Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Džerards par spīti neveiksmju sērijai pagarinās līgumu Saūda Arābijā

Agris Suveizda

Džerards par spīti neveiksmju sērijai pagarinās līgumu Saūda Arābijā
Stīvens Džerards un Džordans Hendersons. Foto: Reuters/Scanpix

Angļu futbola treneris Stīvens Džerards ir piekritis pagarināt līgumu ar Saūda Arābijas klubu "Al Ettifaq" vēl uz divām sezonām, noskaidrojis portāls The Athletic.

Vasarā 43 gadus vecais Džerards kļuva par "Al Ettifaq" galveno treneri un parakstīja divu gadu līgumu, bet nu vienošanos paildzinās vēl par diviem gadiem – līdz 2027. gada vasarai. Komanda nav uzvarējusi deviņās spēlēs pēc kārtas (0-5-4), kopš septembra izcīnījusi tikai vienu uzvaru (1-6-6), līgā ieņem astoto vietu un zaudēs angļu pussargu Džordanu Hendersonu, kurš jau ir ieradies Amsterdamā, lai pievienotos "Ajax", tomēr kluba vadība joprojām uzticas Džerardam un sola līdzekļus sastāva pastiprināšanai un ambīciju piepildīšanai.

Sezonas pirmajā pusē "Al Ettifaq" rezultatīvākais spēlētājs bija franču uzbrucējs Musā Dembelē, kurš 12 spēlēs guva septiņus vārtus, bet ar pieciem vārtiem izcēlās nīderlandiešu pussargs Džordžīno Veinaldums. Dembelē no Lionas "Olympique" pārgāja par velti, PSG pussarga Veinalduma transfērs izmaksāja astoņus miljonus, bet Liverpūles kluba "Everton" tika iegūts Demarajs Grejs.

2005. gada Čempionu līgas uzvarētājs un Anglijas izlasē 122 spēles aizvadījušais Džerards trenera karjeru sāka "Liverpool" jaunatnes sistēmā, bet 2018. gada vasarā pārņēma Glāzgovas "Rangers". 2021. gada novembrī viņu izpirka "Aston Villa", taču Džerards Birmingemas klubā noturējās tikai nepilnu gadu.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/5205400/202...