Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Baltijas līga: Latvijas klubi piekrīt turpināt izpēti, mainīts iedomātais formāts

Agris Suveizda

Baltijas līga: Latvijas klubi piekrīt turpināt izpēti, mainīts iedomātais formāts
Maksims Krivuņecs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas Futbola virslīgas valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs jau marta sākumā Virslīgas sezonas prezentācijā pauda vēlmi strādāt pie Baltijas līgas projekta, un trešdien tikšanās laikā Virslīgas klubi esot piekrituši, ka ir nepieciešams turpināt projekta izpēti, Krivuņecs sacīja portālam Sportacentrs.com.

Kopš marta Krivuņecs esot turpinājis komunikāciju ar UEFA stratēģisko partneri Hypercube un ticies arī Amsterdamā. Trešdien Virslīgas klubu tikšanās reizē demonstrēta prezentācija par ļoti aptuvenu iespējamās Baltijas līgas veidolu, un jaunākais piedāvātais formāts nedaudz atšķīries no martā stāstītā. Nemainīgs palicis sacensību pirmais posms, kurā visas trīs Baltijas valstis izspēlētu divus apļus iekšējā konkurencē, taču ir divas būtiskas atšķirības otrajā posmā. Pirmkārt, ja iepriekš tika domāts, ka Baltijas līgas augšējā grupiņā apvienotos katras valsts pieci vai seši stiprākie klubi, tad tagad to skaits samazināts līdz četriem, kuri izspēlētu divus apļus pret astoņām pārējo valstu vienībām. Un, otrkārt, ja iepriekš tika domāts, ka Baltijas līgā apvienotos visi 30 klubi (augšējās un apakšējās grupiņās), tad jaunākajā piemērā paredzēts, ka labāko četriniekā netikušie turpina spēlēt vietējā līmenī un savā starpā izspēlē vēl divus apļus.

Stiprākajiem klubiem tas nozīmētu 18+16 jeb 34 spēles, bet otrajam ešelonam – 18+10 jeb 28 spēles. Lai palielinātu intrigu otrajā ešelonā, tiek piedāvāts trešais posms, kurā pēdējā Eirokausu ceļazīme katrā valstī tiktu sadalīta izslēgšanas spēlēs – prezentācijas variantā tā būtu trešā vieta pret piekto vietu (jeb stiprāko otrā ešelona komandu, atstājot bešā augšgala grupas vājāko komandu), taču "play-off" fāzi varētu arī palielināt. Visas trīs valstis saglabātu Eirokausu kvotas – pašlaik tās ir viena vieta Čempionu līgā un trīs Eiropas Konferences līgā. Idejas līmenī Krivuņecs vēlētos, lai Baltijas līgas uzvarētāja Čempionu līgas kvalifikāciju varētu sākt kārtu augstāk – pašreizējā formātā tas gan ir teju nereāli, bet drīzumā gaidāma grupu turnīru paplašināšana un attiecīgi arī formāta pārstrukturizācija.

Pašlaik Baltijas līgas ideja ir ļoti agrīnā stadijā, kuru stutē galvenokārt Latvijas puse. Krivuņecs ir kontaktējies ar Lietuvas federācijas jauno prezidentu Edgaru Stankeviču un cer viņu šīs nedēļas laikā pierunāt pievienoties – lai UEFA būtu gatava līdzfinansēt Hypercube izpēti, tā vēlas vismaz divu valstu piekrišanu. Ar Igauniju pagaidām komunikācijas nav bijis – ne "jā", ne "nē" līmenī. Gadījumā, ja apvienotā līga interesētu tikai divas valstis, arī šāds starptautisks projekts tiktu apsvērts. Plāns esot līdz gada beigām veikt izpēti, nākamgad strādāt pie komerciālās un juridiski strukturālās puses, un ideālā gadījumā varētu runāt par līgas sākšanu 2026. gadā. Ja projekts būtu sekmīgs, tālākā nākotnē varētu domāt arī par sarunām ar Somiju.

"Līgas apvienošana paplašinātu tirgu, paaugstinātu spēles līmeni, publikas interesi, samazinātu no tabulas viedokļa nesvarīgo spēļu skaitu. Mēs varētu runāt par līgu, kas varētu būt stiprāka par Slovākiju [šobrīd 28. vieta UEFA rangā – A.S.] un kuras tirgus ar sešiem miljoniem iedzīvotāju būtu kā Dānijā. Protams, nevaram runāt par Dānijas dzīves kvalitāti, futbola interesentu īpatsvaru, algām, infrastruktūru un tās 53 miljonu lielo TV līgumu, taču, manuprāt, jau sākumā mēs būtu spējīgi ar dažādiem sadarbības līgumiem sakrāt 3-4 miljonu lielu līgas budžetu gadā," Krivuņecs teica Sportacentrs.com.

1 2 3 4 5 141 komentārs

  +7 [+] [-]

, 2023-05-01 14:33, pirms gada
Mistika. Kurā vēl līgā ir redzēts, ka sezonas vidū klubi maina pretiniekus un sadalās grupiņās. Es būtu par Baltijas līgu, ja katras līgas top 4,5,6 komandas būtu vienā lielākā čempionātā, bet laikam šis variants nederētu LFF.

  +7 [+] [-]

, 2023-05-01 15:00, pirms gada
Vēl aizvien nepatīk šī Baltijas līgas ideja. Tā praktiski nobeigs apakšgala komandas. Tagad vismaz var paskatities Riga-Jelgava, Vai Riga-Daugavpils. Pēc tam, ja apakšgals tikai savā starpā spēlēs, tad nevienam tās vispār neinteresēs.

Saprastu, ja Latvijā būtu tikai 4 normālas komandas un pārējas visas regulāri tiktu sabradātas. Vajag celt limeni Latvijā, lai visas 10 komandas kaut cik spēj cīnīties un šogad pirmais aplis izskatijās diezgan labi. Domāju Baltijas līga ir kā pēdējais variants, ja futbols pilnībā sākt iznīkt Latvijā un nevar salasīt pat tos 8 klubus tepat.

Varētu labāk izveidot kaut kādu Baltijas superkausu, lai izspēlē savā starpā starp čempioniem, kurš ir labākais Baltijā un viss.

  +5 [+] [-]

, 2023-05-01 15:29, pirms gada
Cik var kāpt virsū uz veciem grābekļiem? Nu bija jau Indriksona laikā šī Baltijas līgas ideja un viss noplaka, jo nācās saskarties ar skarbo realitāti.
1) Katrā no Baltijas valstīm futbola klubiem ir pilnīgi citi noteikumi un finansēšanas modelis - Latvijā klubi balstās uz privātajiem sponsoriem un nedaudz uz pašvaldības palīdzības (parasti atbalsta bērnu akadēmiju + pašvaldības stadiona uzturēšanas izmaksas).
Lietuvā savukārt, ja neskaita top 2x klubus, tad naudu dod pašvaldība un palīdz daudzi sīki vietējie uzņēmumi, kas mēģina sakasīt kaut kādus līdzekļus, bet vēl viena būtiska nianse - lai klubu varētu pielaist pie Lyga A spēlēšanas - kluba budžetā nedrīkst būt mazāk par 300 000 eur.
2) Kas nodrošinās finansiāli vājākajiem klubiem papildus naudu, ja pievienojas Igaunija un Lietuva? BFC Daugavpils, vai SK Super Nova atradīs papildus naudu, lai braukātu uz Tallinu, Narvu, Viļņu utt.?
3) Kas notiek ar prasību par akadēmijām un infrastruktūru - ņemot vērā ļoti atšķirīgo situāciju katrā valstī iedzīvotāju skaita dinamikā - LV: 1,9 milj. EE: 1,3 milj. LT:2,9 milj. - droši vien katrā valstī ir citi noteikumi, lai dabūtu licensi spēlēšanai augstākajā līgā - Ja igaunijai ir krietni mazāks bērnu skaits - tad sanāk, ka gribēdami viņu klubi nespēs izpildīt Lietuvas prasību. Mums jau šobrīd Latvijā klbi reģionos, kas gribētu spēlēt teorētiski Virslīgā, saka, ka ir teju neiespējami izpildīt normatīvus attiecībā cik jābūt ir bērniem klbua akadēmijā - jo šo bērnu vienkārši fiziski nav!!!
4) Kas notiks ar leģionāru limitu? Ok, ja par leģionāru skaitu vēl valstis savā starpā varētu vienoties, tad kas notiek ar to leģionāra pieteikšanas maksu (laikam pēdējā sezonā bija 18 000 eur) - tā bija nauda ko savā starpā sadalīja tie klubi kam ir mazākas finanšu iespējas un ir klubiem liels atspaids uz budžetu.
5) Pašās beigās lasu par Slovākiju, Dāniju - TV līgumiem utt. M.Krivuņecs laikam nesaprot, ka TV līgumus dabon līgas kur klubiem ir panākumi Eiropas turnīros + ļoti svarīgs faktors ir - ka ir atbilstoša infrastruktūra. Ko tad, lai pa TV rāda? Hanzas vslk. laukumu? Ventspils 2.vsk laukumu kur spēli skatoties caur youtube.com nevari saprast kur katrs spēlētājs stāv laukumā, jo no tā rakursa kur ir novietota kamera neko nevar normāli redzēt. Liepājā "Daugavas'' dabīgā zāliena stadionam vispār līnijas nevar redzēt TV pārraides laikā.
Lai Virslīgas vadība un LFF beidzot saprot, ka ja vēlies dabūt naudu no sponsoriem un TV - tad ir jāspēj piedāvāt arī atbilstoša kvalitāte - LFF to vien dzirdam, ka uzstāda budžeta rekordus, bet nauda neiet pareizajā apritē - pašvaldības savukārt neiegulda, jo bieži neredz to, ka visādi turnīri un klubi, kas var atbraukt uz viņu pilsētu un atvest tūristus, kas tērēs naudu vietējos krogos un viensīcās, jo viņi nesaprot kā tas viss Eiropā strādā.

Domāju, ka šī Baltijas līgas ideja izgāzīsies ar blīkšķi - iespējams, ka vienu, vai divas sezonas pamēģinās, bet tad sāksies pirmās nesaskaņas + nevienlīdzīgā konkurence finansiālajā ziņā liks atmest ar roku šādam turnīram - pie tam domāju, ka lielāku publikas interesi spēs savākt spēles starp RFS vs Riga FC, vai FK Liepāja vs SC Grobiņa, nekā RFS vs Tallinn Flora, vai FK Liepāja vs FK Šiaulai!!!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-01 15:35, pirms gada
PatiesiObjektivais rakstīja: Vēl aizvien nepatīk šī Baltijas līgas ideja. Tā praktiski nobeigs apakšgala komandas. Tagad vismaz var paskatities Riga-Jelgava, Vai Riga-Daugavpils. Pēc tam, ja apakšgals tikai savā starpā spēlēs, tad nevienam tās vispār neinteresēs.

Saprastu, ja Latvijā būtu tikai 4 normālas komandas un pārējas visas regulāri tiktu sabradātas. Vajag celt limeni Latvijā, lai visas 10 komandas kaut cik spēj cīnīties un šogad pirmais aplis izskatijās diezgan labi. Domāju Baltijas līga ir kā pēdējais variants, ja futbols pilnībā sākt iznīkt Latvijā un nevar salasīt pat tos 8 klubus tepat.

Varētu labāk izveidot kaut kādu Baltijas superkausu, lai izspēlē savā starpā starp čempioniem, kurš ir labākais Baltijā un viss.
Pilnībā piekrītu - pie tam es nesaprotu, vai Krivuņecs vispār ir aptvēris kur lai ņem naudu finansiāli vājākie klubi, lai varētu atļauties veikt daudz tālākas distances uz izbraukuma spēlēm nekā jau ir līdz šim + sezonas gaitā iekrājas spēlētājiem traumas - kas sezonas otrajā pusē vienmēr rada atspaidu uz kluba rezultātiem.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 15:56, pirms gada
Esmu par to lai līgā spēlētu 21 komandas, pa 7 no katras valsts, man liekas būtu interesanti

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 16:09, pirms gada
Baltijas līgā no katras valsts 6 klubi, pilna sezona 34 spēles. Katrs ar katru spēlē 1 reiz mājās, 1 reiz izbraukumā. Sezonas beigās katras valts sliktākais klubs izlido uz valsts vietejo čempi. A vietējā čempja uzvaretājs paceļas uz Baltijas līgu.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-01 16:43, pirms gada
rronijs rakstīja: Baltijas līgā no katras valsts 6 klubi, pilna sezona 34 spēles. Katrs ar katru spēlē 1 reiz mājās, 1 reiz izbraukumā. Sezonas beigās katras valts sliktākais klubs izlido uz valsts vietejo čempi. A vietējā čempja uzvaretājs paceļas uz Baltijas līgu.
Un kā ,tad noskaidrot Eirokausu komandas,jo no apvienotajām līgām vietu uz Eirokausiem iegūt nevar.Pie tam jebkura Latvijas klubā vietā es iesniegtu protestu ,ka LČ piedalās klubi no kreisās līgas.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 17:10, pirms gada
Nestrīdēšos par formātu, bet ideja manuprāt pareiza - Baltijas čempis ir vienīgā iespēja izveidot kaut daudz maz pelnošu čempi, ar iespēju beidzot kaut ko reālu saņemt no TV translācijām (nevis kā pie mums ierasts pašiem piemaksāt lai tevi parādītu). Un es domāju, ka dzīve piespiedīs arī igauņus un lietuviešus to saprast. Diemžēl, katrai valstij atsevišķi tas tirgus ir tik niecīgs, ka iespēju kaut ko nopelnīt praktiski nav.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 17:14, pirms gada
Lai šāda ideja varētu dzīvot ir nepieciešami trīs visai mistiski varianti.

1. Reālākais Latvijas, Lietuvas un Igaunijas EK vietas tiek sadalītas pēc diviem apļiem. Atliek tikai kauss. Tātad mēs jau īsi pēc Jāņiem zinām kuram kaklā kārs zelta medaļas. Šis moments ir visvieglāk realizējams.
2. Vajag ieinteresēt mazos klubus. Ja nomest lejasgalam pa 0.5 milj. katrai valstij ar bonusu sadalīšanu pa vietām tur tauta ārdīsies uz nebēdu. Ja biezie piekrīt to pat ar tekošo Krivuņeca budžetu var atļauties.
3. Ieinteresēt spēlēt augšgalu. No vienas puses viss ir forši, RFS vai Rīgai ir interesanti spēlēt ar Žalgiri vai Floru, bet ir viens mazs bet, ja Rīgai ir spēle 3 EK kārtā pret kārtējo Žil Visenti un pirms 3 dienām ir spēle ar nosacītu Nimme Kalju vai uz to spēli neaizbrauks dziļi rezerves sastāvs? Jo pat 6 milj. budžets, par ko te ilgi stāstija Krivuņecs, atdalot izmaksas maziem klubiem uz Rīgas un Žalgira budžetu fona ir pirdiens jūrā. Vai 6 milj - mīnus deva mazajiem ir pietiekoša motivācija?

Un ārpus kadra. Jā, mums te ir forši ar busu līdz jebkurai EST, LT pilsētai ir sīkums (izņemot Liepāju), bet Estiem uz Viļņu vajag lidot. Un ja nu nedod dievs, sanāk tāda cūcene ka patrāpās Kuresāāre. Tur ir foršs stadions, bet nu tur ir baigākā šaize ar prāmjiem, vai to kādam vajag? Liepāja - Sāāremā kā jums šāds kvests?

  +1 [+] [-]

, 2023-05-01 17:16, pirms gada
rronijs rakstīja: Baltijas līgā no katras valsts 6 klubi, pilna sezona 34 spēles. Katrs ar katru spēlē 1 reiz mājās, 1 reiz izbraukumā. Sezonas beigās katras valts sliktākais klubs izlido uz valsts vietejo čempi. A vietējā čempja uzvaretājs paceļas uz Baltijas līgu.
Pēc tevis sanāk, ka Tukumu, Daugavpili, Super Nova un Jelgavu metam ārā - un tālāk FK Metta paliek pret Riga FC, RFS, FK Liepāja, FK Auda un Valmiera FC ? Un vēl viens precizējums ko gribētu noskaidrot - ja ir 18x klubi turnīrā, bet piemēram Latvijas vājākais klubs FK Metta ieņem 15. vietu starp 18x, bet vinš ir zemākajā vietā no Latvijas klubiem - tad viņš lido ārā uz zemāku līgu? Tad kāda jēga ir no šādas līgas, ja pat pēdējās trīs vietas grupā ieņem kādi klubi no Igaunijas, bet vienalga izkrīt laukā spēcīgāks klubs no Latvijas, vai Lietuvas?

     [+] [-]

, 2023-05-01 17:20, pirms gada
Nav jau hokeja OHL, kur knapi klubus var salasīt tāpēc vajag LT klubus. Neatbalstu šo ideju. Labāk domātu kā vēl uzlabot virsligu. Piemēram Tukumam tas ir notikums gan speletajiem, gan faniem kad ciemos atbrauc kāds no Rīgas lielklubiem. Kāpēc to atņemt??

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 17:28, pirms gada
Garais1606 rakstīja: Lai šāda ideja varētu dzīvot ir nepieciešami trīs visai mistiski varianti.

1. Reālākais Latvijas, Lietuvas un Igaunijas EK vietas tiek sadalītas pēc diviem apļiem. Atliek tikai kauss. Tātad mēs jau īsi pēc Jāņiem zinām kuram kaklā kārs zelta medaļas. Šis moments ir visvieglāk realizējams.
2. Vajag ieinteresēt mazos klubus. Ja nomest lejasgalam pa 0.5 milj. katrai valstij ar bonusu sadalīšanu pa vietām tur tauta ārdīsies uz nebēdu. Ja biezie piekrīt to pat ar tekošo Krivuņeca budžetu var atļauties.
3. Ieinteresēt spēlēt augšgalu. No vienas puses viss ir forši, RFS vai Rīgai ir interesanti spēlēt ar Žalgiri vai Floru, bet ir viens mazs bet, ja Rīgai ir spēle 3 EK kārtā pret kārtējo Žil Visenti un pirms 3 dienām ir spēle ar nosacītu Nimme Kalju vai uz to spēli neaizbrauks dziļi rezerves sastāvs? Jo pat 6 milj. budžets, par ko te ilgi stāstija Krivuņecs, atdalot izmaksas maziem klubiem uz Rīgas un Žalgira budžetu fona ir pirdiens jūrā. Vai 6 milj - mīnus deva mazajiem ir pietiekoša motivācija?

Un ārpus kadra. Jā, mums te ir forši ar busu līdz jebkurai EST, LT pilsētai ir sīkums (izņemot Liepāju), bet Estiem uz Viļņu vajag lidot. Un ja nu nedod dievs, sanāk tāda cūcene ka patrāpās Kuresāāre. Tur ir foršs stadions, bet nu tur ir baigākā šaize ar prāmjiem, vai to kādam vajag? Liepāja - Sāāremā kā jums šāds kvests?
Es par to arī runāju, ka visās trīs valstīs ir tādas komandas, kas knapi velk galus - pa dienu strādā par malkas cirtēju un vakarā spēlē futbolu Tas nozīmē, ka klubam vajag atrasties naudai priekš viesnīcas un lielākiem transporta izdevumiem - un tāpēc uzreiz ir jautājums - kas to sponsorēs? Tu saki 0,5 milj. iedot apakšgala komandām? No kādas naudas un kas to iedos? Sponsori parādīsies tikai pēc kāda laika un TV pārraides pārdot varbūt neizdosies nekad, vai arī pēc vairākiem gadiem, ja Baltijas līgas klubiem būs kādi taustāmi rezultāti Eirokausos!

  -4 [+] [-]

, 2023-05-01 17:35, pirms gada
Lai arī ko daži te nepurkšķinātu, bet apvienotās Baltijas basketbola un volejbola līgas ir pierādījušas, ka šādi projekti strādā ļoti labi.
Nezinu kā ar futbola spēļu apmeklētību Lietuvā un Igaunijā, bet Latvijai tas varētu būt nopietns klupšanas akmens. Ja šīs līgas spēles Latvijā nerādīs kāda no lielajām televīzijām, tad Lietuvas un Igaunijas klubiem un to sponsoriem visā šai projektā varētu būt maza ieinteresētība. Sponsoriem vajag daudz lielāku auditoriju reklāmai, nekā tie daži desmiti līdzjutēju, kuri nāk uz LV klubu spēlēm.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  +5 [+] [-]

, 2023-05-01 17:45, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Lai arī ko daži te nepurkšķinātu, bet apvienotās Baltijas basketbola un volejbola līgas ir pierādījušas, ka šādi projekti strādā ļoti labi.
Nezinu kā ar futbola spēļu apmeklētību Lietuvā un Igaunijā, bet Latvijai tas varētu būt nopietns klupšanas akmens. Ja šīs līgas spēles Latvijā nerādīs kāda no lielajām televīzijām, tad Lietuvas un Igaunijas klubiem un to sponsoriem visā šai projektā varētu būt maza ieinteresētība. Sponsoriem vajag daudz lielāku auditoriju reklāmai, nekā tie daži desmiti līdzjutēju, kuri nāk uz LV klubu spēlēm.
Hokejā basketbolā un vēl dažos sporta veidos var apvienot vietējos čempionātus un apvienotās,bet kā tu to iedomājies futbolā.Piemēram kāda jēga attīstīt klubu Gulbenē Smiltenē zinot ,ka virslīga tiks pārvērsta par otrās šķiras turnīru nedomāju,ka arī Grobiņa dejos prieka dejas.Un strīdi ,kuri klubi pārstāvēs Latviju Eirokausos ir neizbēgami.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 17:51, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Lai arī ko daži te nepurkšķinātu, bet apvienotās Baltijas basketbola un volejbola līgas ir pierādījušas, ka šādi projekti strādā ļoti labi.
Nezinu kā ar futbola spēļu apmeklētību Lietuvā un Igaunijā, bet Latvijai tas varētu būt nopietns klupšanas akmens. Ja šīs līgas spēles Latvijā nerādīs kāda no lielajām televīzijām, tad Lietuvas un Igaunijas klubiem un to sponsoriem visā šai projektā varētu būt maza ieinteresētība. Sponsoriem vajag daudz lielāku auditoriju reklāmai, nekā tie daži desmiti līdzjutēju, kuri nāk uz LV klubu spēlēm.
Esi atnācis uz kādu basketbola spēli Latvijā? Pie mums BK Ventspils arēna ir praktiski tukša katrā spēlē - 100 - 150 skatītāju labi, ja ir. Vienīgā reize kad arēna ir piepildīta vairāk par pusi ir pret VEF un BK Ogre (bet tas arī ir vairāk jau izslēgšanas spēlēs). Internetā vari atrast info un video ar apmeklētību futbola spēļu laikā - Igaunijā tas ir daudz zemāks nekā Latvijā, jo arī iedzīvotāju skaits ir krietni mazāks nekā pie mums!

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 17:53, pirms gada
palasīju komentārus, principā neviens neatbalsta no tiem, kas regulāri komentē pie virslīgas rakstiem (tātad reāli skatās turnīru) un daži atbalsta, (profili kurus tur nekad neesmu redzējis), tātad nemaz neintresē virslīga, bet ienāca pateikt viedokli par cik centrālais raksts sportacentrā.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 17:53, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kurš ir teicis, ka šiem klubiem ir vispār jāspēlē šai Baltijas līgā? Lai kapājas pa 1. līgu pie pārējiem pusamatieriem, un kad pēc budžeta un infrastruktūras atbildīs Baltijas līgai, tad lai cīnās par vietu šai līgā.
No katras valsts pa sešām komandām. Sezonas izskaņā no Baltijas līgas izkrīt pa vienai vājākai komandai no katras valsts. Izkrīt, ja katrai valstij ir komanda, kura ir gatava (pēc budžeta un infrastruktūras) nākt vietā. Ja Latvijai nav šāda komanda no 1. līgas, tad Latvijas klubs nekrīt ārā no Baltijas līgas.
Nosauc man lūdzu tos Virslīgas klubus kam ir laba futbola infrastruktūra? Un viena piebilde - sava infrastruktūra un nevis pašvaldības stutēts stadions ar vieglatlētikas skrejceliņiem ap laukumu!

     [+] [-]

, 2023-05-01 17:55, pirms gada
Viss skaidrs kāpēc Krivuņecs vienpersoniski mēģina šo izstumt cauri. Klauns
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 18:04, pirms gada
Ambrē rakstīja: Nosauc man lūdzu tos Virslīgas klubus kam ir laba futbola infrastruktūra? Un viena piebilde - sava infrastruktūra un nevis pašvaldības stutēts stadions ar vieglatlētikas skrejceliņiem ap laukumu!
Neredzu starpību sava, vai pašvaldības nodrošināta infrastruktūra.
Ar labu infrastruktūru, un perspektīvā ar redzējumu, ka tā varētu uzlaboties-FK Liepāja, FK Valmiera, FC Riga, RFS. Ap Rīgu vai Rīgā esošie klubi-Auda vai Metta var atrast variantus, ka izmantotu kādu no Rīgas lielajiem stadioniem. Plus FK Jelgava.

  +4 [+] [-]

, 2023-05-01 18:11, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jebkurā variantā LV klubu spēlēšana pret kaimiņvalstu klubiem izsauks daudz lielāku ažiotāžu, nekā visu laiku vāroties savā sulā.
Tas, protams, nenotiks uzreiz, bet tajā visā ir vismaz saskatāma perspektīva. Patreizējā varianta LFV ir bez jebkādas perspektīvas, ka pārredzamā nākotnē kaut kas varētu mainīties.
Tu esi pārliecināts, ka spēle starp Riga FC vs Tallinn Flora savāks vairāk skatītāju nekā Riga FC vs RFS? Un domāju, ka FK Liepāja vs SC Grobiņa liepājniekiem būs saistošāka nekā FK Liepāja pret FK Paide.
2.līgā FK PPK spēlē pret SC Mārupe bija 710 skatītāju. SK Super Nova vs FK Liepāja 137 skatītāji.
Ar skatītāju piesaisti ir jāstrādā - nu nenāks tūsktošiem cilvēku sēdēt uz plastmasas beņķiem 90 min., lai redzētu kaut kādu FK Paide, vai FK Šiauliai, ja ar skatītājiem nestrādā - viņus neiesaista procesā utt.

     [+] [-]

, 2023-05-01 18:20, pirms gada
Ambrē rakstīja: Tu esi pārliecināts, ka spēle starp Riga FC vs Tallinn Flora savāks vairāk skatītāju nekā Riga FC vs RFS? Un domāju, ka FK Liepāja vs SC Grobiņa liepājniekiem būs saistošāka nekā FK Liepāja pret FK Paide.
2.līgā FK PPK spēlē pret SC Mārupe bija 710 skatītāju. SK Super Nova vs FK Liepāja 137 skatītāji.
Ar skatītāju piesaisti ir jāstrādā - nu nenāks tūsktošiem cilvēku sēdēt uz plastmasas beņķiem 90 min., lai redzētu kaut kādu FK Paide, vai FK Šiauliai, ja ar skatītājiem nestrādā - viņus neiesaista procesā utt.
Zinu tikai vienu, ka šādi mēģinājumi ir ceļš uz attīstību. Ja to nebūs, tad turpināsies totāla stagnācija, un mēs viens otram varēsim ''lepni'' stāstīsim, ka mums kaut kādās spēlēs dažreiz sezonā ir bijuši daži simti līdzjutēju.
Tas ka LFV klubiem ir ļoti švaki ar sporta marketingu ir tiešs sakars tam, ka LFV itin visā valda totāla stagnācija.
SC Grobiņa un FK Liepāja spēles nezudīs, tāpat kā līdz šim, jo neviens šeit nerunā par Latvijas kausa izcīņas atcelšanu.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 18:27, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Neredzu starpību sava, vai pašvaldības nodrošināta infrastruktūra.
Ar labu infrastruktūru, un perspektīvā ar redzējumu, ka tā varētu uzlaboties-FK Liepāja, FK Valmiera, FC Riga, RFS. Ap Rīgu vai Rīgā esošie klubi-Auda vai Metta var atrast variantus, ka izmantotu kādu no Rīgas lielajiem stadioniem. Plus FK Jelgava.
Tu tiešām neredzi starpību, vai ir savs stadions/bāze, vai nav? Ir mums tāds klubs BFC Daugavpils kur vēl īsi pirms sezonas sākuma nezināja, vai spēlēs Rēzeknē, vai Ilūkstē, vai visas spēles aizvadīs izbraukumā, un vai vispār spēlēs Virslīgā, jo Daugavpilī īsti neviens stadions/laukums neatbilst 100% Virslīgas prasībām. Vēl iepriekšējā FK Jelgava laikā Zemgales O/C stadiona zāliens bieži bija zem kuras katras kritikas, jo tas ir pašvaldības stadions - un tur kādu dienu spēlē futbolu, bet citā dienā izdomā uzspēlēt regbiju utt.
Mums te Ventspilī jau gadiem ik pa laikam lūdzam pilsētas domi uzlikt mākslīgo apgaismojumu Ventspils OSC, lai spēles var aizvadīt vēlākā laikā, jo tad arī skatītājiem tas būtu pieejamāks laiks, lai atnāktu uz spēli, bet domei ir pie vienas vietas futbols, jo viņiem pirmajā vietā ir basketbols.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 18:31, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: It kā jau atbildēju iepriekšējā savā komentārā.
Attiecībā uz UEFA kausiem sistēma ļoti vienkārša-trīs labākie klubi no Baltijas līgas + Latvijas kausa ieguvējs. Ja kausu iegūst kāda no Latvijas big3 Baltijas līgā, tad kā ceturtā UEFA kausos piedalās Latvijas ceturtā stiprākā komanda Baltijas līgā.
Un, patiesībā, Latvijas futbola 1. līga no tā visa būs tikai ieguvēji, jo patreizējās pusamatieru komandas LFV spēlēs šai līgā, ja gribēs vispār spēlēt, un tas noteikti cels 1. līgas līmeni.
Un pārējie klubi kuri netiek otrajam posmam tam priecīgi piekrīt un aplaudē.Tad jau hokejā ģinamkas laikā arī varēja izdomāt ,ka OHL čempions finālsērijā ar ģinamku izspēlē kurš spēlēs kontinentālajā kausā.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 18:33, pirms gada
Ambrē rakstīja: Tu tiešām neredzi starpību, vai ir savs stadions/bāze, vai nav? Ir mums tāds klubs BFC Daugavpils kur vēl īsi pirms sezonas sākuma nezināja, vai spēlēs Rēzeknē, vai Ilūkstē, vai visas spēles aizvadīs izbraukumā, un vai vispār spēlēs Virslīgā, jo Daugavpilī īsti neviens stadions/laukums neatbilst 100% Virslīgas prasībām. Vēl iepriekšējā FK Jelgava laikā Zemgales O/C stadiona zāliens bieži bija zem kuras katras kritikas, jo tas ir pašvaldības stadions - un tur kādu dienu spēlē futbolu, bet citā dienā izdomā uzspēlēt regbiju utt.
Mums te Ventspilī jau gadiem ik pa laikam lūdzam pilsētas domi uzlikt mākslīgo apgaismojumu Ventspils OSC, lai spēles var aizvadīt vēlākā laikā, jo tad arī skatītājiem tas būtu pieejamāks laiks, lai atnāktu uz spēli, bet domei ir pie vienas vietas futbols, jo viņiem pirmajā vietā ir basketbols.
Lūk, šeit tu pats papildināji manis rakstīto, ka jābeidz aiz matiem LFV vilkt klubus, kuriem nav absolūti nekādas skaidrības par budžetu un infrastruktūru.
Un, godīgi sakot, ne klubiem, ne arī pašvaldībām uz doto brīdi nav nekāds kairinājums kaut ko ieguldīt futbola infrastruktūrā. RFS un FC Riga iegulda, jo tam visam paralēli iet biznesa infrastruktūra-ofisi un viesnīcas.

  -3 [+] [-]

, 2023-05-01 18:35, pirms gada
coffijs rakstīja: Un pārējie klubi kuri netiek otrajam posmam tam priecīgi piekrīt un aplaudē.Tad jau hokejā ģinamkas laikā arī varēja izdomāt ,ka OHL čempions finālsērijā ar ģinamku izspēlē kurš spēlēs kontinentālajā kausā.
Kas ir-pārējie klubi?
Lūdzu, atbilstošu infrastruktūru un budžetu-welcome!

  +3 [+] [-]

, 2023-05-01 18:35, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jebkurā variantā LV klubu spēlēšana pret kaimiņvalstu klubiem izsauks daudz lielāku ažiotāžu, nekā visu laiku vāroties savā sulā.
Tas, protams, nenotiks uzreiz, bet tajā visā ir vismaz saskatāma perspektīva. Patreizējā varianta LFV ir bez jebkādas perspektīvas, ka pārredzamā nākotnē kaut kas varētu mainīties.
Vai tad aizmirsi pirmo eksperimentu,kad Baltijas čemja spēles visiem bija pie kājas.Arī man vispār neinteresē kā Rīgas biezie klubi sitīsies ar igauņiem un leišiem,gluži kā hokejā neinteresēja kā LM sitās ar belariem.

  +4 [+] [-]

, 2023-05-01 18:39, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kas ir-pārējie klubi?
Lūdzu, atbilstošu infrastruktūru un budžetu-welcome!
Kad Verpakovskis atjaunoja Liepājas klubu biju par viņiem ,bet pašlaik tas klubs tracina un līdzīgs spēlēs Baltijas čempī un tu ,kurš noliedz pašreizējo klubu pēkšņi sāksi par viņu fanot ,jo īstie liepājnieki spēlēs klubos ,kuri būs otrā ešelona klubi.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 18:44, pirms gada
Nekas nav pret nevienu personiski, bet šis viss komentāros man atgādina daudzdzīvokļu māju renovācijas procesu Latvijā. 😁
Ja mājā lielais vairākums ir jaunieši un progresīvi domājoši pusmūža cilvēki, tad viss notiek uz attīstību, bet, ja mājas iedzīvotāju vairākums ir pensionāri, kuri lepni paziņo-man neko nevajag, jo manam mūžam pietiks-tad māja turpina lēnām brukt.

  -2 [+] [-]

, 2023-05-01 18:48, pirms gada
coffijs rakstīja: Kad Verpakovskis atjaunoja Liepājas klubu biju par viņiem ,bet pašlaik tas klubs tracina un līdzīgs spēlēs Baltijas čempī un tu ,kurš noliedz pašreizējo klubu pēkšņi sāksi par viņu fanot ,jo īstie liepājnieki spēlēs klubos ,kuri būs otrā ešelona klubi.
Mani šobrīd arī tracina FK Liepāja spēlētāju politika, bet tam nav nekāda sakara ar Latvijas futbola attīstību kā tādu.

P.S. Es reāli apzinos, ka SC Grobiņa, par kuru šobrīd fanoju, no šādas Baltijas līgas izveides būs tikai un vienīgi ieguvēji, jo 1. līgas līmenis nenovēršami augs.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-01 18:57, pirms gada
coffijs rakstīja: Kad Verpakovskis atjaunoja Liepājas klubu biju par viņiem ,bet pašlaik tas klubs tracina un līdzīgs spēlēs Baltijas čempī un tu ,kurš noliedz pašreizējo klubu pēkšņi sāksi par viņu fanot ,jo īstie liepājnieki spēlēs klubos ,kuri būs otrā ešelona klubi.
Liepājā bija tieši otrādi, jo interesēja kā LM sitas ar belariem, un halle bija gana piepildīta, bet kad LM-2 spēlēja LAČ Liepājas ledus hallē svilpoja vējš.

  +4 [+] [-]

, 2023-05-01 19:20, pirms gada
miris projekts jau saknē
1 2 3 4 5 141 komentārs