Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Vējonis kliedē baumas par pretendēšanu uz LOK vadītāja amatu, aicina Tikmeru atkāpties

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vējonis kliedē baumas par pretendēšanu uz LOK vadītāja amatu, aicina Tikmeru atkāpties
Raimonds Vējonis. Foto: F64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) izplatījusi paziņojumu, kurā organizācijas prezidents Raimonds Vējonis kliedējis baumas par savu pretendēšanu uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadītāja amatu, aicinājis pašreizējo LOK prezidentu Žoržu Tikmeru publiski atvainoties LBS un aicinājis Tikmeru atkāpties.

Jau iepriekš publiski esmu paudis atbalstu idejai izveidot vienotu sporta pārvaldības modeli ar vienu, sporta sabiedrību apvienojošu un pārstāvošu, organizāciju kā pilnvērtīgu valsts partneri. Savu pozīciju nemainu. Atkārtoti noraidu Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Žorža Tikmera mēģinājumu publiskajā telpā izskanējušās ziņas par viņa iespējamo interešu konfliktu saistīt ar Latvijas Basketbola savienību un aicinu Ž. Tikmeru tikpat publiski atvainoties LBS un visai basketbola sabiedrībai par apvainojuma izteikšanu. Uzskatu, ka publiski izskanējusī informācija par iespējamo interešu konfliktu rada riskus olimpiskās kustības tēlam un sportam kopumā, tāpēc, atbilstoši demokrātisko valstu praksei, pareizākais risinājums šādā situācijā būtu LOK prezidenta atkāpšanās.

Lai nebūtu nekādu pārpratumu un divdomību: vēlos uzsvērt, ka sporta pārvaldībā ir nepieciešamas pārmaiņas, bet mans fokuss ir vērsts uz Latvijas basketbola attīstību, tuvākos gadus plānoju pabeigt basketbolā iesāktos projektus, un vēlos kliedēt baumas, ka pretendēju vadīt LOK.

Kopā ar manu komandu un visu Latvijas basketbola sabiedrību pēdējos gados esam saskārušies ar daudziem izaicinājumiem – gan sportiskām neveiksmēm, gan Covid-19 krīzi, gan karu Ukrainā. Problēmas prasījušas ātru un pareizu reakciju, lēmumu pieņemšanā un rīcībā iesaistot plašu basketbola sabiedrību.

Nevienam vairs nav noslēpums kopīgiem spēkiem gūtie basketbola lielie panākumi. Vīriešu valstsvienība pirmo reizi, turklāt ļoti pārliecinoši, kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram. Sieviešu valstsvienība pēc divu gadu pārtraukuma piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā. Īstenojas arī sapņi, kas vēl pirms dažiem gadiem šķita neiespējama fantastika – izkustējies ilgi cerētais “Basketbola mājas” celtniecības process un 2025. gadā Rīgā rīkosim Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīru.

Tomēr vēlos uzsvērt, lielo notikumu ēnā veiksmīgi attīstās citas idejas, kas ilgtermiņā pozitīvi ietekmēs Latvijas basketbola vidi un basketbola pozīcijas sabiedrībā.

Vairāk nekā divdesmit sporta zālēs esam izvietojuši automatizētās kameras, kas nodrošina iespēju bez papildus izdevumiem regulāri translēt augstāko līgu spēles un vienlaikus ir vērtīgs palīglīdzeklis treneriem, analizējot un plānojot savu darbu.

Īstenojot projektu WinWin, Latvijas jaunajiem basketbolistiem un basketbolistēm tiek nodrošināta iespēja apvienot basketbola spēlēšanu ar studijām gan mūsu valsts, gan arī ASV un Kanādas augstskolās, saņemot studiju maksas atlaides un stipendijas.

Lai sekmētu jauno basketbola talantu attīstību Latvijas reģionos, kopā ar mūsu partneriem pašvaldībās un sporta skolās esam sākuši īstenot Reģionu izlašu projektu gan puišiem, gan meitenēm.

LBS fiziskās sagatavotības speciālisti ar pieredzi Latvijas un ārzemju top līmeņa komandās izstrādājuši brīvi pieejamas vadlīnijas (arī video formātā) jauno basketbolistu vispusīgai sagatavošanai dažādās vecuma grupās.

2021. gada pavasarī pēc diskusijām LBS Treneru komisijā un vairāku kandidātu izvērtēšanas sākām sadarbību ar itāliešu speciālistu Luku Banki. Praksē apstiprinājies, ka lēmums bijis pilnīgi pareizs un to apstiprina ne tikai vīriešu valstsvienības sasniegtie rezultāti. Treneris Luka aktīvi iesaistījies Latvijas basketbola procesos, uzstājoties semināros un praktiskajā darbā valstsvienībā iesaistot daudzus jaunos trenerus. Tā ir neatsverama pieredze un iespēja pilnveidoties. Esam pagarinājuši sadarbību līdz 2025. gadam un tas nozīmē, ka L. Banki ne tikai vadīs valstsvienību cīņā par olimpiskajām ceļazīmi un Eiropas čempionāta medaļām. Viņa zināšanas un pieredze palīdzēs veidot vienotu Latvijas jaunatnes basketbola sistēmu, iekļaujot sporta skolas, jaunatnes izlases un klubu komandas. Organizēsim seminārus un veiksim izskaidrojošo darbu katrā Latvijas basketbola skolā, lai palīdzētu treneriem, jaunajiem basketbolistiem un basketbolistēm sekot modernā basketbola tendencēm un ieviest tās ikdienas treniņu procesā. Tas būs izaicinošs kopdarbs, kurā aicinām aktīvi iesaistīties ikvienu treneri.

Izveidota Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Vecāku padome, kurā ir iespēja iesaistīties ikvienam, kurš vēlas ne tikai ar skaļu kritiku, bet arī savām idejām un praktisko darbību uzlabot jaunatnes basketbola sistēmu. Jau notikuši semināri ar dažādu jomu ekspertu līdzdalību, kurās diskutēts par aktuālām tēmām jauniešu attīstībā. Tiek strādāts pie rokasgrāmatas vecākiem, kuri savus bērnus vēlas virzīt basketbolā.

2023. gada rudenī sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Rīgas domi, Izglītības un zinātnes ministriju sāksim īstenot Ekselences centra un NBA skolas pilotprojektu, lai tepat, Latvijā, nodrošinātu visaugstākā līmeņa apstākļus jauno basketbolistu attīstībai. Tiks nodrošināti basketbola iemaņu attīstības un fiziskās sagatavotības treneru, fizioterapeitu, psihologu, uztura speciālistu un mācību asistentu pakalpojumi ikdienas darbā, lai jaunieši sasniegtu visaugstākos mērķus un godam pārstāvētu Latviju starptautiskajos turnīros. Basketbola māja būs pamats gan zinātniskai bāzei, gan sportistu attīstībai, lai dalītos ar uzkrāto pieredzi visas valsts mērogā.

Esam izdarījuši un plānojam izdarīt vēl ļoti daudz. Par entuziasmu un enerģiju vēlos teikt milzīgu paldies visai mūsu basketbola saimei, it īpaši treneriem un rīkotājiem. Bet jāatzīst, ka ir vēl daudzi lieli izaicinājumi un projekti, kuru attīstība dažādu objektīvu iemeslu dēļ ir kavēta.

Lai kopā ar visu basketbola sabiedrību turpinātu iesākto un attīstītu jaunas izdejas, vēlos un esmu gatavs turpināt strādāt basketbola labā un arī nākamajās vēlēšanās kandidēt uz LBS prezidenta amatu. Nepretendēju būt LOK prezidents.

Raimonds Vējonis,
LBS prezidents.

Izmantotie resursi:
https://www.basket.lv/blog/raimonds...

     [+] [-]

, 2023-04-13 13:15, pirms gada
Nav ko kāpties! Lai soļo uz centālcietumu !