Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

SOK neizsūta ielūgumus okupantvalstīm, bet sportistu dalība netiek izslēgta

Emils Ozerinskis

SOK neizsūta ielūgumus okupantvalstīm, bet sportistu dalība netiek izslēgta
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) neizsūtīs Krievijai un Baltkrievijai ielūgumus uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, ceturtdien paziņoja SOK.

Gadu pirms olimpisko spēļu atklāšanas 26. jūlijā SOK tradicionāli izsūtīs ielūgumus uz spēlēm, taču 203 valstu vidū nebūs nacionālo olimpisko komiteju no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī Gvatemalas, kurai piemērota pagaidu diskvalifikācija.

Neskatoties uz to, ka šīs valstis nesaņems formālus ielūgumus, nav izslēgta šo valstu sportistu dalība olimpiskajās spēlēs.

SOK martā publicēja rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem, kurās teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 39 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2023-07-13 19:38, pirms 10 mēnešiem
Tas nozīmē, ka visos individuālajos sporta veidos viņi var teorētiski piedalīties kā "neitrālie" sportisti. Un SOK nebaidās no skandāliem, kad sportisti, kuriem ir principi un sirdsapziņa, atteiksies, piemēram, iziet uz viena skreijceļa ar rusņas pārstāvi? Kā tad rīkosies? Diskvalificēs, to kurš atteiksies startēt? Sodīs principiālo un atļaus startēt kādam, kurš, ļoti iespējams, atbalsta karu? Un kā ar olimpisko devīzi, ka sports ir miers?! SOK ir sapuvis un kļuvis par visādu asiņainu diktatoru propagandas instrumentu.

  +7 [+] [-]

, 2023-07-13 20:15, pirms 10 mēnešiem
Sūkātāju olimpiskā komiteja..

  +6 [+] [-]

, 2023-07-13 20:21, pirms 10 mēnešiem
Krievu vairākums pat nesaprot, ko viņi atbalsta un kādos noziegumos piedalās. Viņi uzskata zem viena karoga drīkst gan slaktēt kaimiņus un citādi domājošos, gan iet demonstrācijā ''par mieru''. Uzspiest savu pasaules un dzīves redzējumu viņiem ir pareizi. Viena krievu valoda visiem nav nacisms, bet citām valodām ir. Es negribu NEKO kopēju ar idiotiem. NEKO.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 20:52, pirms 10 mēnešiem
Vienai daļai aizmirsies komuņāgu laiks!
Slēpts komentārs: SteveDavis

  +5 [+] [-]

, 2023-07-13 21:08, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: A ko Baltkrievija okupēja?
Kura valsts atļauj savā teritorijā izvietot okupantu kodolieročus? Kurā valstī uzturējās daļa krievu militāro spēku un caur, kuru valsti kara sākumā gatavojās veikt frontes līniju uz Ukrainas ziemeļu daļu un Moldovas robežu?
Salīdzini ar bankas laupīšanu. Krievija - tas, kas aplaupīja. Baltkrievija - šoferis, kas palīdz aizmukt.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-13 21:13, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kura valsts atļauj savā teritorijā izvietot okupantu kodolieročus? Kurā valstī uzturējās daļa krievu militāro spēku un caur, kuru valsti kara sākumā gatavojās veikt frontes līniju uz Ukrainas ziemeļu daļu un Moldovas robežu?
Salīdzini ar bankas laupīšanu. Krievija - tas, kas aplaupīja. Baltkrievija - šoferis, kas palīdz aizmukt.
Baltkrievija pati ir faktiski okupēta
Slēpts komentārs: Aaziitis

     [+] [-]

, 2023-07-13 22:54, pirms 10 mēnešiem
Aaziitis rakstīja: Kuras tad ir okupantu valstis? Vai tās kuras iz kolonizējušas citas valstis? Vai iet runa Tikai par Krieviju? Ļoti daudzām eiropas valstīm ir kolonijas. Vai okupantu valstis varbūt ir tās , kuras savas militārās bāzes izvieto pa visu pasauli?
Kurām Eiropas valstīm ir kolonijas zinu tikai dažām aizjūras teritorijas.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-13 23:22, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: Baltkrievija pati ir faktiski okupēta
Un kurš pie tā ir vainīgs?
Gadījumā ne pats šīs valsts prezidents, kurš labprātīgi savā valstī atdeva visa noteikšanu vateņiem?
Slēpts komentārs: Aaziitis

  -2 [+] [-]

, 2023-07-13 23:25, pirms 10 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Un kurš pie tā ir vainīgs?
Gadījumā ne pats šīs valsts prezidents, kurš labprātīgi savā valstī atdeva visa noteikšanu vateņiem?
Bet vai šo prezidentu ievēlēja tauta ?Vai viņai par to ir jācieš?

  +2 [+] [-]

, 2023-07-13 23:26, pirms 10 mēnešiem
Ļoti interesanti, ka krieviem, kuriem pat nav savas valsts, tāpat kā čigāniem, kurdiem un vel dažām tautām, ir izdevies uzspiest savu valodu un tikumus citām tautām, kuras ietilpst federācijā ar vateņiem, un kuriem ir savas valstis.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-13 23:28, pirms 10 mēnešiem
Aaziitis rakstīja: Francijai, Beļģijai, Anglijai, Portugālei iespējams Itālijai.Bet uz to jau Tev nospļauties klausies tikai propagandu un ienīsti krievus. Latviešus kūda pret krieviem apzināti un muļķīši arī danco pēc stabules.
Latvieši īpaši nav jākūda paskaties uz Latvijas vēsturi.Kad sākas emocijas širmis iet ciet visiem vienalga uzbeks tu vai īrs

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:28, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: Bet vai šo prezidentu ievēlēja tauta ?Vai viņai par to ir jācieš?
Arī pie tā vainīgi ir paši baltkrievi, kuri iedomājās, ka pret netaisnību var cīnīties ar iziešanu ielās ,un karogu vicināšanu. Pret diktatoriem tas tā neiet cauri. Kaimiņi Ukrainā 2014. gadā Maidanā parādīja kā jācīnās pret šādu valsts pārvaldi.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-13 23:29, pirms 10 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Ļoti interesanti, ka krieviem, kuriem pat nav savas valsts, tāpat kā čigāniem, kurdiem un vel dažām tautām, ir izdevies uzspiest savu valodu un tikumus citām tautām, kuras ietilpst federācijā ar vateņiem, un kuriem ir savas valstis.
KF nav valsts? Es saprotu ka šobrīd tā drīzāk atgādina gopņiku miskasti bet tomēr

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:31, pirms 10 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Arī pie tā vainīgi ir paši baltkrievi, kuri iedomājās, ka pret netaisnību var cīnīties ar iziešanu ielās ,un karogu vicināšanu. Pret diktatoriem tas tā neiet cauri. Kaimiņi Ukrainā 2014. gadā Maidanā parādīja kā jācīnās pret šādu valsts pārvaldi.
Un tagad tās teritorijā ir nomiruši 600k cilvēku .Slikts piemērs

  -1 [+] [-]

, 2023-07-13 23:36, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: KF nav valsts? Es saprotu ka šobrīd tā drīzāk atgādina gopņiku miskasti bet tomēr
KF ir valstu federatīvā savienība. KF var atrast visādas valstis (Čečenijas republika, Dagestānas republika, Tatarstānas republika, Kalmikijas republika, Sakas republika utt. u.t.j. ar saviem pamatiedzīvotājiem, valdībām un likumdošanas orgāniem), bet tajā pat ar uguni neatrast valsti ar nosaukumu Krievijas vai Krievu republika. Kura tad ir tā valsts, kuru krievi var saukt par sav?

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:38, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: A ko Baltkrievija okupēja?
Kopš pirmajām kara dienām, no baltkrievijas teritorijas gaisa telpas tiek veikti mērķtiecīgi raķešu triecieni pa Ukrainas civilajiem objektiem un iedzīvotājiem. Ko, tu kremļa vate (nu vai bunkura žurkas žopaļiz) atkal nesaproti?!

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:39, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: Un tagad tās teritorijā ir nomiruši 600k cilvēku .Slikts piemērs
Nezinu kur tu izrāvi tādu ciparu, bet arī šai karā Ukraiņi parādījuši kā jācīnās par savu valsti. Un tieši aiz cieņas pret ukraiņiem par to kā viņi cīnās par savu valsti visa civilizētā pasaule un normāliem cilvēki viņiem palīdz kā vien var. Arī ar ieročiem, naudu un cita veida atbalstu.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-13 23:41, pirms 10 mēnešiem
#22924 rakstīja: Kopš pirmajām kara dienām, no baltkrievijas teritorijas gaisa telpas tiek veikti mērķtiecīgi raķešu triecieni pa Ukrainas civilajiem objektiem un iedzīvotājiem. Ko, tu kremļa vate (nu vai bunkura žurkas žopaļiz) atkal nesaproti?!
Kuru Ukrainas teritorijas daļu Baltkrievija sev ir pievienojusi? Baltkrievija ir agresorvalsts šaubu nav ,bet ne okupanti

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:44, pirms 10 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nezinu kur tu izrāvi tādu ciparu, bet arī šai karā Ukraiņi parādījuši kā jācīnās par savu valsti. Un tieši aiz cieņas pret ukraiņiem par to kā viņi cīnās par savu valsti visa civilizētā pasaule un normāliem cilvēki viņiem palīdz kā vien var. Arī ar ieročiem, naudu un cita veida atbalstu.
Tas ir kopā ar krieviem ,bet varbūt kļūdos. Lieta ir tāda ka kaut gan atbalstu Ukrainas centienus ,zinu ka zemi var atgūt ,cilvēku dzīvības nē

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 23:48, pirms 10 mēnešiem
Aaziitis rakstīja: Francijai, Beļģijai, Anglijai, Portugālei iespējams Itālijai.Bet uz to jau Tev nospļauties klausies tikai propagandu un ienīsti krievus. Latviešus kūda pret krieviem apzināti un muļķīši arī danco pēc stabules.
Aizpis seju, cerams krievi atsprāgs, jo tie urodi nevienam nav vajadzīgi

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:49, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: Kuru Ukrainas teritorijas daļu Baltkrievija sev ir pievienojusi? Baltkrievija ir agresorvalsts šaubu nav ,bet ne okupanti
Velviens piders

  -1 [+] [-]

, 2023-07-13 23:50, pirms 10 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: Velviens piders
Ko es tādu pateicu ?

  +3 [+] [-]

, 2023-07-13 23:53, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: Tas ir kopā ar krieviem ,bet varbūt kļūdos. Lieta ir tāda ka kaut gan atbalstu Ukrainas centienus ,zinu ka zemi var atgūt ,cilvēku dzīvības nē
Par cik patiesos zaudējumus abās pusēs, visticamāk, uzzināsim krietni pēc šī kara beigām, tad netaisos spekulēt ne ar kādiem cipariem. Vienu gan es zinu, ka ukraiņi ne reizi nav veidojuši tā saucamos ''gaļas uzbrukumos'', kas vatņikiem ir ierasta lieta, jo īpaši tas bija labi redzams tur, kur cīnījās vagnerieši.
Jā, protams, dzīvības ir pats svarīgākais, bet ukraiņiem nav izvēles, jo viņi cīnās par savu Dzimteni un valsti. Atšķirībā no krieviem, kuri pie tam pamanās šai karā masveidā iznīcināt savas nacionālās minoritātes, cik burjati vien jau nav iznīcināti, kamēr pašu krievus cenšas saudzēt. Sevišķi lielpilsētās.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-14 00:00, pirms 10 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Par cik patiesos zaudējumus abās pusēs, visticamāk, uzzināsim krietni pēc šī kara beigām, tad netaisos spekulēt ne ar kādiem cipariem. Vienu gan es zinu, ka ukraiņi ne reizi nav veidojuši tā saucamos ''gaļas uzbrukumos'', kas vatņikiem ir ierasta lieta, jo īpaši tas bija labi redzams tur, kur cīnījās vagnerieši.
Jā, protams, dzīvības ir pats svarīgākais, bet ukraiņiem nav izvēles, jo viņi cīnās par savu Dzimteni un valsti. Atšķirībā no krieviem, kuri pie tam pamanās šai karā masveidā iznīcināt savas nacionālās minoritātes, cik burjati vien jau nav iznīcināti, kamēr pašu krievus cenšas saudzēt. Sevišķi lielpilsētās.
Zinu to ka par šo būs kritika bet salīdzinoši ar cilvēku dzīvībām valsts tāda nenozīmīga lieta.Protams ja kāds māk atdzivināt tad uz priekšu

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 00:07, pirms 10 mēnešiem
SteveDavis rakstīja: Zinu to ka par šo būs kritika bet salīdzinoši ar cilvēku dzīvībām valsts tāda nenozīmīga lieta.Protams ja kāds māk atdzivināt tad uz priekšu
Tā uzreiz būtu teicis, ka tev pie kājas tādas lietas, kā vārda, ticības, pārvietošanas utt. brīvība, nacionālās intereses, savas valodas attīstība utt.. Tad vismaz saprastu, ka tev nav jēgas ko skaidrot.

Man gan šķiet, ka tu esi liekulis, un ļoti velc uz to ko mēs šeit jau sen zinām u.t.i., ka tu esi PaRašas pakaļlaizis. Ar to arī tevi apsveicu.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-14 00:20, pirms 10 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tā uzreiz būtu teicis, ka tev pie kājas tādas lietas, kā vārda, ticības, pārvietošanas utt. brīvība, nacionālās intereses, savas valodas attīstība utt.. Tad vismaz saprastu, ka tev nav jēgas ko skaidrot.

Man gan šķiet, ka tu esi liekulis, un ļoti velc uz to ko mēs šeit jau sen zinām u.t.i., ka tu esi PaRašas pakaļlaizis. Ar to arī tevi apsveicu.
Par to Parašas pakaļlaizi tad tā arī sanāk ,jo šobrīd ar atbalsu Ukrainai nepietiek vajag vel kādu ienīst šajā gadijumā krievus un Krieviju.Kaut gan es 100 % atbalstu Ukrainu ,man nav tas vecums lai kādu ienīst .Nosodīt varu bet šobrīd Latvijā ar to ir par maz

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 03:56, pirms 10 mēnešiem
500 dienas un entie civiliedzīvotāji, tajā skaitā bērni ir miruši un kāds atļaujas teikt, ka orki ir cilvēki? Ja kāds tam piekrīt, droši nopirkšu biļeti uz Maskavu, ja jums tur ērtāk. Un es nejokoju.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 04:05, pirms 10 mēnešiem
A vai tad lai piedalītos OS, nav jāizpilda normatīvi? Kur ta šamie tos izpildīs?

     [+] [-]

, 2023-07-14 04:48, pirms 10 mēnešiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: 500 dienas un entie civiliedzīvotāji, tajā skaitā bērni ir miruši un kāds atļaujas teikt, ka orki ir cilvēki? Ja kāds tam piekrīt, droši nopirkšu biļeti uz Maskavu, ja jums tur ērtāk. Un es nejokoju.
Krievi ir tādi paši zombiji ,kā vāciesi kara laikā ,un tas nav attaisnojums ,jo nekas nevar attaisnot cilvēku navi.Tikai jāatcerās ka saucot kādu par orku vai ienīstot kādu pases dēļ mēs paši paliekam par necilvēkiem

  +3 [+] [-]

, 2023-07-14 08:05, pirms 10 mēnešiem
Aaziitis rakstīja: Francijai, Beļģijai, Anglijai, Portugālei iespējams Itālijai.Bet uz to jau Tev nospļauties klausies tikai propagandu un ienīsti krievus. Latviešus kūda pret krieviem apzināti un muļķīši arī danco pēc stabules.
Mums nav pamata ienīst Krieviju???? Kopš 1991 gada, viņu politiķi, propogandisti, regulari izsaka mums draudus. Par šodienu, vispār nav vērts runāt! Cilvēku nogalināšana, rusņā vairs nav kaut kas slikts.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-14 08:28, pirms 10 mēnešiem
Agris 77 rakstīja: Mums nav pamata ienīst Krieviju???? Kopš 1991 gada, viņu politiķi, propogandisti, regulari izsaka mums draudus. Par šodienu, vispār nav vērts runāt! Cilvēku nogalināšana, rusņā vairs nav kaut kas slikts.
Naidam pamatojumu nevajag tās ir emocijas

     [+] [-]

, 2023-07-14 11:13, pirms 10 mēnešiem
Okupantiem nav ko darīt civilizētā sabiedrībā. Lai mācās dzīvot kā Ziemeļkoreja.
1 2 39 komentāri