Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL apskats: ''Liepāja'' mājās atgriež latviešu leģionārus, ''Ventspils'' jaunā veidolā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LBL apskats: ''Liepāja'' mājās atgriež latviešu leģionārus, ''Ventspils'' jaunā veidolā
No kreisās: Rinalds Mālmanis, Ronalds Zaķis un Gints Fogels.

Jau piektdien startēs 2024./2025. gada ''Optibet'' Latvijas-Igaunijas līgas sezona, tāpēc, turpinot Latvijas basketbola klubu apskatu, šoreiz kārta Kurzemes vienībām – ''Liepājai'' un ''Ventspilij'', kas aizvadītajā sezonā ieņēma attiecīgi ceturto un trešo vietu Latvijas klubu ieskaitē. Pirmā starpsezonā noturēja līderi Kristapu Ķilpu un starp potenciālajiem līderiem piesaistīja trīs iepriekšējās sezonas ārzemēs pavadījušus latviešus, savukārt otrā piedzīvojusi budžeta samazinājumu un jaunajā sezonā būs redzama jaunā veidolā.

Pirmo Latvijas basketbola klubu apskata daļu par ''Latvijas Universitāti'', ''Valmiera Glass/ViA'' un ''Ogri'' lasi ŠEIT.

''Liepāja''

Komplektācija: Liepājas rindas starpsezonā pameta Emīls Krūmiņš, kurš devies pirmajā leģionāra pieredzē Igaunijā, pastiprinot ''Utilitas Rapla'' komandu. Uz dzimto pusi pārcēlies Ojārs Bērziņš – viņš pievienojies ''Valmiera Glass/ViA''. Reinis Avotiņš spēlēs ''Ogrē'', Viktors Iļjins pagaidām ir brīvais aģents, Kristaps Soldatenoks pārcēlies uz ''VEF Rīga'', savukārt Adrians Visockis-Rubenis un Fransuā Nkojs-Eale sākuši studiju gaitas. Pirmais Lietuvā, bet otrais ASV.

''Par visiem spēlētājiem, kuri aizgāja, bija sajūta, ka vajadzēja paturēt ''Liepājā''. Visi forši čaļi, laba atdeve, viss ir kārtībā, bet ir kādi brīži, kad kaut kas ir jāmaina, jo vajag citādāku stilu,'' par Kurzemes kluba rindas pametušajiem sacīja Normunds Atvars, ''Liepājas'' direktors.

Liepājniekiem vasarā no Austrijas atpakaļ Latvijā izdevās atgriezt Edgaru Lasenbergu, no Spānijas Rodiju Mačohu, bet Igaunijas – Rinaldu Mālmani. Tāpat sastāvā izdevies noturēt pagājušās sezonas līderi Kristapu Ķilpu, par kuru vasarā netrūka interese no citiem klubiem. Ierindā palicis arī kapteinis Roberts Freimanis, Ričards Vitoļskis, Kristaps Miglinieks, Klāvs Dubults un Henriks Bajārs – basketbolists, kurš patlaban atlabst no savainojuma un sezonas ievadā spēlēs Nacionālās basketbola līgas komandā. No Itālijas kluba Boloņas ''Fortitudo'' Liepājā ieradies 19 gadus vecais ukraiņu uzbrucējs Vitālijs Kuzņecovs, kurš Itālijā spēlējis jau pirms okupantu sāktā kara viņa dzimtenē. Sagaidāms, ka lielāka loma jaunajā sezonā būs vienam no aizvadītās vasaras U18 izlases līderiem Mārtiņam Kilupam.

''Šī starpsezona, manuprāt, bija ar divām lielām iezīmēm pirmā Liepājas basketbolā kopš 1997., 1998. gada, kad visi spēlētāji, kas finišēja pavasarī, bija gatavi palikt. Otrā iezīme – tos, kurus vēlējāmies piesaistīt, ieguvām. Tā nekad nav bijis. Tas mums pašiem bija patīkams pārsteigums. Jāteic gan, ka bija vēl daži personāži, kuri arī pavīdēja mūsu blociņos un bija arī sarunas, bet nebija tā, ka šo noteikti vajag – varbūt, varbūt jā, varbūt nē. Ieguvām tos, pēc kuriem gājām,'' portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja kluba direktors Normunds Atvars.

''Lai arī Ķilpam bija līgums un bija iespēja no līguma iziet, un bija interese [no citiem klubiem], tad viņa palikšana nav pašsaprotama. Viņš palika tāpēc, ka vienojāmies par citiem līguma nosacījumiem. Viņam pašam arī bija interese palikt, bet tirgū redzēja, ka interese par viņu bija liela, tāpēc vajadzēja pamainīt līguma nosacījumus. Mēs to izdarījām. Paldies Kristapam! Tas ir ne mazāk svarīgs faktors kā citu spēlētāju piesaistīšana. Varbūt pat vissvarīgākais faktors, jo esam sev uzlikuši tēzi veidot komandu ap Kristapu, zinot, ka viņš ir funkcionāli daudzpusīgs un spēj daudz dot komandai,'' turpināja ''Liepājas'' pārstāvis.

Visai negaidīti ''Liepājas'' klubam vasarā izdevās mājās atgriezt Rodiju Mačohu: ''Varētu sarakstīt grāmatu par to, kā Rodijs Mačoha nāca uz Liepāju. Tas būtu tāpēc, ka ar Rodiju esam runājuši kopš pirmās vasaras, kad ''Liepājā'' bija Artūrs Visockis-Rubenis. Tā kā šī ir piektā vasara, tad sanāk pieci gadi. Katrā gadā ir bijusi kāda situācija. Šogad jau mazliet bija neticība, ka viņš varētu nonākt ''Liepājā''. Sarunas sākām jau pavasarī, un pēkšņi saņēmām zvanu – Rodijs ir gatavs nākt uz Liepāju. Rodijs nonāca ''Liepājā'' tajā brīdī, kad vismazāk cerējām. Domāju, ka arī parādītais pārbaudes spēlēs liecina, ka Rodijam ir super potenciāls. Mums ir milzīgs prieks, ka viņš ir liepājnieks un nonācis tieši pie mums. Ceru, ka palīdzēsim viņam mazliet restartēt karjeru, atgūt prieku basketbolā un pārliecību. Pagaidām esam ļoti gandarīti par sniegumu abos laukuma galos pārbaudes mačos.''

''Lasenbergs sen figurējis mūsu sarakstos, ko vēlētos redzēt Liepājā. Treneris vairākkārtīgi vēlējies viņu ''Liepājā'', bet brīžiem nonākam situācijā, kad liekas, ka vairs kaut kādu apsvērumu dēļ nevaram iegūt – vienā gadā paši nobuksējam, citā gadā viņš pats izvēlas iet citur. Visu laiku viņš kaut kur tuvumā ir bijis – gadus četrus vai piecus, ja nemaldos. Vēlreiz vērtējot viņa sniegumu un līderību, viņā ir ļoti daudz īpašību, lai viņš varētu padarīt labāku mūsu komandu un spēlētājus,'' par Edgara Lasenberga piesaisti stāstīja Atvars.

''Ieguvām Rinaldu Mālmani, kaut kur pateicoties Edgaram Lasenbergam un viņu aģentūrai. Viņš ir pamainījis savu spēli – ja sākotnēji bija spēka uzbrucējs, tad tagad viņu vairāk redzam kā centru, jo viņš ir ļoti spēcīgs,'' skaidroja Normunds Atvars.

Iepriekšējās sezonas izskaņā kuluāros parādījās baumas, ka ''Liepājas'' rindās jaunajā sezonā varētu redzēt kādu viesspēlētāju ar vadošu lomu komandā. ''Ja nav pieejami laba līmeņa latvieši, tad, protams, ir jāņem leģionārs. Kādi ir varianti? Vai nu ņemt vājāka līmeņa latvieti un zaudēt vai, ja ir ambīcijas, ņemt leģionāru. Citu variantu nav. Kamēr ir pieejami šie latvieši, kurus mēs piesaistījām, tikmēr par viņiem ir jācīnās. Ja nebūtu Lasenbergs, būtu leģionārs. Ja nebūtu Mālmanis, būtu leģionārs. Ja nebūtu Ķilps, visticamāk, būtu leģionārs. Tas nav tik viennozīmīgi, ka mēs noteikti ņemtu leģionāru. Mēs ņemtu, ja nebūtu pieejamu minēto spēlētāju,'' filozofiju par leģionāriem sastāva komplektācijā atklāja ''Liepājas'' direktors. ''Agrāk bija tā, ka leģionārs – nē. Ar prātu – ja nav latviešu spēlētāju, mēs katru gadu ņemtu leģionāru. Negribu teikt, ka spēlētu ar NBL līmeņa komandu un priecātos par latviešiem. Mums vienkārši ir pietiekami labas sviras, veiksme vai treneru faktors, vai visa kopums, kā dēļ varam latviešus uzrunāt un latvieši piekrīt. Ja tie latvieši kādu dienu nebūs un būs ambīcijas, noteikti iesim pēc leģionāriem. Ja nav sportisko ambīciju, tad kāda atšķirība, ar kādiem spēlētājiem spēlē? Tas viss nav viens grāvis,'' turpināja Atvars.

Mērķi: ''Latvijas-Igaunijas līgas play-off sasniegšana ar cerību pietiekami sekmīgi startēt izslēgšanas spēlēs. Latvijas čempionātā vēlamies izcīnīt medaļas. Kāda kaluma? Arī to šobrīd grūti prognozēt, jo komandas tikai tagad pabeigušas komplektāciju, bet sajūta ir tāda, ka varam būt cīņā par medaļām. ''Užavas'' kausā, vēl nezinot zaru, mērķis ir fināls un jautājums pašiem – kāpēc ne uzvara finālā? Daudz kas ir nezināms. Tā saka iekšējās sajūtas,'' kluba mērķus ieskicēja ''Liepājas'' direktors Normunds Atvars.

Budžets: ''Budžeta pieaugums ir – arī ir divi vērtējumi, kā pateikt, cik tas ir liels. Bija vēlme sasniegt septiņu ciparu skaitli tīri naudā – tas mums neizdevās. Zem tā cipara mums ir bartera darījumi. Kādam liekas, ka tie nav tik vērtīgi, bet tie darījumi ir tas pats, kas tu ietu veikalā un kaut ko nopirktu, vai saņemtu kādu pakalpojumu, par ko tāpat būtu jāmaksā. Šādas sadarbības ir ļoti daudzas un kopā veido pietiekami lielu finansiālo aspektu. Ar to kopā neesam sasnieguši septiņciparu skaitli, bet ir tuvu tam. Svarīgākais saprast, ka runājam par ciparu uz biedrību – vīriešu, sieviešu un junioru komanda, kā arī ''Liepājas Basketbola akadēmija'' – esam atvēlējuši līdzekļus, lai pastiprināti palīdzētu gados jaunākiem talantīgākajiem liepājniekiem ar nodrošinājumu, treniņprocesu. Lai arī katrā šajā sadaļā nav tik lielas izmaksas kā vīriešu komandā, bet tomēr tās ir izmaksas, par kurām nevar nedomāt, un mums ir kopēja sistēma,'' kluba direktors ieskicēja ''Liepājas'' finansiālo pusi.

BK "Liepāja" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Edgars LasenbergsPG186 cm1995.LatvijaTraiskirchen Lions (Austrija)
Ričards VitoļskisPG185 cm2001.LatvijaLiepāja
Mārtiņš KilupsPG191 cm2006.LatvijaLiepāja
Kristiāns ŠulcsSG193 cm2002LatvijaLiepāja
Kristaps ĶilpsSF194 cm2001.LatvijaLiepāja
Kristaps MiglinieksSF196 cm1990.LatvijaLiepāja
Rodijs MačohaSF201 cm2002.LatvijaFuenlabrada (Spānija II)
Roberts FreimanisPF204 cm1991.LatvijaLiepāja
Rinalds MālmanisPF206 cm1996.LatvijaTartu Universitāte (Igaunija)
Vitālijs KuzņecovsPF204 cm2005.UkrainaFortitudo (Itālija II)
Klāvs DubultsC204 cm1996.LatvijaLiepāja
Henriks BajārsC213 cm2002.LatvijaLiepāja

''Ventspils''

Komplektācija: Ventspilnieku rindās, salīdzinot ar pagājušo sezonu, lielākais zaudējums viennozīmīgi ir daudzpusīgā latviešu uzbrucēja Linarda Jaunzema došanās leģionāru gaitās – viņš pārcēlies uz Islandes čempionātu un pievienojies tā titulētākajai komandai ''KR Karfa''. Nākamo soli karjerā spēra arī aizvadītās sezonas rezultatīvākais basketbolists Išmaels El-Amins, kurš pastiprinājis Izraēlas augstākās līgas klubu ''Gilboa Galil''. Dešons Frensiss joprojām ir brīvā aģenta statusā, prom devies Toma Vasiļjevičs, savukārt ASV ceļu pēc vidusskolas absolvēšnas izvēlējies Toms Salnājs, pievienojoties ''Eastern Florida''. Dāvis Ozers atgriezies dzimtajā Valmierā.

''Ja spēlē vairāk par vienu sezonu pie mums, tad attiecības tīri dabīgi pāraug gandrīz ģimeniskās attiecībās. Uzdot jautājumu par viņa [Linarda Jaunzema] nākotnes plāniem bija dienaskārtībā. Protams, ka runājām, bet gan viņš gribēja [uz ārzemēm], gan arī mēs sapratām, ka viņš ''Ventspilī'', visticamāk, neaizkavēsies. Pēc statistiski ļoti labas sezonas kad tad vēl, ja ne tagad mēģināt nopelnīt vairāk nekā viņš to varētu iespēt ''Ventspilī''. Ar vārdiem ''Lai tev viss veicās, bet zini, kur ir tavas mājas'' – lai viņš mēģina,'' Linarda Jaunzema došanos uz Islandes čempionātu komentēja Ralfs Pleinics.

Komandu pametušie spēlētāji leģionāru līnijā aizstāti ar Lamāru Normenu, kuram aizvadītā sezona Vācijas 2. līgas klubā Gīšenes ''49ers'' bija pirmā Eiropas basketbolā, tiekot pie visai niecīgas lomas. Tāpat ''Ventspilī'' pilnvērtīgi pieaugušo basketbolā lūkos ielauzties moldāvu basketbolists Mihails Miseailu – viņš izīrēts no Ainara Bagatska vadītās Rumānijas komandas ''Voluntari''. Ar iepriekšēju pieredzi Luksemburgas un Kipras čempionātos ventspilnieku rindas papildinājis arī amerikāņu spēka uzbrucējs Zeks Votsons, savukārt pēc divām sezonām ASV studentu čempionāta pirmajā divīzijā Latvijā atgriezies Roberts Bērze.

''Viņš [Mihails Miseailu] vasarā bija Latvijā. Skatoties uz mūsu rocību un filozofiju, ko varam un ko vēlamies piedāvāt pretiniekiem un saviem skatītājiem – viņš bija uz pārbaudi, patrenējās un likās, ka ir okei. Vienmēr esmu teicis un teikšu, ka tu vari būt pasaules čempions viens pret konusu. Basketbols ir spēle, kurā ne tikai fiziskais spēks, ne tikai tehniskā meistarība, bet arī prāta spējas un izpratne jāliek lietā, lai tu būtu kaut kas laukumā. Parakstījām viņu, balstoties uz tehniskajām un fiziskajām iespējām. Joprojām talantīgs un perspektīvs, bet tāds kā nenoslīpēts dimants. Tā kā viņš bija ''Voluntari'' sistēmā, saņēmām labas rekomendācijas no Ainara [Bagatska], un iekļāvām sastāvā. Visiem saku – jums vieta te nav garantēta. Nevarēs pavilkt, meklēsim nākamo,'' moldāvu uzbrucēja Mihaila Miseailu piesaisti skaidroja ventspilnieku ģenerālmenedžeris.

''Roberts Bērze, ja salīdzinām ar Mišu Miseailu, bija vairāk zināms, jo tomēr nedaudz ir šeit spēlējis, bija latvietis NCAA. Tu jau paseko līdzi, kā latviešiem tur iet, ņemot vērā, ka Latvijas klubi ir vienas no potenciālakajām vietām, kur viņi var attapties,'' par vasaras papildinājumiem turpināja Pleinics.

''Sākumā apzinies savas finansiālās iespējas, no kāda plauktiņa vari paņemt spēlētāju. Tad kontaktējies ar aģentiem. Viņiem uzdod jautājumu, kas tev ir piedāvājams man šajā cenu kategorijā ar tādām un tādām prasmēm. Nav tikai viens aģents, viņi ir ļoti daudz. Atsūta tos spēlētājus un skaties, kurš visvairāk atbilst. Loterija šajā gadā ir milzīga,'' leģionāru piesaisti iezīmēja ''Ventspils'' ilggadējais ģenerālmenedžeris.

Pirms sezonas ''Ventspils'' palikusi bez pamata saspēlnieka – ceļgala savainojuma dēļ sezona priekšlaicīgi noslēgusies Renāram Birkānam. Līdzīga situācija ''Ventspils'' komandā bija pagājušajā sezonā, kad pirmssezonā ceļgala traumā iedzīvojās Valters Vēveris, izlaižot visu pagājušo sezonu. Nu valmierietis atgriezies ''Ventspils'' rindās, un viņam Birkāna prombūtnē nāksies epizodiski pildīt saspēles vadītāja pienākumus. Aizsargu līnijā lielu nastu uzņemsies arī pieredzējušais Artūrs Ausējs, bet par ''Ventspils'' groza apakšu joprojām gādās Edvards Mežulis un Ronalds Zaķis.

''Protams, ka Renāra Birkāna savainojums ir šajā brīdī liels caurums. Tas pats [Lamārs] Normens tika ņemts kā otrais numurs, uzbrūkošais aizsargs, nevis saspēles vadītājs. Tagad tam puisim ir jāmēģina sevi pārlauzt un jācenšas spēlēt pirmajā pozīcijā. Visticamāk, ka sezonas sākums paies, skatoties, ko varam izspiest no Jāņa Censoņa. Protams, ka viņa loma uzreiz krietni pieaug. Skatīsimies, ko saspēles vadītāja pozīcijā varēs palīdzēt Artūrs Ausējs. Ārējie spēlētāji, kas var spēlēt ar bumbu, nav mega daudz, bet viņi ir – nav arī tā, ka viens vai divi. Jāmēģina skatīties tajā resursā, kas mums ir, un paralēli jāmēģina piesaistīt kāds finansiālais labvēlis, kas mums dotu operatīvo telpu, lai varētu risināt šo jautājumu. Lai arī cik labi nespēlētu manis minētie spēlētāji, traumu gadījumu neviens nav izslēdzis. Ja izkrīt vēl viens spēlētājs ārā, tas ir ļoti sāpīgi,'' izteicās Ralfs Pleinics.

''Mums ir ļoti daudz spēlētāju, kas pagājušajā sezonā spēlēja limitētas minūtes. Valters Vēveris pagājušo sezonu izlaida traumas dēļ, Miseailu sēdēja uz beņķa vairāk nekā spēlēja, tas pats arī Bērzem. Arī Jānis Censonis. Būs ļoti interesanti pavērot šo spēlētāju progresu, kur ir viņu griesti. Ja viņu progress neatbildīs tam, ko mēs no viņiem sagaidām, skatīsimies tālāk,'' sacīja Pleinics.

Izmaiņas ''Ventspilī'' būs ne tikai laukumā, bet arī uz komandtiltiņa: ''Diemžēl Andris Gūtmanis šajā sezonā basketbola klubā vairs nebūs. Viņš ir nolēmis vairāk pievērsties privātam biznesam un visām citām lietām, ko sniedz dzīve ārpus basketbola. Reinis Gubāts, kurš pagājušajā sezonā iesāka, būs asistents Gintam Fogelam. Edgars Seredjuks paliek fiziskās sagatavotības treneris. Pa visiem mēģināsim kaut ko saražot.''

Mērķi: ''''Ventspils'' mērķi nekad nav bijuši zemi, un tas starta punkts, kādā mēs esam, arī nekad nav bijis tik zems, ja salīdzinām pēdējos pārdesmit gadus. Iesim no spēles uz spēli, lai savā optimālākajā kondīcijā un sastāvā būtu pavasarī. Kā mums tas izdosies – laiks rādīs. Jebkurā gadījumā vieglas dienas neviens pret mums, es ceru, nepiedzīvos. Latvijā mērķis paliek medaļas. Par Latvijas-Igaunijas līgu būšu ļoti gandarīts, ja iekļūsim izslēgšanas spēlēs. Katru gadu, mainoties formātam, esam tur jebkādā variantā – domāju, ka uz to arī jāiet,'' ventspilnieku mērķus definēja kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Budžets: ''Kluba budžets uz papīra dotajā brīdī ir starp 600 un 700 tūkstošiem eiro. Kā mums izdosies, to mēs redzēsim,'' sacīja Pleinics.

BK "Ventspils" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Renārs BirkānsPG186 cm1997.LatvijaVentspils
Jānis CensonisPG185 cm2005.LatvijaVentspils
Lamārs NormensSG185 cm2000.ASVGiessen 49ers (Vācija II)
Artūrs AusējsSG192 cm1990.LatvijaVentspils
Valters VēverisSG193 cm2000.LatvijaVentspils
Roberts BērzeSF196 cm2001.LatvijaMcneese State (NCAA)
Mihails MiseailuSF197 cm2002.MoldovaCSO Voluntari (Rumānija)
Zeks VotsonsPF200 cmASVKordall Steelers (Luksemburga)
Rūdis DonisPF202 cm2006.LatvijaVentspils
Edvards MežulisC202 cm2000.LatvijaVentspils
Ronalds ZaķisC207 cm1987.LatvijaVentspils

Tuvojoties jaunajai Latvijas-Igaunijas līgas sezonai, lasi arī…
"Optibet" Latvijas-Igaunijas līga: 15 komandas, pusfināli mājās un viesos
Mētra: "Klubu finanšu disciplīna ir uzlabojusies"
Nikolajs Mazurs: "Valmierai ir augstāki mērķi visos turnīros"
VEF kapteinis Bertāns: ''Tikai ar talantu neuzvarēsim. Jāiegulda milzīgs darbs''
Vīksne: ''Ceru, ka neuzkāpsim uz viena un tā paša grābekļa pret lejasgala komandām''
Olimpiskais četrinieks klasiskajā basketbolā – "Zeļļi" pēc Jaunā gada gaida Miezi un Lasmani
Mačoha pēc septiņiem gadiem Spānijā: ''Neteiktu, ka esmu spēris soli atpakaļ''
Buļs: ''Rīgas domes konkursa nolikums sastādīts netaisnīgi''
Ausējs: ''Ir daudz jaunu spēlētāju – lieliski viņiem. Būs iespēja sevi pierādīt''
Ate par sezonas beigām Lietuvā, atgriešanos Latvijā, pārbaudēm un sastāvu
Džastins Makkojs: "Gods spēlēt vienā komandā ar Latvijas olimpiešiem"
''Latvijas Universitātes'' kapteinis Lucis: ''Vēlamies būt neērti pretinieki ikvienam''
Visockis-Rubenis par ''Liepājas'' mērķiem, sastāvu, ārzemju piedāvājumiem
Skuja: ''Lēmums palikt Zeļļos balstīts iepriekšējos sasniegumos. Vēlamies tos atkārtot''

     [+] [-]

, 2024-09-18 21:45, vakar
Jaunzems uz Islandi. Izskatās kad vienkārši gribēja tikt ārpus Latvijas, vienalga kur.
Ventspils uz papīra izskatās ļoti švaki šogad.

  +4 [+] [-]

, 2024-09-18 21:45, vakar
Kamēr Ventspils klubā būs Aivara pakalpiņi un nekas nevarēs notikt bez viņa ziņas,tikmēr Ventspils klubs grims… Labi,ka sākuši nodokļu parādu maksāt.. Ralfam nevajag brīnīties,kā Valmiera un Liepāja savāc tādu budžetu un spēlētājus… Kas meklē,tas atrod!

  +3 [+] [-]

, 2024-09-18 21:49, vakar
Pa ilgiem gadiem šis varētu būt ļoti interesants gads Latvijas basketbolā. Liepāja, Valmiera, Ogre ir pielikuši sastāva ziņā. Laikam jau VEF joprojām ir favorīts, bet piemēram Ventspils uz doto brīdi izskatās tikai pēc 6.spēcīgākā kluba Latvijā

  +1 [+] [-]

, 2024-09-18 23:55, vakar
A.Iverson 3# rakstīja: Pa ilgiem gadiem šis varētu būt ļoti interesants gads Latvijas basketbolā. Liepāja, Valmiera, Ogre ir pielikuši sastāva ziņā. Laikam jau VEF joprojām ir favorīts, bet piemēram Ventspils uz doto brīdi izskatās tikai pēc 6.spēcīgākā kluba Latvijā
Mana mīļā Ogre pielikusi? Nu nez, pēc redzētā pārbaudēs teiktu, ka labākajā gadījumā palikuši turpat. Ceru, ka vēl papildināsies sezonas laikā

  +2 [+] [-]

, 2024-09-18 23:56, vakar
Džerijs5 rakstīja: Jaunzems uz Islandi. Izskatās kad vienkārši gribēja tikt ārpus Latvijas, vienalga kur.
Ventspils uz papīra izskatās ļoti švaki šogad.
Nu ja Islandē maksā vismaz 2 reiz vairāk kā pelnījis Latvijā kāpēc nebraukt, nepamēģināt? Ralfs jau pareizi visu pateica

     [+] [-]

, 09:33, pirms 9 stundām
Pirms atverot šo rakstu, zināju, ka atkal būs standarta komentāri par Ventspils komandu
Ja mēs tagad paskatamies retrospektā - pirms pagājušās sezonas daudzi rakstīja/teica, ka Ventspils komanda ir tiešām nostiprinājusies un ir gatava bliezt caurumus VEFiem, Lauvām, ViA utt.? Nu nē, jo katru gadu Ventspilniekiem ir vājš sastāvs, bet tāpat tie sezonas beigās attopas ar medaļu kaklā. Būsim godīgi un laiks atzīt to, ka Ventspils zina ko dara Ja varbūt šajā sezonā nebūs top4, tad tā būs neveiksme, bet pēdējās sezonas nav tik slikti, kā "eksperti" te iepriekš mācējuši teikt. Drīzāk ir jāsaka, kā Ogres, Liepājas un Valmieras katru sezonu vāc tos džekus un vāc, bet tāpat neko normālu nav uzvarējuši. Dažas no šīm komandām pēdējo gadu laikā tikai ir aizskārušas top4 Latvijas finālos.

     [+] [-]

, 09:35, pirms 9 stundām
Un lūdzu nepieminiet ziemeļu līgu, kurā Valmiera un kas vēl tur spēlē, jo let's be honest - tā līga ir miskaste

     [+] [-]

, 10:56, pirms 8 stundām
Nu jā, Ventspils pagaidām izskatās bēdīgi.
TOP spēks šopbrīd:
1. Zeļļi
2. Valmiera
3. VEF
4. Liepāja
5. Ogre
6. Ventspils
7. LU

  +1 [+] [-]

, 11:13, pirms 8 stundām
chankers rakstīja: Nu jā, Ventspils pagaidām izskatās bēdīgi.
TOP spēks šopbrīd:
1. Zeļļi
2. Valmiera
3. VEF
4. Liepāja
5. Ogre
6. Ventspils
7. LU
Es nepiekrītu tev , es starp zeļļiem un VEF lieku = zīmi visu izšķirs kādus spēlētājus pieteiks pēdējā brīdī !
3. vietā Valmiera
4. - 6. vieta ies sīva cīņa
4. Ventspils
5. Liepāja
6. Ogre

  +1 [+] [-]

, 12:19, pirms 6 stundām
Nez,kas tur īsti notiek, bet ventspilniekiem ir jāpaskatās ārpus savas ierastās smilšu kastes. Ja nevar pašu un draugu spēkiem vilkt, nav jābūt lepniem un nav varonīgi jāpieņem smagais liktenis, bet jāmeklē tālāk. Nu, es neticu, ka klubs, kurš 30 gadus vienmēr bijis Latvijas spicē - no 1.līdz 3.vietai - nevar ieinteresēt kādu naudas devēju. Ne jau miljonos, bet nu vismaz pārsimts tūkstoši daudz ko izmainītu. Cerēsim...

     [+] [-]

, 13:32, pirms 5 stundām
onkols rakstīja: Nez,kas tur īsti notiek, bet ventspilniekiem ir jāpaskatās ārpus savas ierastās smilšu kastes. Ja nevar pašu un draugu spēkiem vilkt, nav jābūt lepniem un nav varonīgi jāpieņem smagais liktenis, bet jāmeklē tālāk. Nu, es neticu, ka klubs, kurš 30 gadus vienmēr bijis Latvijas spicē - no 1.līdz 3.vietai - nevar ieinteresēt kādu naudas devēju. Ne jau miljonos, bet nu vismaz pārsimts tūkstoši daudz ko izmainītu. Cerēsim...
Tiešām ir grūti saprast, kāpēc tik traģiska situācija izveidojusies, jo šī gada sastāvs ir ļoti vājš! Klubs ar tādu vēsturi, vārdu, FIBA čempionu kausa 3.vietas ieguvēji, daudzus gadus bija playoff zonā Eiropas kausos. Neticas, ka nespēj savākt zolīdu budžetu un sastāvu, laikam kas klibo sponsoru piesaistē.

  -1 [+] [-]

, 13:38, pirms 5 stundām
lebron623 rakstīja: Un lūdzu nepieminiet ziemeļu līgu, kurā Valmiera un kas vēl tur spēlē, jo let's be honest - tā līga ir miskaste
No kurienes tu pats, angļu valodas ekspert, esi?

     [+] [-]

, 13:42, pirms 5 stundām
Liepājai sastāvs ļoti neslikts, būs interesanti rīt redzēt, ko kādi trīs savulaik Valmierā spēlējušie rādīs laukumā jau zem Liepājas karoga. Būs sīvs mačs, kas rādīs pirmās korekcijas te minētajos komandu rangos.

     [+] [-]

, 13:53, pirms 5 stundām
wolmar rakstīja: Liepājai sastāvs ļoti neslikts, būs interesanti rīt redzēt, ko kādi trīs savulaik Valmierā spēlējušie rādīs laukumā jau zem Liepājas karoga. Būs sīvs mačs, kas rādīs pirmās korekcijas te minētajos komandu rangos.
Noteikti simpātiska un visās pozīcijās līdzsvaroti un profesionāli nokomplektēta komanda . Būs ļoti grūti . Neredzu nevienu pozīciju kura būtu komandai vājais posms . Valmierai problēmas ar C viens vienīgs un tas pats ar pieklājīgiem vārdiem nevar viņu noraksturot

     [+] [-]

, 14:21, pirms 4 stundām
juings rakstīja: Noteikti simpātiska un visās pozīcijās līdzsvaroti un profesionāli nokomplektēta komanda . Būs ļoti grūti . Neredzu nevienu pozīciju kura būtu komandai vājais posms . Valmierai problēmas ar C viens vienīgs un tas pats ar pieklājīgiem vārdiem nevar viņu noraksturot
Ej nu. Tikai kāpēc visi eksperti savos spēka rangos Valmieru liek augstāk? Pats vismaz rītdien ieradīsies, lai redzētu Valmieras jauno modeli klātienē vai atkal meklēsi attaisonojumus kāpēc netiki?

     [+] [-]

, 14:23, pirms 4 stundām
Rokets rakstīja: Tiešām ir grūti saprast, kāpēc tik traģiska situācija izveidojusies, jo šī gada sastāvs ir ļoti vājš! Klubs ar tādu vēsturi, vārdu, FIBA čempionu kausa 3.vietas ieguvēji, daudzus gadus bija playoff zonā Eiropas kausos. Neticas, ka nespēj savākt zolīdu budžetu un sastāvu, laikam kas klibo sponsoru piesaistē.
Ja Valmiera un Liepāja spēj palielināt budžetus tad uzskatu, ka arī Ventspilj jāspēj! Nu vismaz noturēt iepriekšējās sezonas līmeni

     [+] [-]

, 14:35, pirms 4 stundām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Ej nu. Tikai kāpēc visi eksperti savos spēka rangos Valmieru liek augstāk? Pats vismaz rītdien ieradīsies, lai redzētu Valmieras jauno modeli klātienē vai atkal meklēsi attaisonojumus kāpēc netiki?
Oooo , sveiks manu mazo draudziņ !
Noteikti rītdien būšu klāt es daudz spēļu apmeklēju , bet ne vienmēr tas ir iespējams .
Katram savs viedoklis,bet īsto spēku vai nevarēšanu redzēsim laukumā tapēc pagaidām tas viss tikai minēšana kafijas biezumos .
C kāds tiks meklēts ?

     [+] [-]

, 14:53, pirms 4 stundām
juings rakstīja: Oooo , sveiks manu mazo draudziņ !
Noteikti rītdien būšu klāt es daudz spēļu apmeklēju , bet ne vienmēr tas ir iespējams .
Katram savs viedoklis,bet īsto spēku vai nevarēšanu redzēsim laukumā tapēc pagaidām tas viss tikai minēšana kafijas biezumos .
C kāds tiks meklēts ?
Rīt vajadzētu būt pilnām tribīnēm. Pagaidām C netiek meklēts, bet sezonas gaitā iespējams būs jāpastiprina garais gals. Kā jau redzēji tad Novitskyi labi spēlēja savas minūtes pa 5 pret Slovākiem

     [+] [-]

, 14:57, pirms 4 stundām
Ar Koha pievienošanos mums daudz vairāk variācijas garajā galā. Mūsdienās jau vispār tās pozīcijas tik ļoti saplūdušas, ka var daudz ekperimentēt!

  +1 [+] [-]

, 14:59, pirms 4 stundām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Ej nu. Tikai kāpēc visi eksperti savos spēka rangos Valmieru liek augstāk? Pats vismaz rītdien ieradīsies, lai redzētu Valmieras jauno modeli klātienē vai atkal meklēsi attaisonojumus kāpēc netiki?
eee, varbūt sagaidām kaut vai gada nogali un tad kaut ko secinām, paziņojam? Basītī ir komandu sporta veids un komandas ķīmija bieži vien ir svarīgāka par individuālo varēšanu. Savulaik Brazis Ventspilī savāca čalus, galvenais pētot iepriekšējos status un bija pārliecināts, ka daudz meties, daudz piespēlēs un daudz vāks, jo summā tā sanāca

     [+] [-]

, 15:11, pirms 4 stundām
nuu.. protams, salīdzinot ar BKV ziedu laikiem, vai pat līdzšinējo vefu, ir ļoti liela aiza izveidojusies ne par labu ventiļiem.

tai pašā laikā - lūdzu neaizmirsīsim, ka LBL spēj pavilkt tieši 6-7 klubi, no kuriem puse ir Rīgā. un kamēr BKV neapkauno sevi tā, lai nokristu zem LU līmeņa, tad lai taču piedalās, un izsmiet viņu dalību nav baigi vajadzīgs.

     [+] [-]

, 15:12, pirms 4 stundām
lebronim623 - pastādti, kas šogad aizstās Linarda, el-Amina, Birkāna pienesumu? Censonis?

     [+] [-]

, 15:22, pirms 3 stundām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Rīt vajadzētu būt pilnām tribīnēm. Pagaidām C netiek meklēts, bet sezonas gaitā iespējams būs jāpastiprina garais gals. Kā jau redzēji tad Novitskyi labi spēlēja savas minūtes pa 5 pret Slovākiem
Slovāku komanda bij jāuzvar nekas ievērības cienīgs kas varētu sagādāt problēmas aizsardzībā nebij . Pret Slovāku komanda nevarēja pilnībā pārbaudīt uz ko mūsu komanda spējīga , bet pirmais iespaids palika labs .
Man bažas māc garais gals un C , ja kāds izkrīt no aprites tad nebūs kas zem groza cīnās

  +1 [+] [-]

, 15:33, pirms 3 stundām
asinsdesa rakstīja: lebronim623 - pastādti, kas šogad aizstās Linarda, el-Amina, Birkāna pienesumu? Censonis?
Kā es varu zināt? Bet pēdējie gadi liecinat, ka Plencis ar Fodža prot izdomāt, ko darīt...tad jau redzēs kā būs, nav tā ka baigi interesētu. Es vairāk brīnos, ka atkal ir gudrie domātāji, kuri rēķina sastāvus nemaz neapskatot faktus. Nu un, ka tie ir aizgājuši prom? Nāks citi vietā!

     [+] [-]

, 15:35, pirms 3 stundām
wolmar rakstīja: No kurienes tu pats, angļu valodas ekspert, esi?
no valmieras

     [+] [-]

, 15:46, pirms 3 stundām
asinsdesa rakstīja: lebronim623 - pastādti, kas šogad aizstās Linarda, el-Amina, Birkāna pienesumu? Censonis?
Nevienam no viņiem 100% aizstājēja nav, bet mums nav skaidri zināms, ko var salādēt un savākt jaunie leģi, un arī kā BKV izskatā ar labā formā esošu Vēveri. Skaidrs, ka Birkāna trauma liks Normenam vairāk piedomāt par komandas biedriem, un vispār visiem tas liks pacīnities arī par Renāru, bet nu kaut kādus secinājumus izdarīt galīgi nav iespējams. Pagaidām neizskatās diži aizstājēji, bet, kas zina....