Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Kļičko: "SOK prezidents Bahs kalpo Krievijas interesēm"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kļičko: "SOK prezidents Bahs kalpo Krievijas interesēm"
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs kalpo Krievijas interesēm, par Baha priekšlikumu atjaunot sportistu no Krievijas un Baltkrievijas dalību starptautiskajās sporta sacensībās saka olimpiskais čempions boksā ukrainis Volodimirs Kļičko.

Otrdienas vakarā savā "Twitter" kontā bijušais pasaules čempions smagajā svarā un 1996. gada olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Kļičko nosauca SOK lēmumu par "nepareizu karogs".

"Bahs kalpo Krievijas krāsām un interesēm," viņš teica. "Šis lēmums saindē olimpisko garu un ir kā šis karš - absurds."

Jau ziņots, ka SOK otrdien ierosināja atjaunot sportistu no Krievijas un Baltkrievijas dalību starptautiskajās sacensībās, viņiem startējot kā neitrāliem atlētiem. Abu valstu sportistiem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir aizliegts piedalīties lielākajā daļā pasaules sporta pasākumu.

Priekšlikums nav spēkā komandu sporta veidos, bet lēmums par Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs vēl nav pieņemts.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-29 17:39, pirms gada
Briļļainais nodevējs!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-29 19:27, pirms gada
Kas interesanti, krievi arī par SOK lēmumu ārdās: https://news.sportbox.ru/olympics/s...

  +2 [+] [-]

, 2023-03-29 21:35, pirms gada
Rietumu mikstie,pardos visu…nedrikst utainos laist cilveku sporta gadus 10

     [+] [-]

, 2023-03-30 08:37, pirms gada
Bahs acīmredzami iet Šrēdera un Fāzela pēdās. Nu kas tiem dažiem rietumniekiem ir, tā jau bagāti, bet vēl nepietiek un iet Krievijas pavadā?