Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: "Valmierai ir augstāki mērķi visos turnīros"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nikolajs Mazurs: "Valmierai ir augstāki mērķi visos turnīros"
Nikolajs Mazurs 2021. gada decembrī ar Tartu izcīnīja Igaunijas kausu. Foto: Tartu Universitāte

"Spējām piesaistīt ārzemēs spēlējošos latviešus, tādēļ uzskatu, ka sastāvs ir konkurētspējīgs un atbilst mūsu naudas iespējām," otrdien, 10. septembrī, sarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola kluba "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Valmiera ir viena no divām Latvijas komandām, kura apņēmusies startēt ne tikai vietējos turnīros. Eiropas Ziemeļu basketbola līgā 2021. gadā debitēja arī Liepāja, taču nu jau trešo sezonu tālāku ceļu ārzemēs mēro tikai Vidzemes klubs (neskaitot čempioni VEF).

Nikolajam Mazuram jaunie ūdeņi ir labi zināmi. ENBL pirmajās divās sezonās viņš trenēja labi organizēto Tartu komandu – un Emajegi krastos izcīnīja Igaunijas kausu, savukārt pērn pie Šauļu stūres nomainīja 2003. gada Eiropas čempionu Antanu Sireiku.

“Veidojot jauno Valmieras modeli, mēģinājām sastāvā pulcēt ārzemēs spēlējošos latviešus. Tas izdevās ļoti sekmīgi – noslēdzām līgumus ar Arti Ati un Verneru Kohu. Attiecīgi piemeklējām spēlētājus pārējās pozīcijās,” otrdien “Radisson Old Town” viesnīcā Rīgā teica Mazurs.

“Nevaram zināt, vai mūsu rīcībā esošās iespējas ir labākas nekā sezonu iepriekš. Daudzas igauņu komandas nomainīja galvenos trenerus, tai skaitā Pērnava, Tartu un Rapla. Jaunā sezona sākusies ar lielām pārmaiņām sastāvos, tāpēc salīdzināšana ar iepriekšējo gadu ir demagoģija.”

Valmieras rezultatīvākais spēlētājs – amerikānis Naits – vasarā pārgāja uz citu ENBL klubu, pievienojoties britu komandai “Newcastle Eagles”. “Seneka pats izdarīja izvēli. Viņa līgumā bija paredzēta iespēja par izpirkuma maksu pāriet uz citu komandu.”

Mazurs centās pastiprināt Valmieras ārējo līniju, piesaistot Lietuvas klubos spēlējošos amerikāņus. Pirmssezonas nometnē komandā strādāja bijušais Šauļu aizsargs Dešons Bērks, bet nedēļu pirms sezonas sākuma viņu nomainīja Pasvales “Pieno žvaigždes” saspēles vadītājs Džordans Vatsons.

“Spēlētāju pārbaudīšana ir normāla parādība. Abpusēji izdevīgi spēlētājam un komandai – nebūt vietā, kurā kāda no pusēm nav apmierināta. Novēlējām Dešonam veiksmi tālākajās gaitās,” teica Mazurs, piebilstot, ka pārmaiņas sekmēja arī amerikāņa uzvedība ārpus laukuma.

Komandas pieteikumā ir pieci jaunieši – 2004. gadā dzimušie Kristofers Karlsons, Dāvis Ozers un Armands Gailišs, gadu jaunākais uzbrucējs Ričards Liberts un 2006. gadā pasaulē nākušais aizsargs Pauls Katlaps.

“Viss notiek pakāpeniski. Jauniešiem tiek dotas iespējas pārbaudes spēlēs. Vai viņi jau šajā sezonā iekļausies komandas rotācijā – to parādīs oficiālās spēles. Valmiera tuvojas pilnvērtīgai kluba piramīdai, kurā jaunieši izaug un var sekot līdzi lielajai komandai. Brāļu Bertānu līdzdalība motivē un liek ar cieņu nest basketbola vārdu.”

Pērn valmierieši finišēja sešpadsmitajā vietā Ziemeļu līgā un trīspadsmitajā vietā Latvijas-Igaunijas līgā, bet LBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā atzina “Rīgas Zeļļu” pārākumu. “Šosezon vēlamies būt augstākās vietās visos turnīros. Jāsāk ar iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Pēc tam jāskatās tālāk.”

Skaidrs, ka ENBL astoņniekā iekļūt būs daudz grūtāk – no deviņām komandām grupā tālāk tiks četras. “Eiropas Ziemeļu basketbola līgā vidējais līmenis ir augstāks – turnīrā jau iepriekš spēlēja spēcīgi Lietuvas un Polijas klubi. Viņi noteica nākamo līmeni, uz kuru komandām jātiecas.”

“Līga aug plānveidīgi un pakāpeniski, bez straujiem soļiem. Runājot ENBL ģenerālsekretāra Edgara Zandera vārdiem – pamazām iet uz priekšu, izveido stabilitāti spēļu organizācijā, tiesāšanā, pilnveido līgas formātu. Augstāks spēļu organizācijas līmenis un prasības – tas liek klubam augt. Vispārējais līmenis drīz būs tāds pats kā FIBA rīkotajos Eirokausos.”

"Valmiera Glass/ViA" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024
Dakvons SmitsPG185 cm1999.ASVRadford (NCAA)
Edmunds ElksnisPG188 cm1990.LatvijaValmiera Glass/ViA
Kristofers KarlsonsPG185 cm2004.LatvijaValmiera Glass/ViA
Džordans VatsonsPG190 cm1995.ASVPieno Zvaigzdes (Lietuva)
Ojārs BērziņšSG192 cm2001.LatvijaLiepāja
Dāvis OzersSG193 cm2004.LatvijaVentspils
Pauls KatlapsSG189 cm2006.LatvijaValmiera Glass/ViA
Artis AteSF195 cm1989.LatvijaPieno Žvaigždes (Lietuva)
Ričards LibertsSF198 cm2005.LatvijaBertānu VBS
Verners KohsSF/PF204 cm1997.LatvijaCzarni Slupsk (Polija)
Kalils SpīrsPF201 cm2000.ASVHorsens (Dānija)
Rostislavs NovickisPF203 cm2000.UkrainaValmiera Glass/ViA
Marošs ZelizņāksC211 cm1999.SlovākijaValmiera Glass/ViA
Armands GailišsC210 cm2004.LatvijaValmiera Glass/ViA

“Valmiera Glass/ViA” sezonu atklās otrdien, 17. septembrī, Eiropas Ziemeļu līgas mājas spēlē uzņemot Slovākijas klubu “Spišski Rytieri”. Piektdien, 20. septembrī, gaida “Optibet” līgas mājas cīņa pret Liepājas basketbolistiem.

  +5 [+] [-]

, 2024-09-10 21:16, pirms nedēļas
izcīnīt pirmo, vēsturisko uzvaru Ziemeļu līgā...?

  +5 [+] [-]

, 2024-09-10 21:29, pirms nedēļas
aizvadīt sezonu bez zaudējumiem pret LV universitàti?

  +3 [+] [-]

, 2024-09-10 21:48, pirms nedēļas
Būs jau cienienīgi pabeigt sezonu top 6 LBL un ja vēl izdosies izcīnīt 1. panākumu ziemeļu līgā, tad tas būs kosmoss!

  +4 [+] [-]

, 2024-09-10 21:54, pirms nedēļas
teica Mazurs, piebilstot, ka pārmaiņas sekmēja arī amerikāņa uzvedība ārpus laukuma. - ja vietējais Valmieras superfans par Koha piesaisti slavē ģm, tad šeit ģm pa pakaļu - vai tiešām nevarēja uztaisīt kārtīgāk skautingu?

Kas attiecas uz Mazura vārdiem un Valmieru - potenciāls augstākām vietām ir liels. Gan tāpēc, ka uz papīra sastāvs tiešām ir labāks, gan tāpēc, ka pārspēt iepriekšējo sezonu sasniegumus nebūs milzu lēciens. Jo īpaši ENBL. Iekļūt Lat-Est PO? Lai izdodas.

  +4 [+] [-]

, 2024-09-10 22:01, pirms nedēļas
Jā, it sevišķi to var redzēt pārbaudes spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-10 23:42, pirms nedēļas
Kā saprotu, negatīvā attieksme pret Valmieru ir radusies SC lietotāja Dinamo... dēļ (kurš, iespējams, esot Valmieras ģenerālmenedžeris). Nu neņemam viņu galvā! Lai Valmierai jaunā sezona izdodas krietni labāka nekā iepriekšējās, un priekšnosacījumi tam ir!

  +4 [+] [-]

, 2024-09-11 00:37, pirms nedēļas
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kā saprotu, negatīvā attieksme pret Valmieru ir radusies SC lietotāja Dinamo... dēļ (kurš, iespējams, esot Valmieras ģenerālmenedžeris). Nu neņemam viņu galvā! Lai Valmierai jaunā sezona izdodas krietni labāka nekā iepriekšējās, un priekšnosacījumi tam ir!
nav problēma, ka ir tāds dinamo, tāpat kā nav problēma, ka ir tāds vefa fanbojs real rebels (kurš par laimi vasaras laikā ir pazudis). ļoti forši, ka te iesaistās cilvēks/-i no "iekšienes".

problēma ir tā, ka cilvēks pie pozitīvām ziņām plātās kā Lembis un atbild uz katru komentāru (vai šobrīd par katru sastāva papildinājumu viņš iekomentē pirmais ar tekstu "oo, valmieras FO ir labi pastrādājuši, spēcīgs papildinājums!!!!!), savukārt, pie bēdīgiem rakstiem viņu nemaz nevar atrast.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-11 06:21, pirms 6 dienām
asinsdesa rakstīja: nav problēma, ka ir tāds dinamo, tāpat kā nav problēma, ka ir tāds vefa fanbojs real rebels (kurš par laimi vasaras laikā ir pazudis). ļoti forši, ka te iesaistās cilvēks/-i no "iekšienes".

problēma ir tā, ka cilvēks pie pozitīvām ziņām plātās kā Lembis un atbild uz katru komentāru (vai šobrīd par katru sastāva papildinājumu viņš iekomentē pirmais ar tekstu "oo, valmieras FO ir labi pastrādājuši, spēcīgs papildinājums!!!!!), savukārt, pie bēdīgiem rakstiem viņu nemaz nevar atrast.
Nekur neesmu pazudis, nav bijis iemesla un īsti vērā ņemamu viedokļu, kam atbildēt.

Atsevišķi runājot par tevi, tev jebkurš fans ir fanbojs? Vai tā ir kāda nosliece tev?

  +2 [+] [-]

, 2024-09-11 07:36, pirms 6 dienām
Par valmieru daudzi cepās tapēc, ka tieši atsevišķi komentētāji te dzied slavu dziesmas, tas pats dinamo slavē ziemeļu līgu kā mēmāko valmieras sasniegumu, tas nekas ka divis gadus valmiera sēž peļķē ar pliku dupsi. Otrs tas, ka pate valmiera mētājas ar vārdiem, stasta ka veido jauniešu piramību un komandā audzina jaunos, bet laukumā jaunos īsti nelaiž, un komandu veido no entajiem leģionāriem. Plus protams komandas sniegums uz izgāšanās iepriekšējās sezonās. Tas viss kopā rada negatīvu skatījumu uz valmieru. Mazurs malacis, jacer ka pacels valmieru, ja nē tad pēc šis sezonas būs haips reiz 2, lai izdodas.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-11 09:42, pirms 6 dienām
kasdārzā rakstīja: Par valmieru daudzi cepās tapēc, ka tieši atsevišķi komentētāji te dzied slavu dziesmas, tas pats dinamo slavē ziemeļu līgu kā mēmāko valmieras sasniegumu, tas nekas ka divis gadus valmiera sēž peļķē ar pliku dupsi. Otrs tas, ka pate valmiera mētājas ar vārdiem, stasta ka veido jauniešu piramību un komandā audzina jaunos, bet laukumā jaunos īsti nelaiž, un komandu veido no entajiem leģionāriem. Plus protams komandas sniegums uz izgāšanās iepriekšējās sezonās. Tas viss kopā rada negatīvu skatījumu uz valmieru. Mazurs malacis, jacer ka pacels valmieru, ja nē tad pēc šis sezonas būs haips reiz 2, lai izdodas.
Zeļļi tieši to pašu dara - stāsta pasaciņas par jauniešiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-11 09:57, pirms 6 dienām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Zeļļi tieši to pašu dara - stāsta pasaciņas par jauniešiem.
Tieši tā

     [+] [-]

, 2024-09-11 10:05, pirms 6 dienām
kasdārzā rakstīja: Par valmieru daudzi cepās tapēc, ka tieši atsevišķi komentētāji te dzied slavu dziesmas, tas pats dinamo slavē ziemeļu līgu kā mēmāko valmieras sasniegumu, tas nekas ka divis gadus valmiera sēž peļķē ar pliku dupsi. Otrs tas, ka pate valmiera mētājas ar vārdiem, stasta ka veido jauniešu piramību un komandā audzina jaunos, bet laukumā jaunos īsti nelaiž, un komandu veido no entajiem leģionāriem. Plus protams komandas sniegums uz izgāšanās iepriekšējās sezonās. Tas viss kopā rada negatīvu skatījumu uz valmieru. Mazurs malacis, jacer ka pacels valmieru, ja nē tad pēc šis sezonas būs haips reiz 2, lai izdodas.
Tās piramīdas problēma ir tā, ka tas nenozīmē, ka būs jaunie, kuri velk līmeni un kurus var laist spēlēt. Laist jauno tikai dēļ laišanas nav pareizi

  -4 [+] [-]

, 2024-09-11 11:16, pirms 6 dienām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kā saprotu, negatīvā attieksme pret Valmieru ir radusies SC lietotāja Dinamo... dēļ (kurš, iespējams, esot Valmieras ģenerālmenedžeris). Nu neņemam viņu galvā! Lai Valmierai jaunā sezona izdodas krietni labāka nekā iepriekšējās, un priekšnosacījumi tam ir!
Tad tu esi raksturā ļoti vājs, ja tev viens komentētājs nosaka savu attieksmi pret klubu. Vispār pirms dažām nedēļām es šeit piedāvāju variantu pamest komentāru sadaļu uz visiem laikiem, bet to neviens neatbalstīja. Nu tagad, kad Valmierai priekšā lieliska sezona pat netaisos

  -3 [+] [-]

, 2024-09-11 11:17, pirms 6 dienām
Sporta novērotājs rakstīja: Nekur neesmu pazudis, nav bijis iemesla un īsti vērā ņemamu viedokļu, kam atbildēt.

Atsevišķi runājot par tevi, tev jebkurš fans ir fanbojs? Vai tā ir kāda nosliece tev?
Kāpēc Real Rebel konts tika nobanots vispār? Tas bija leģendārs niks un jāsaka godīgi arī diezgan nepopulārs, bieži tika samīnusots

  +4 [+] [-]

, 2024-09-11 12:21, pirms 6 dienām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Kāpēc Real Rebel konts tika nobanots vispār? Tas bija leģendārs niks un jāsaka godīgi arī diezgan nepopulārs, bieži tika samīnusots
tāpat kā tu

  +3 [+] [-]

, 2024-09-11 12:39, pirms 6 dienām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Tad tu esi raksturā ļoti vājs, ja tev viens komentētājs nosaka savu attieksmi pret klubu. Vispār pirms dažām nedēļām es šeit piedāvāju variantu pamest komentāru sadaļu uz visiem laikiem, bet to neviens neatbalstīja. Nu tagad, kad Valmierai priekšā lieliska sezona pat netaisos
mēs jau tieši ceram robert ka ienāksi komentāros arī pēc kāda sulīga zaudējuma ar -40.citādi tad parasti no tevis negaidīts klusums ..

  -1 [+] [-]

, 2024-09-11 16:54, pirms 6 dienām
JurisT rakstīja: tāpat kā tu
Nu mani vairāk mīnuso, jo aktīvākajiem nepatīk, ka esi akli neheitoju. Diezgan gadījumos man bija diezgan ok viedoklis. Joprojām dažiem tā ir liela problēma.

     [+] [-]

, 2024-09-11 17:28, pirms 6 dienām
Sporta novērotājs rakstīja: Nu mani vairāk mīnuso, jo aktīvākajiem nepatīk, ka esi akli neheitoju. Diezgan gadījumos man bija diezgan ok viedoklis. Joprojām dažiem tā ir liela problēma.
Tas tagad moderni pašam novērtēt savu sniegumu...

     [+] [-]

, 2024-09-11 18:25, pirms 6 dienām
Murlāpsis rakstīja: Tas tagad moderni pašam novērtēt savu sniegumu...
Tā tīri cilvēcīgi, tu esi tāds pats mudaks arī dzīves gaitā, kad savu izdomā? Heito jauniešus? Un es nevērtēju savu, bet vados pēc citu teiktā un vai viņi man spēj argumentēt ar heitu vai faktiem. Faktus reti kuri spēj likt pretī, jo daudziem vienkārši nepatīk, ko uzrakstu, tās ir viņu tiesības, bet tas nepadara manis teikto par nepareizu.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-11 21:05, pirms 6 dienām
Sporta novērotājs rakstīja: Tā tīri cilvēcīgi, tu esi tāds pats mudaks arī dzīves gaitā, kad savu izdomā? Heito jauniešus? Un es nevērtēju savu, bet vados pēc citu teiktā un vai viņi man spēj argumentēt ar heitu vai faktiem. Faktus reti kuri spēj likt pretī, jo daudziem vienkārši nepatīk, ko uzrakstu, tās ir viņu tiesības, bet tas nepadara manis teikto par nepareizu.
Drusku piebremzē, hujapļot

  +1 [+] [-]

, 2024-09-12 09:31, pirms 5 dienām
Murlāpsis rakstīja: Drusku piebremzē, hujapļot
Tu būsi pēdējais, kurš to teiks.

     [+] [-]

, 2024-09-12 10:49, pirms 5 dienām
Vai tiešām Valmierai atkal nekas nesanāks? Sastāvs katru sezonu ir labs. Kurš ir reāls Valmieras jaunietis? Bija Kaufmanis, kur viņš ir pazudis? Ceru, ka vairāk laika tiks dots Karlsonam. Kāda jēga ir no Elkšņa komandā?

     [+] [-]

, 2024-09-12 22:05, pirms 5 dienām
Iveta3737 rakstīja: Vai tiešām Valmierai atkal nekas nesanāks? Sastāvs katru sezonu ir labs. Kurš ir reāls Valmieras jaunietis? Bija Kaufmanis, kur viņš ir pazudis? Ceru, ka vairāk laika tiks dots Karlsonam. Kāda jēga ir no Elkšņa komandā?
Edgaram Kaufmanim vairāk tīk siltās zemes... Kas attiecas uz Elksni, tad viņam sava loma komandā paliek. Valmiera šobrīd var atļauties divos variantos spēlēt ar nomināli uzreiz diviem pirmajiem numuriem laukumā, amerikānis plus latvietis. Kā pierāda abas pēdējās pārbaudes spēles, tam ir efekts.