pirms turnīra "ņemsim medaļas" un pēc turnīra "Nē, nu nospēlējām jau labi, esam savā vietā". Sak, izvēlies tad vienu.

Piedzīvot tādus zaudējumus, kā basketbola izlase pēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret bulgāriem, vai tādus klupienus, kā mūsu futbolisti pret kādu no Eiropas vai pasaules kājbumbas pastarītēm, hokejistiem ir sarežģīti. Viens no iemesliem – turnīru izspēles sistēma. Latvijas hokeja izlase ir nosacīti drošajā 16 valstu “klubiņā” - pasaules čempionāta spēcīgākajā divīzijā. No šī “klubiņa” izkrist ir nemaz nav tik vienkārši jau pieminētās nelielās konkurences dēļ, bet regulārai spēlēšanai kaut ceturtdaļfinālā nepieciešams iespējami labākais sastāvs, kam klāt arī pamatīga deva sportiskās veiksmes. Lielākos fiasko Latvijas vīriešu hokejs pie esošās turnīru sistēmas laikam jau var piedzīvot olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros, kur ik pa laikam mūsējiem sanāk uzspēlēt pret rangā zemāk esošajām izlasēm, taču arī tas tikai reizi četros gados. Bet pašreizējā situācijā - ar kādiem gan argumentiem tagad, pat ja ļoti gribētu, varētu apliet ar mēsliem olimpiskajās spēlēs 11. vietā ierindojušos izlasi, kas regulāri netiek labāko astoņu komandu vidū pasaules čempionātos?

Viss augstākminētais nes atbildi uz vēl vienu jautājumu – kāpēc Latvijas hokejistus sporta līdzjutēji tik ļoti mīl? Sarkanbaltsarkanie drīzāk izcīnīs kādu pārsteidzošu uzvaru, nekā piedzīvos kādu ļoti spilgtu un atmiņā paliekošu zaudējumu… Piemēram, šajās spēlēs tas teorētiski varēja būt zaudējums Ķīnas izlasei, pavasara PČ tā varētu būt izkrišana no elites divīzijas. Taču hokeja izlasi Latvijā tāpat mīl un neveiksmes ātri aizmirst, kamēr senās un mazāk senās uzvaras tiek paturētas tuvā atmiņā. Un tas varbūt nemaz nav slikti, tā vienkārši ir.

Viens gan ir skaidrs - Latvijas sporta žurnālistikā kopumā kritikas ir par maz...

1 2 3 4 116 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2022-02-16 14:12, pirms 2 gadiem
Lielā mērā piekrītu autora viedoklim. Vienīgais, kas mani pārsteidza šajā turnīrā, ka, lai arī nevienā izlasē nespēlēja NHL kadri, mēs bijām tikpat nevarīgi uz lielo valstu fona kā jebkurā PČ.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 14:14, pirms 2 gadiem
cik tad bieži par to TOP 8 cīnamies un uzvaram?
iepriekšējā reizē vinnējām tieši dāņus

  -1 [+] [-]

, 2022-02-16 14:14, pirms 2 gadiem
Mord rakstīja: Lielā mērā piekrītu autora viedoklim. Vienīgais, kas mani pārsteidza šajā turnīrā, ka, lai arī nevienā izlasē nespēlēja NHL kadri, mēs bijām tikpat nevarīgi uz lielo valstu fona kā jebkurā PČ.
nopietni ? 2:3 ir nevarība ?

  -4 [+] [-]

, 2022-02-16 14:18, pirms 2 gadiem
atvainojiet,kāpēc cilvēks,kurš neko nejēdz no hokeja,skribelē šādus rakstus?

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 14:20, pirms 2 gadiem
Visa problēma jau ir tajā, ka liela daļa Latvijas hokejmīļi sacerējās, ka OS ar šādiem komandu sastāviem Latvijas izlasei ir pamats cerēt uz ko vairāk, nekā četrām barankām četrās spēlēs. Mums tas NHL spēlētāju iztrūkums tomēr nebija tik liels, ka citām izlasēm, un ar kurām mūsējie PČ ir rādījuši tīri atzīstamu sniegumu tām esot daudz labākos sastāvos.
Tas tomēr zināmā mērā ir fiasko.

  +7 [+] [-]

, 2022-02-16 14:24, pirms 2 gadiem
Tas ir fiasko!Divas reizes nedēļas laikā zaudēt dāņiem,kurus pirms neilga laiga tasījām uz vienas slidas,tas ir fiasko!!!

  +8 [+] [-]

, 2022-02-16 14:29, pirms 2 gadiem
Prasīt no izlases medaļas ir neadekvāti, pat ja mums būtu viss Dream team, pret esošo pretinieku sastāvu... Labi, drošvien 1/4 tiktu, tāpat tur būtu 50/50 pat ja tur būtu pretī it kā gana parocīgā ASV... Cik tad tās būt vai nebūt spēles mēs uzvarām, neaizmirstam ka arī uz olimpiādi mēs tikām knapi, pat ar visu gandrīz kaujas sastāvu... Un ja nevar realizēt bez maz 100% vārtu gūšanas iespējas tad 1/4 finālā nav ko darīt... Tur nav ko šūmēties par netikšanu 1/4 finālā vai bālu spēli pret Slovākiem tāds ir vienkārši izlases līmenis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2022-02-16 14:45, pirms 2 gadiem
Objektīvi salīdzinot Dānijas vietējo čempi ar mūsējo un viņu spēlētāju skaitu NHL (ap 13) pret mūsu 4 brašuļiem ,tomēr jāsaka ,ka viņi jau kādu laiku mums ir priekšā. Izgāšanos neredzu, bet protams visi gaidīja izteiksmīgāku sniegumu no LV izlases. Pēc paaudžu maiņas būs skaidrāk redzams,vai spēsim noturēt esošo līmeni (10-12) vieta, vai esam jau atslīdējuši, laiks rādīs.

  +9 [+] [-]

, 2022-02-16 14:48, pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka medaļas bija utopija. Tomēr kopš 96 gada izlases rezultāti ir faktiski visu laiku vienā līmenī. Stagnācija.... un līdzjutējam tas ir palicis ārkārtīgi garlaicīgi. Pēdējos gados vienīgais uzplaiksnījums 2 čempji Hārtlija vadībā (pag.gadu neskaitu, jo tur daudzi citi faktori nostrādāja par sliktu - Covid, Gagarina izcīņa utt.). Tā jau ir tā problēma, ka citām izlasēm ir progress vai kāpumi/kritumi, bet mums stagnācija...
Un katru reizi kad ir atkal palikts 9-10-11 utt. vietā žurnālisti "uzpirž" eksperta rakstus par to, ka tā ir mūsu vieta. Skaidrs, ka ir, tikai jēga to apzelēt pēc katra čempja/OS, kurā nekur nav tikts?

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 14:50, pirms 2 gadiem
Protams daudziem gribējās veiksmīgu PČ savās mājās un veiksmīgas OS jo sevišķi saprotot ,ka NHL veču nebūs.Skaidrs bija arī tas,ka šie divi turnīri būs daļai spēlētāju beidzamie izlasē.Bet bija arī otrs variants atteikties no veterāniem un iespēlēt vairākus jaunos spēlētājus ne ar ko neriskējot.

  +6 [+] [-]

, 2022-02-16 14:50, pirms 2 gadiem
Ja runā tieši par pēdējo spēli ,tad ne jau zaudējums Dānijai ir sāpīgs, bet gan veids kā tika zaudēts. Tie momenti kuri netika realizēti ceru ka čaļiem murgos rādīsies, jo tā noliet spēli kad esi vadība ar 2:1 ar tādiem izgājieniem 1v1 / 2pret0 ...

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 14:53, pirms 2 gadiem
kamikaze rakstīja: Objektīvi salīdzinot Dānijas vietējo čempi ar mūsējo un viņu spēlētāju skaitu NHL (ap 13) pret mūsu 4 brašuļiem ,tomēr jāsaka ,ka viņi jau kādu laiku mums ir priekšā. Izgāšanos neredzu, bet protams visi gaidīja izteiksmīgāku sniegumu no LV izlases. Pēc paaudžu maiņas būs skaidrāk redzams,vai spēsim noturēt esošo līmeni (10-12) vieta, vai esam jau atslīdējuši, laiks rādīs.
Kur Jūs to ciparus raujat? Kādi 13 NHL dāņiem?

Vecumā līdz 30- LV 4> 2 Dānija

Kopumā diezgan līdzīgi ar NHL/AHL kadriem!

Principā dāņu NHL zelta laikmets ir beidzies, bet arī izlasei nekas spožs pagaidām nav bijis!
Vislabākie panākumi ir bijuši u-20, u-18 līmenī!

 +11 [+] [-]

, 2022-02-16 15:05, pirms 2 gadiem
4 zaudējumi 4 spēlēs
noliets dāņiem svarīgākajā mačā
pēdējā vieta - ķīnu var nerēķināt
ja tas nav fiasko
kas tas ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 15:07, pirms 2 gadiem
Lerijs Dērziņš rakstīja: Harim kalkulātors saplīsa, nevainosim izlasi
haris ir izlases sastāvdaļa

 +10 [+] [-]

, 2022-02-16 15:08, pirms 2 gadiem
Īstenībā piekrītu, ka vidēji mūsu līmenis ir aptuveni tur, kur viņš ir. Bet nu tomēr varēja arī cerēt uz kaut ko vairāku, jo komandas maksimums ir daudz lielāks, nekā gala rezultāts. Mūsu pārliecinoši labākie spēlētāji turnīrā bija Krastenbergs un Dārziņš. Vai viņi ir tik labāki par visiem pārējiem mūsu spēlētājiem "uz papīra"? Nu laikam tomēr nē. Tātad lielākā komandas daļa nenospēlēja tā kā varēja.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 15:14, pirms 2 gadiem
Olimpiskajās spēlēs valstsvienība kopumā izcīnījusi tikai trīs panākumus. Divas no šīm uzvarām paņemtas pirms 20 gadiem (!) Soltleiksitijā – pār Austriju un Vāciju.

°Uzvara pār Ukrainu, ne Vāciju

Celmiņām ieteiktu nerakstīt par hokeju

Vācu mūris un 1:4

     [+] [-]

, 2022-02-16 15:21, pirms 2 gadiem
Machimol kalkulators deva mums nepamatotas cerības

  +2 [+] [-]

, 2022-02-16 15:24, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Kur Jūs to ciparus raujat? Kādi 13 NHL dāņiem?

Vecumā līdz 30- LV 4> 2 Dānija

Kopumā diezgan līdzīgi ar NHL/AHL kadriem!

Principā dāņu NHL zelta laikmets ir beidzies, bet arī izlasei nekas spožs pagaidām nav bijis!
Vislabākie panākumi ir bijuši u-20, u-18 līmenī!
Lidz 30 sanāk 4 - Bjorkstrands,Ehlers,Røndbjergs,True - tikai pedejie 2 rotē uz ahl. Bet kopā ir 6 (Lars Ellers ,Frederiks Andersens)

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 15:39, pirms 2 gadiem
Paskatījos Pingvīnu spēli NHL un salīdzināju ar Pekinas OS hokeju. Maigi izsakoties, redzama līmeņa atšķirība par labu NHL.

  +5 [+] [-]

, 2022-02-16 15:48, pirms 2 gadiem
Ja es pareizi atceros, jaunā vara nāca ar konkrētu plānu, "lauvasiržu" filozofiju un dārgu ārzemju treneri un lielajam hokeja orgasmam bija jānotiek Rīgas čempī un OS, vai vismaz vienā no šiem.
1) kā plāns izpildījās?
2) kāds bija sniegums izšķirošajās spēlēs?
3) laukumā bija lauvassirdis?
Vai esam pietiekami drosmīgi, lai atzītu ka viss šis plāns ir izgāzies, kritizējam, meklējam vainu, risinājumus?
Jeb sēžam savā vagā "mēs jau maziņi un cik forši ir elitē"
Zin, es apzinos LV vietu uz kartes, bet celmiņs vnk mīž ko kritisku uzrakstīt, man liekas, ka kritika ir nepieciešama, es nerunāju par apliešanu ar mēsliem.
Tāds siekalzaķa skricelējums, ne raksts.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 15:51, pirms 2 gadiem
erty rakstīja: Paskatījos Pingvīnu spēli NHL un salīdzināju ar Pekinas OS hokeju. Maigi izsakoties, redzama līmeņa atšķirība par labu NHL.
Pļin, nopietni? Nevar būt!!!!

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 15:56, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Ja es pareizi atceros, jaunā vara nāca ar konkrētu plānu, "lauvasiržu" filozofiju un dārgu ārzemju treneri un lielajam hokeja orgasmam bija jānotiek Rīgas čempī un OS, vai vismaz vienā no šiem.
1) kā plāns izpildījās?
2) kāds bija sniegums izšķirošajās spēlēs?
3) laukumā bija lauvassirdis?
Vai esam pietiekami drosmīgi, lai atzītu ka viss šis plāns ir izgāzies, kritizējam, meklējam vainu, risinājumus?
Jeb sēžam savā vagā "mēs jau maziņi un cik forši ir elitē"
Zin, es apzinos LV vietu uz kartes, bet celmiņs vnk mīž ko kritisku uzrakstīt, man liekas, ka kritika ir nepieciešama, es nerunāju par apliešanu ar mēsliem.
Tāds siekalzaķa skricelējums, ne raksts.
Trāpīgi.

Tikai izvērtējumā arī jāiekļauj "intangibles", to ko nevar izmērīt uz laukuma. Hārtlija atvešana ļoti forši atsvaidzināja izlasi, bija jauna aura apkārt, man personīgi likās tāds pozitīvāks skats. Tas viss tikai ļoti ātri pazuda, sākot ar Hārtlija nozīmēšanu par Avangarda treneri.

  +8 [+] [-]

, 2022-02-16 16:00, pirms 2 gadiem
Piekrītu autoram. Vairumam kritiķu jau nekad nebūs labi. Protams, izlases spēle bija tālu no ideāla, bet bija arī labi, spilgti momenti. Kaut kas laikam arī iekšienē šoreiz nebija tik labi, kā gribētos. Varbūt arī nevajadzēja pirms spēlēm tik atklāti runāt par medaļām, bet, no otras puses, kaut kadcjaucpar augstākiem mērķiem arī jācīnās. Nu, nesanāca. Bet, atvainojiet, čehiem arī nesanāca. Viņi palika uz vienas līnijas ar mums, kaut gan ne reizi vēsturē nebija tik zemu apstājušies. Lūk, kur ir īstā fiasko seja. Un viņiem noteikti daudz sāpīgāk, jo līdz ar to arī viņu uzvarai pār krieviem ir nulles vērtība. Ja mēs būtu vinnējuši somus vai zviedrus, bet apstājušies turpat, kur esam, vai kritikas būtu mazāk? Nē taču, tieši otrādi! Mūsējiem pietrūka mazliet no visa - meistarības, aukstasinības, arī veiksmes. Bet par fiasko es to nesauktu. Jo zaudējām ne jau līmeni vājākiem pretiniekiem, bet sava un augstāka līmeņa komandām. Tikšana uz OS jau bija panākums.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 16:00, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Trāpīgi.

Tikai izvērtējumā arī jāiekļauj "intangibles", to ko nevar izmērīt uz laukuma. Hārtlija atvešana ļoti forši atsvaidzināja izlasi, bija jauna aura apkārt, man personīgi likās tāds pozitīvāks skats. Tas viss tikai ļoti ātri pazuda, sākot ar Hārtlija nozīmēšanu par Avangarda treneri.
Jā, es jau nesaku ka viss slikti, bija trīs sakarīgi PČ jaunas vēsmas Latvijas treneru darbā un citi plusi. Bet izsludinātais mērķis sasniegts netika un ja visi tagad gudrēsies, ka viss jau ir labi, tad arī nekad netiks sasniegts.
Es lasu visādus sūdus par to ka pietrūcis motivācijas, biš nepaveicās un tādā garā. Nav konstruktīvas analīzes. Ambīcijām ir jābūt. Samērīgām, bet jābūt!

  -3 [+] [-]

, 2022-02-16 16:01, pirms 2 gadiem
Akmentiņš arī treneru lauciņā!
Vārtsargs Šveices čempionātā ir uzvarējis 2 spēles!(no 20)
Labas līgas un labi vārtsargi, bet treneri tā arī neuzminēja ar vārtsargiem!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 16:04, pirms 2 gadiem
Tieši paskatījos naktī, kā Calgary NHL džeki divatā izslidoja pret Merzļikinu un iemeta (PROTAMS) vārtos... Un atcerējos mūsējo izgājienus pret dāņu vārtsargu gan vienatnē, gan divatā. Ko tur piebilst? Rezultāts uz tablo... Nevar izmantot tādus momentus, kāds tur 1/4 fināls. Nebija pelnījuši. Protams, ka fiasko. Un Rīgas čempis vispār bija drausmīgs (izņemot dažas spēles). Veciem bukiem atā, redzēs, ko jaunatne parādīs... Īpaša optimisma nav. Diemžēl.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 16:09, pirms 2 gadiem
Piekrītu Jānim, viss ir pavisam vienkārši.
Piemēri:
KHL: komandas budžets =vieta tabulā
IIHF: daudzums hokejistu valstī = vieta pasaules rangā.
utt.
Šis OS turnīrs tikai turpināja pierādīt šīs likumsakarības.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-16 16:15, pirms 2 gadiem
cehoslovāks rakstīja: Piekrītu Jānim, viss ir pavisam vienkārši.
Piemēri:
KHL: komandas budžets =vieta tabulā
IIHF: daudzums hokejistu valstī = vieta pasaules rangā.
utt.
Šis OS turnīrs tikai turpināja pierādīt šīs likumsakarības.
Vai IIHF rangs neiemet izgājienos, pelna noraidījumus?
Hārtlijs atbrauca un parādīja, ka pat hokejisti "nesaprot hokeju tik labi".
Kā jau teica, tad ambīcīju trūkums!

Mūsu kaimiņi hokeju praktiski nespēlē, bet somi grib sadot krieviem, zviedriem!

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 16:21, pirms 2 gadiem
Kolhoznieku rūdījumu guvušo zaudējums pret modernajiem dāņiem ir gluži likumsakarīgi. Kāds tur fiasko.

  -3 [+] [-]

, 2022-02-16 16:42, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Jā, es jau nesaku ka viss slikti, bija trīs sakarīgi PČ jaunas vēsmas Latvijas treneru darbā un citi plusi. Bet izsludinātais mērķis sasniegts netika un ja visi tagad gudrēsies, ka viss jau ir labi, tad arī nekad netiks sasniegts.
Es lasu visādus sūdus par to ka pietrūcis motivācijas, biš nepaveicās un tādā garā. Nav konstruktīvas analīzes. Ambīcijām ir jābūt. Samērīgām, bet jābūt!
Ambīcijas izmirstošai un nīkuļojošai valstij kuras tuvākās nākotnes izdzīvošana būs saistīta cieši ar masveida musļilu imigrāciju ? Nu ja, laikam pat mirstošam tomēr ir savas ambīcijas

     [+] [-]

, 2022-02-16 16:49, pirms 2 gadiem
Kas tas pa virsrakstu? Kurš ir vispār teicis, ka fiasko?

     [+] [-]

, 2022-02-16 16:51, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Kas tas pa virsrakstu? Kurš ir vispār teicis, ka fiasko?
celms tēlo žurnaļugu

  +6 [+] [-]

, 2022-02-16 16:52, pirms 2 gadiem
KKKSpirit rakstīja: Ambīcijas izmirstošai un nīkuļojošai valstij kuras tuvākās nākotnes izdzīvošana būs saistīta cieši ar masveida musļilu imigrāciju ? Nu ja, laikam pat mirstošam tomēr ir savas ambīcijas
tas brīdis kad imigrants stāsta par imigrantiem
1 2 3 4 116 komentāri