Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL apskats: gados jaunā LU, izrāvienu veikusī ''Valmiera'', nepiekāpīgā ''Ogre''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LBL apskats: gados jaunā LU, izrāvienu veikusī ''Valmiera'', nepiekāpīgā ''Ogre''
No kreisās: Rihards Aleksandrovs, Artis Ate, Kristaps Dārgais.

Šīs nedēļas izskaņā ar trīs spēlēm startēs 2024./2025. gada ''Optibet'' Latvijas-Igaunijas basketbola sezona. Tai vairs neesot aiz kalniem, portāls ''Sportacentrs.com'' tuvāk aplūkoja komandu sastāva pārmaiņas, mērķus un budžetus, tostarp izvaicājot klubu pārstāvjus. Pirmajā daļā pētīsim trīs komandas, kas aizvadītajā sezonā neielauzās Latvijas čempionāta četriniekā un ir apņēmības pilnas jaunajā sezonā to mainīt – ''Latvijas Universitāte'', ''Valmiera Glass/ViA'' un ''Ogre''.

''Latvijas Universitāte''

Komplektācija: Gunāra Gailīša trenēto studentu rindas vasarā pameta divi aizvadītās sezonas rezultatīvākie basketbolisti – 24 gadus vecais aizsargs Norberts Strautiņš un 21 gadu vecais aizsargs Otto Fārenhorsts. Pirmais vēl atrodas jauna kluba meklējumos, bet otrais starpsezonā pastiprināja Latvijas čempionvienību ''VEF Rīga''. Jau aizvadītās sezonas beigās ukraiņu viesspēlētājs Ihors Serhejevs pārcēlās uz Igauniju, pastiprinādams ''Keila Coolbet'', ko pārstāvēs arī gaidāmajā sezonā, bet Mārcis Osis turpmāk vēl aktīvāk pievērsīsies 3x3 basketbolam un gaidāmajā sezonā nebūs ''Latvijas Universitātes'' rindās.

Komandas kapteiņa pienākumus otro sezonu pēc kārtas pildīs Edvards Lucis, ar kuru sarunu pirms sezonas vari lasīt ŠEIT. 24 gadus vecais aizsargs jaunajā sezonā būs otrais pieredzējušākais ''Latvijas Universitātes'' basketbolists – groza apakšā gados jaunajam kolektīvam palīdzēs 32 gadus vecais Arnolds Helmanis, kuram tā būs otrā sezona studentu vienībā. Sagaidāms, ka garajā galā līdzās Helmanim līdera lomu varētu uzņemties 22 gadus vecais Rihards Aleksandrovs, bet perimetrā daudz būs atkarīgs no Valtera Brieža. Uzbrucēju līnijā vadošā loma, visticamāk, varētu tikt atvēlēta Rūdolfam Švītiņam.

''Latvijas Universitātes'' pieteikumā jaunākais spēlētājs būs 2007. gadā dzimušais Oto Bergmanis, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja LU attīstības komandu Nacionālajā basketbola līgā (NBL). No tās uz ''Latvijas Universitāti'' pārcēlies arī Krišjānis Pētersons, kurš bijis arī Spānijas kluba ''Valencia'' akadēmijā, bet iepriekšējās sezonās pārstāvēja ''Spars/Ventspils Augstskola'' komandu NBL. Sešu apvienotās līgas spēļu pieredze ir vēl trešajam Gunāra Gailīša trenētās komandas jaunpienācējam Harijam Kaupmanim – viņš uz Rīgu pārcēlies pēc Ogres basketbola skolas absolvēšanas.

''Diezgan laicīgi bija skaidrs, ka Norberts [Strautiņš] ir savu misiju izpildījis – mēs pret viņu, viņš pret mums. Dosim iespēju viņam iet tālāk. Otto [Fārenhorsta] gadījumā sākotnējais plāns bija tāds, ka viņš paliks pie mums. Radās laba iespēja pāriet uz VEF – mēs nelikām šķēršļus. Bija doma veidot komandu caur tiem spēlētājiem, kas palika. Dot iespēju šiem spēlētājiem sevi parādīt. Īsti opcijas vai baigā spēlētāju meklēšana nebija, jo arī finansiālās iespējas nav tik lielas, lai varētu vēl kādu piesaistīt. Ilgi cīnījāmies, lai Arnolds [Helmanis] paliktu. Tas izdevās. Tas bija primārais – viņu noturēt. Bija opcija dabūt vēl spēlētājus, bet tas nebija iespējams finansiāli,'' studentu komandas komplektāciju komentēja ''Latvijas Universitātes'' galvenais treneris Gunārs Gailītis.

Jaunajā sezonā Nacionālajā basketbola līgā spēlēs divas komandas, ''Ekselences centrs'' un ''Rīga/Juniors'', kas, līdzīgi kā ''Latvijas Universitāte'', mērķē uz gados jauno spēlētāju attīstību. Vaicāts, kā šie projekti ietekmējuši LU vasaras komplektāciju, Gailītis sacīja: ''Pagājušajā sezonā Zeļļu ienākšana mūs ietekmēja vairāk. Uz ''Rīga/Juniors'' pargājušajiem ''Latvijas Universitātes'' basketbolistiem ir līgumi ar mums. Viņiem bija iespēja palikt pie mums, bet, tā kā viņiem nebija droša vieta pirmajā komandā, viņi izvēlējās to projektu. Paskatīsimies, kā viņiem tur ies. Jebkurā gadījumā mums ir iespēja paņemt viņus atpakaļ.''

Tāpat izmaiņas ''Latvijas Universitātē'' būs redzamas uz komandtiltiņa. Ilggadējais LU treneris Edijs Šlesers pieņēmis jaunu izaicinājumu un vadīs Latvijas Basketbola savienības izveidotā ''Ekselences centra'' komandu. Trenerim Gailītim ''Latvijas Universitātes'' vadībā asistēs Marts Ričards Ozolinkevičs.

Mērķi: ''Globālais mērķis ir būt augstāk nekā pagājušajā gadā – gan Latvijas-Igaunijas līgā, gan Latvijas čempionātā. Latvijas-Igaunijas līgā tas, protams, būs vieglāk. Latvijas čempionāta komandas liekas jaudīgākas par tām, ar kurām pagājušajā sezonā tabulā cīnījāmies Latvijas-Igaunijas līgā. Cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē, un skatīsimies, kā sezona ies un ko mēs varam. Pagājušajā sezonā mums bija lēns sākums. Beigās bija mērķis nepalikt pēdējiem kopējā tabulā. Varbūt no malas tas nevienam baigi neko neizteica, bet apdzinām ''Viimsi'' un ''Kalev/SNABB''. Tā mums bija tāda kā mazā uzvara attiecībā pret mums pašiem,'' komandas mērķus ieskicēja vienības galvenais treneris Gunārs Gailītis.

Budžets: Pagājušajā sezonā, piesaistot jaunus atbalstītājus, ''Latvijas Universitātes'' basketbola komandas budžets tuvojās, taču nesasniedza 200 tūkstošus eiro. Kluba galvenais treneris norāda, ka arī šajā sezonā budžets mērāms līdzīgā apjomā, iespējams, pat nedaudz mazākā.

"Latvijas Universitātes" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Valters BriedisPG184 cm2003.LatvijaLatvijas Universitāte
Rainers ĻisicinsPG183 cm2004.LatvijaLatvijas Universitāte
Kārlis ŠenbergsPG192 cm2002.LatvijaLatvijas Universitāte
Francis NeilandsPG194 cm2005.LatvijaLatvijas Universitāte
Oto BergmanisPG187 cm2007.LatvijaLU/BS Rīga
Edvards LucisSG185 cm2000.LatvijaLatvijas Universitāte
Edvards EgleSG190 cm2005.LatvijaLatvijas Universitāte
Krišjānis PētersonsSG190 cm2006.LatvijaSpars/VeA
Rūdolfs ŠvītiņšSF200 cm2005.LatvijaLatvijas Universitāte
Arnolds HelmanisPF200 cm1992.LatvijaLatvijas Universitāte
Rihards AleksandrovsPF201 cm2002.LatvijaLatvijas Universitāte
Dāvis SkreiversPF201 cm2003.LatvijaLatvijas Universitāte
Harijs KaupmanisPF199 cm2005.LatvijaOgre
Daniils SmirnovsC204 cm2003.LatvijaLatvijas Universitāte
Andrejs BikovsC216 cm2003.LatvijaLatvijas Universitāte

''Valmiera Glass/ViA''

Komplektācija: Valmieriešu sastāvā no aizvadītās sezonas vairs nav amerikāņu leģionāra Senekas Naita, kurš pārcēlies uz Britu salām, pievienojoties Ņūkāslas ''Eagles'' komandai. Sezonas izskaņā Nikolaja Mazura trenētās komandas rindas papildināja amerikāņu saspēlnieks Kajs Hantsberijs – viņš pašlaik ir brīvā aģenta statusā. Guntis Sīpoliņš atgriezies dzimtajā Ogrē, Pauls Miglinieks karjeru turpina Austrijas pēc spēka otrajā līgā, bet Haruns Zrno atgriezies dzimtajā Bosnijā un Hercegovinā. Ričards Greitāns izvēlējies jaunu izaicinājumu Itālijā, bet Armanda Gailiša un Paula Katlapa vārdi no pirmās komandas pieteikuma svītroti – viņi spēlēs Nacionālajā basketbola līgā. Prom devies arī pieredzējušais Jānis Kaufmanis. Aizsargs 34 gadu vecumā devies līmeni zemāk uz NBL, un spēlēs Gulbenes ''Buku'' sastāvā. Prom devies arī Ivans Tokovenko.

No pagājušās sezonas valmieriešu rindās joprojām palikuši divi leģionāri garajā galā – ukraiņu spēka uzbrucējs Rostislavs Novickis un slovāku centrs Marošs Zelizņāks. Komandas kapteiņa apsējs joprojām būs Edmundam Elksnim. Tāpat mājās izdevies atgriezt divus kurzemniekus – ventspilnieku Verneru Kohu, kurš ārpus Latvijas aizvadījis divarpus iepriekšējās sezonas, un rucavnieku Arti Ati – viņš aizvadītajā sezonā spēlēja Lietuvas čempionāta klubā ''Pieno Zvaigzdes''. Sarunu ar pieredzējušo basketbolistu lasi ŠEIT.

Ate gan nav vienīgais ''Valmiera Glass/ViA'' papildinājums, kas pagājušajā sezonā spēlēja Lietuvas augstākajā līgā. Par tādu kļuvis arī ASV saspēles vadītājs Džordans Votsons. Viņš arī reizē kļuva par pēdējo valmieriešu papildinājums vasarā. Vidzemes kluba kreklu jaunajā sezonā vilks arī Votsona tautieši – Kalils Spīrs un Dakvons Smits. Pirmais pagājušajā sezonā spēlēja Itālijas otrajā līgā un Dānijas čempionātā, bet otrajam būs debija Eiropas basketbolā pēc ilgas karjeras ASV studentu čempionātā.

Starpsezonā valmierieši mājās atgrieza arī Dāvi Ozeru, kurš iepriekšējās sezonas pavadīja ''Ventspilī'' un tās sistēmā, kā arī Ojāru Bērziņu. Viņam šī būs atgriešanās mājās pēc sešu gadu pārtraukuma.

''Spēlētāju atlase ir ģenerālmenedžera, galvenā trenera un teiktu pat asistentu kopdarbs,'' komandas komplektēšanu Valmierā iezīmēja Zeile. ''Esam izgājuši cauri ļoti lielam spēlētāju skaitam, it sevišķi meklējot leģionārus. Latviešu spēlētāju skaits, protams, ir ierobežots, un viņus arī labāk zinām. Domāju, ka esam arī dabūjuši tos spēlētājus, ko prioritāri gribējām. Ar Ati izdevās panākt vienošanos jau vasaras sākumā, ar Verneru pāris dienas [saruna notika 10. septembrī – KD] atpakaļ. Gāja grūtāk, bet viņš ir Valmierā. Kā redzam, leģionāru atlasē mazliet kļūdījāmies ar Dešonu Bērku, kaut gan likās, ka tā bija visdrožākā loze, jo viņs jau pagājušajā gadā bija pie trenera Šauļos. Kaut kas notika, negribu iedziļināties detaļās, bet skaidrs, ka abām pusēm bija jāšķirās. Ar Votsonu sanāca negaidīti veiksmīgi. Viņš bija viena no opcijām arī pirms tam, bet īsti nespējām vienoties. Tagad izdevās,'' turpināja Zeile.

''Divi atšķirīgāki stāsti. Prioritāte vienmēr mums ir vietējie spēlētāji. Skaidrs, ka arī viņi bija gana pieprasīti citur. Kādu gadu izdodas labāk, kādu sliktāk. Tas nav tikai vienvirziena ceļš. Iesaistās vairākas puses, tai skaitā aģenti vēlas kaut kur šos spēlētājus aizvest. Šogad izdevās. Domāju, ka viņi abi šobrīd arī pārbaudes spēlēs ir parādījuši, ka labi iekļaujas sastāvā. Esmu priecīgs, ka viņi abi divi ir Valmierā, un abi divi pie tam ir mani audzēkņi,'' Dāvja Ozera un Ojāra Bērziņa piesaisti skaidroja Roberts Zeile.

Mērķi: ''Skaļi nemaz negribas par mērķiem runāt. Ne pie kā laba tas nenoved, bet skaidrs, ka mērķi ir divi – gan sportiskajā, gan arī organizācijas līmenī spert soļus uz priekšu,'' portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja ''Valmiera Glass/ViA'' ģenerālmenedžeris Roberts Zeile. ''Jau pagājušajā abās pusēs izdevās spert solīti uz priekšu, sportiskajā varbūt mazāk, vairāk organizatoriskajā. Redzot sastāvus un rocību gan igauņiem, gan latviešiem, domāju, ka būs interesantākā sezona.''

Jaunajā sezonā ''Valmiera Glass/ViA'' joprojām būs viena no divām Latvijas komandām, kas spēlēs starptautiskajos turnīros – jau šovakar Nikolaja Mazura trenētā komanda sāks Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) ceturto sezonu. ''Man tas ir izaicinājums un kaut kāds mērķis, kāpēc ir jāstrādā un jāattīstās. Tas pats arī no pilsētas viedokļa – redzēt citas komandas, citu līmeni. Tas viss padara dzīvi interesantāku. Arī pašiem spēlētājiem – mums ir daudz jauni spēlētāji, tajā skaitā leģionāri. Vidējais vecums, šķiet, ir 23, 24 gadi – 90% spēlētāju lielākā karjera vēl ir tikai priekšā. Tas ir mērķis arī viņiem, kur sevi parādīt, un redzēt līmeni, kādā ir jātrenējas un jāspēlē, lai būtu kādreiz citur.''

Budžets: ''Skaitļos neatceros, bet procentuāli noteikti ir par 20% lielāks,'' sacīja valmieriešu ģenerālmenedžeris. Vai tas nozīmē, ka ''Valmiera Glass/ViA'' budžets jaunajai sezonai sasniedzis skaitli, kas rakstāms ar septiņiem cipariem? ''Varētu būt, jā. Ja skaita visu, ko daži sponsori iedod barterī vai apmaiņā, tad jā.''

"Valmiera Glass/ViA" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Dakvons SmitsPG185 cm1999.ASVRadford (NCAA)
Edmunds ElksnisPG188 cm1990.LatvijaValmiera Glass/ViA
Kristofers KarlsonsPG185 cm2004.LatvijaValmiera Glass/ViA
Džordans VotsonsPG190 cm1995.ASVPieno Zvaigzdes (Lietuva)
Ojārs BērziņšSG192 cm2001.LatvijaLiepāja
Dāvis OzersSG193 cm2004.LatvijaVentspils
Artis AteSF195 cm1989.LatvijaPieno Žvaigždes (Lietuva)
Ričards LibertsSF198 cm2005.LatvijaBertānu VBS
Verners KohsSF/PF204 cm1997.LatvijaCzarni Slupsk (Polija)
Kalils SpīrsPF201 cm2000.ASVHorsens (Dānija)
Rostislavs NovickisPF203 cm2000.UkrainaValmiera Glass/ViA
Marošs ZelizņāksC211 cm1999.SlovākijaValmiera Glass/ViA

''Ogre''

Komplektācija: Iespējams, viena no negaidītākajām vasaras pārejām bija bijušā ogrēnieša Matīsa Kulačkovska pārcelšanās uz Rumānijas čempionātu un pievienošanās Bukarestes ''Rapid'' komandai. Tāpat viens no pagājušās sezonas leģionāriem Endrjū Korums jau paguvis uzspēlēt Ekvadoras meistarsacīkstēs, bet prom devušies arī lietuviešu centrs Mats Juciks un amerikāņu aizsargs Eriks Dejs. Savukārt Andris Misters izmēģinās spēkus Itālijas pēc spēka trešajā līgā.

Ogrēniešu sastāvam klāt nācis Kārlis Žunda, kurš atgriezies Latvijā pēc sezonas Igaunijas vienībā ''Keila Coolbet'', savukārt no Latvijas klubiem izdevies piesaistīt garā gala basketbolistus Reini Avotiņu un Gunti Sīpoliņu. Pirmais pagājušo sezonu aizvadīja Liepājā, bet otrais vilka Valmieras kreklu.

Kluba rindās joprojām būs tā pamatvērtības Kristaps Dārgais un Rihards Zēbergs, kā arī Kārlis Apsītis, Kristaps Mediss un Gustavs Kampuss. Tāpat sagaidāms, ka sastāvā tiks iespēlēti ''Ogres'' basketbola skolas vecāko grupu talantīgākie audzēkņi.

Pagājušajā sezonā ''Ogrei'' bija problēmas saspēles vadītaja pozīcijā, ko nācās aizlāpīt ar primāri citu pozīciju basketbolistiem. Šogad jau no sezonas ievada komandai pievienojies amerikānis Mailzs Rezniks: ''Mums ir arī Markuss Lastiņš, kuram nesen bija operācija, tāpēc varbūt viņa atgriešanās ceļš ir garāks un nezinām, vai uz sezonas sākumu būs gatavs. Paņēmām amerikāni, kurš jau no pirmās dienas ir ar komandu. Par viņu bija labas atsauksmes no viņa iepriekšējā kluba un trenera. Ļoti cerams, ka izvilksim. Gan Žunda var spēlēt saspēles vadītāja pozīcijā, gan aizstāt Kampuss un Mediss. Skatīsimies pēc situācijas.''

''Žundu biju uzrunājis jau pagājušās sezonas beigās. Patika viņa spēles stils. Mēs gribējām viņu redzēt savā komandā. Avotiņu uzrunājām arī iepriekšējā vasarā, bet tad viņš izvēlējās ''Liepājas'' ceļu. Kad uzzinājām, ka viņš atkal ir pieejams, uzrunājām atkārtoti. Sīpoliņš bija viens no mūsu vasaras mērķiem – gribējām atgriezt kādu ogrēnieti mājās. Diemžēl ar manu paaudzi ogrēnieši augstākajā divīzijā palikuši diezgan maz. Guntis ir viens no tiem, kas vēl var spēlēt augstā līmenī. Prieks, ka izdevies viņu atgriezt mājās,'' Kārļa Žundas, Reiņa Avotiņa un Gunta Sīpoliņa pievienošanos basketbola klubam ''Ogre'' iezīmēja Sirsniņš.

''Sekosim līdzi tirgum, bet galvenokārt sekosim līdzi savai spēlei. Arī traumas ir zināms iemesls, kas var paātrināt kāda jauna spēlētāja paņemšanu komandā. Uz doto brīdi sezonu sāksim šādā sastāvā, bet būsim modri arī tirgū un skatīsimies pēc sava snieguma,'' papildinājumus sezonas gaitā neizslēdza ''Ogres'' ģenerālmenedžeris.

Mērķi: ''Mērķis kā katru gadu – atgriezt medaļas Ogrē, ja runājam par Latvijas čempionātu. Apvienotajā līgā pirmais mērķis ir tikt izslēgšanas spēlēs, un tad skatīties pēc savām iespējām un pretiniekiem. Ar katru kārtu nostādīsim jaunus mērķus, ja sasniegsim izslēgšanas spēles,'' ogrēniešu mērķus portālam ''Sportacentrs.com'' definēja kluba ģenerālmenedžeris Rinalds Sirsniņš.

Budžets: ''Pašlaik liekas, ka budžets varētu būt plus mīnus tāds pats kā pagājušajā sezonā. Ļoti ceru, ka ne mazāks. To beigās redzēsim sezonas beigās – budžets var būt fleksibls uz abām pusēm. Tas ir atkarīgs gan no pašvaldības, gan no daudz dažādiem sponsoriem,'' sacīja Rinalds Sirsniņš. Iepriekšējās sezonās ogrēniešu budžets bijis ap 400, 450 tūkstošiem eiro.

Pagājušajā sezonā ''Ogrei'' neizdevās iekļūt Latvijas čempionāta četriniekā, ceturtdaļfināla piektajā spēlē zaudējot ''Liepājai''. Vai pagājušās sezonas neveiksmes nav radījušas bažas par nākotni? ''Skaidrs, ka kaut kādā veidā tas varēja ietekmēt, bet šajā gadījumā visi bija ļoti saprotoši. Tomēr pēc ilgiem laikiem mums bija uzbūvēta jauna komanda un arēna. Kaut kas jauns. Pagājušā gada kļūdas centīsimies nepieļaut šogad un, kā jau minēju, cīnīsimies par medaļām,'' noslēdza Sirsniņš.

BK "Ogre" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 24'
Mailzs RazniksPG185 cm1999.ASVKrosno (Polija II)
Kristaps MedissSG188 cm1989.LatvijaOgre
Rihards ZēbergsSG193 cm1992.LatvijaOgre
Gustavs KampussSG186 cm1999.LatvijaOgre
Markuss LastiņšSG195 cm2004.LatvijaOgre
Kārlis ŽundaSF195 cm1997.LatvijaKeila (Igaunija)
Kārlis ApsītisSF201 cm1992.LatvijaOgre
Jēkabs KapustānsSF196 cm2005.LatvijaOgre
Kristaps DārgaisPF195 cm1990.LatvijaOgre
Volodimirs PolujahtovsPF205 cm2004.UkrainaOgre
Reinis AvotiņšC205 cm1998.LatvijaLiepāja
Guntis SīpoliņšC207 cm1993.LatvijaValmiera Glass/ViA
Ričards AtarsC204 cm2003.LatvijaOgre

Līdz sezonas sākumam publicēsim arī atlikušo četru Latvijas klubu apskatu.

Tuvojoties jaunajai Latvijas-Igaunijas līgas sezonai, lasi arī…
"Optibet" Latvijas-Igaunijas līga: 15 komandas, pusfināli mājās un viesos
Mētra: "Klubu finanšu disciplīna ir uzlabojusies"
Nikolajs Mazurs: "Valmierai ir augstāki mērķi visos turnīros"
VEF kapteinis Bertāns: ''Tikai ar talantu neuzvarēsim. Jāiegulda milzīgs darbs''
Vīksne: ''Ceru, ka neuzkāpsim uz viena un tā paša grābekļa pret lejasgala komandām''
Olimpiskais četrinieks klasiskajā basketbolā – "Zeļļi" pēc Jaunā gada gaida Miezi un Lasmani
Mačoha pēc septiņiem gadiem Spānijā: ''Neteiktu, ka esmu spēris soli atpakaļ''
Buļs: ''Rīgas domes konkursa nolikums sastādīts netaisnīgi''
Ausējs: ''Ir daudz jaunu spēlētāju – lieliski viņiem. Būs iespēja sevi pierādīt''
Ate par sezonas beigām Lietuvā, atgriešanos Latvijā, pārbaudēm un sastāvu
Džastins Makkojs: "Gods spēlēt vienā komandā ar Latvijas olimpiešiem"
''Latvijas Universitātes'' kapteinis Lucis: ''Vēlamies būt neērti pretinieki ikvienam''
Visockis-Rubenis par ''Liepājas'' mērķiem, sastāvu, ārzemju piedāvājumiem
Skuja: ''Lēmums palikt Zeļļos balstīts iepriekšējos sasniegumos. Vēlamies tos atkārtot''

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 16:37, aizvakar
Ogrei tikai 11 spēlētāji un var redzēt visām komandām pagaidām ir lomplektācijas robi

     [+] [-]

, 2024-09-17 16:38, aizvakar
Komplektācijas*

  -2 [+] [-]

, 2024-09-17 16:45, aizvakar
Nepatīk, ka Arnolds Helmanis spēlēs Universitātes Sportā. Tomēr tam ir jābūt jauniešu klubam, nevis 30+gadīgo. Izņēmumus nevajadzētu pieļaut, jāmeklē jaunie talanti. Cik tad klubs maksās viņam? Vai arī viņš mācās kādā maģistra programmā?

  +2 [+] [-]

, 2024-09-17 16:56, aizvakar
Skudriniekss rakstīja: Nepatīk, ka Arnolds Helmanis spēlēs Universitātes Sportā. Tomēr tam ir jābūt jauniešu klubam, nevis 30+gadīgo. Izņēmumus nevajadzētu pieļaut, jāmeklē jaunie talanti. Cik tad klubs maksās viņam? Vai arī viņš mācās kādā maģistra programmā?
Vismaz iepriekš bija spēlējošais treneris. Gan jau ir ko pamācīt jaunos.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 17:55, aizvakar
Nu ja LU līderis Norberts Strautiņš vēl ir bez darba, tad ieteiktu Ventspilij paņemt! Kā reiz Birkāns izkritis no ierindas uz ilgu laiku!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 18:36, aizvakar
''Valmiera Glass/ViA'' ĢM netaceras budžeta skaitli sezonai? Interesanti, interesanti. Šeit rodas jautājums par kompetenci.
Un kas ir šis:
Vai tas nozīmē, ka ''Valmiera Glass/ViA'' budžets jaunajai sezonai sasniedzis skaitli, kas rakstāms ar septiņiem cipariem? ''Varētu būt, jā. Valmierai budžets ir ap 1 miljonu? Ja tā ir, tad cerams ka šādam budžetam arī būs korelācija ar rezultātiem. Pretējā gadījumā....

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 18:41, aizvakar
Bet vai tad Ogrei nav maksātnespēja?
https://maksatnespeja.ur.gov.lv/ins...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 19:16, aizvakar
Oho, ļoti interesanti, vakar izsludināta.

Biedrībai arī 32k parāds VID.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 19:25, aizvakar
Tīģeris2 rakstīja: Bet vai tad Ogrei nav maksātnespēja?
https://maksatnespeja.ur.gov.lv/insolvency/proceeding/lv/90132884
Labdien! Šo biedrību pašvaldība jau pirms diviem gadiem pameta, lai grimst ar visiem parādiem! Kopš tā laika ir "Nodibinājums ONB".

  +1 [+] [-]

, 2024-09-17 20:14, aizvakar
Nu valmieras atbilde par budžetu iespārda, kur problema pateikt plus minus ciparus? Ja ogrei tiešām ir tikai 450k, tad es teiktu ka zemākais budžets, protams virs LU, bet nu tas ir maz, un neko labu nesola. skaidrs ka valmierai savi 750-800k varetu būt, tas nozīme līdzigi kā zelliem, ventspilij, liepajai kopejais ap 750k, bet janem nost meitenes, jaunatne, tad paliek ap 500-550k. Sezona būs interesanta

  -1 [+] [-]

, 2024-09-18 10:04, vakar
kasdārzā rakstīja: Nu valmieras atbilde par budžetu iespārda, kur problema pateikt plus minus ciparus? Ja ogrei tiešām ir tikai 450k, tad es teiktu ka zemākais budžets, protams virs LU, bet nu tas ir maz, un neko labu nesola. skaidrs ka valmierai savi 750-800k varetu būt, tas nozīme līdzigi kā zelliem, ventspilij, liepajai kopejais ap 750k, bet janem nost meitenes, jaunatne, tad paliek ap 500-550k. Sezona būs interesanta
lasīt nemāki? Tur tak jautājums par septiņiem cipariem, kas nozīmē budžets ap 1 mlj.eur.

     [+] [-]

, 2024-09-18 11:44, vakar
Witslenamitea rakstīja: Ogrei tikai 11 spēlētāji un var redzēt visām komandām pagaidām ir lomplektācijas robi
13

     [+] [-]

, 2024-09-18 12:12, vakar
kasdārzā rakstīja: Nu valmieras atbilde par budžetu iespārda, kur problema pateikt plus minus ciparus? Ja ogrei tiešām ir tikai 450k, tad es teiktu ka zemākais budžets, protams virs LU, bet nu tas ir maz, un neko labu nesola. skaidrs ka valmierai savi 750-800k varetu būt, tas nozīme līdzigi kā zelliem, ventspilij, liepajai kopejais ap 750k, bet janem nost meitenes, jaunatne, tad paliek ap 500-550k. Sezona būs interesanta
tas amizanti,jā.aplinkus runasana vien sanak-nekur netiek konkretas atbildes sniegtas.
bet apsveicami ka kaut kada kustiba ir.pat ja uz vef pagrimumu...

     [+] [-]

, 2024-09-18 14:03, vakar
Interesanta informācija...

     [+] [-]

, 2024-09-18 20:42, vakar
kapēc negribas ticēt par 1milj, jo ar šādu naudu tev ir japaņem top vietējie speletāji. Liepaja ar 750-800k no ka 150k aiziet meitenem, vel dala aiziet jauniešiem, pari paliek ap 550k, notur kilpu, piesaista lasenbergu, malmani un mačohu, un neviens no šiem nespēlē par kapeikām, bet valmiera ar miljonu tiek pie ates un koha, ja liepajai butu lieki vel 200-250k, tad ne tikai kohs speletu liepājā, bet arī geks un vēl daži prospekti kam alga sakas no 5k menesī. Nu tad jautājums kurā caurumā valmiera iegrūž to miljonu?