Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Buļs: “Rīgas domes konkursa nolikums sastādīts netaisnīgi”

Jānis Celmiņš

Buļs: “Rīgas domes konkursa nolikums sastādīts netaisnīgi”
Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs, Rīgas Zeļļi

“Kluba budžets būs 700 līdz 750 tūkstoši eiro robežās, šobrīd paraksti uz līgumiem man ir 80 procentiem no sponsoru līgumu. Jūtamies stabili, taču atslābt nevaram. 20 atlikušie procenti ir divu spēlētāju mēnešalgu apmērs. Palikt parādā spēlētājiem kluba reputācijai nozīmē lielu pliķi, to nekādā gadījumā nevēlamies,” pēc Latvijas vicečempionu “Rīgas Zeļļī” komandas prezentācijas pasākuma sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica kluba prezidents Edgars Buļs.

“Noteikti varam būt labāki ar katras atsevišķās spēles reklamēšanu. Vēlamies pateikt un parādīt, ka katra “Rīgas Zeļļi” spēle ir notikums, ne tikai basketbols. Pirmajā sezonā mums tas izdevās lielākajā daļā spēļu, taču palika rezerves. Bija tukšākas spēles, pēc kurām sajūta nebija laba. Mums ir jāstrādā tā, lai cilvēki nāktu ne tikai uz spēlēm ar lielajiem pretiniekiem. Nenoniecinu nevienu pretinieku, mums ir jāspēj pārdot ari spēles pret līgas apakšgala komandām,” klāstīja Edgars Buļs.

Viņš atzīst, ka ir lietas, kas šajā sezonā tiks darītas citādāk. “Atsevišķas spēles aizvadīsim “Arēnā Rīga”. Aizvadītajā gadā mēs pieskaņojāmies “Prometey”, neskatoties, kāds pretinieks ir mums. Šobrīd “Arēnu Rīga” esam rezervējuši spēlēm ar “VEF Rīga” un BK “Ventspils”,” atklāj “Rīgas Zeļļi” prezidents, piebilstot, ka kāda spēle var nākt klāt atkarībā no komandas veikuma laukumā. Viņš pieļauj, ka vēl kādu spēli klubs varētu aizvadīt “Arēnā Rīga” pavasarī – izslēgšanas spēlēs. Vairumu spēļu klubs šosezon aizvadīs Sporta namā “Daugava”, pēcāk cerot iekļūt arī jaunajā multifunkcionālajā hallē, kuras nodošana ekspluatācijā nedaudz kavēsies.

Klubam starpsezonā nomainījies ģenerālsponsors, par to kļūstot bukmeikeru kompānijai “LVBET”. Vaicāts, vai jaunā sadarbības partnera ieguldījums klubā ir lielāks, Buļs atbild īsi: “Līdzīgs!”

“Rīgas Zeļļi” boss neslēpj, ka ir vīlies Rīgas domes izstrādātajā konkursa nolikumā, kas ļauj Rīgas sporta klubu komandām pretendēt uz pašvaldības finansējumu. “Rīgas Zeļļi” gadījumā gan tas pretendēt uz pilsētas atbalstu neļauj… “Vairākkārt sazvanījāmies ar domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi. Pavasarī viņš mūs apsveica ar iekļūšanu Latvijas čempionāta finālā, novērtējot kluba paveikto. Es saprotu, ka viņam ir tūkstoš citu risināmu jautājumu, taču vēlos norādīt, ka konkursa nolikums izstrādāts tā, ka mēs tajā nemaz nevaram piedalīties. Tajā ir punkts, ka klubam ir jābūt sasniegumiem pēdējos piecus gados. Mēs šo punktu nespējam izpildīt nekā, jo eksistējam tikai vienu sezonu… Mums ir sudrabs Latvijas čempionātā pirmajā kluba pastāvēšanas gadā, kas ir ļoti labs rezultāts. Konkursa nolikums sastādīts netaisnīgi. Jā tas laikam ir pareizais situācijas formulējums. Nepretendēju uz tādu summu, kā “VEF Rīga”, taču nelielu atbalstu no pašvaldības mums būtu gribējies. Šobrīd pašvaldības atbalsts ir apaļa nulle,” klāsta Buļs.

"VEF Rīga" 2024. gadā no pašvaldības saņēmusi 200 tūkstošus eiro, liecina Rīgas domes mājas lapā pieejamā infomrācija.

Vaicāts, vai kluba vadība neizskata iespēju saņemt kādas Pierīgas pašvaldības atbalstu, lai pārtaptu par, piemēram, “Mārupes Zeļļiem”, prezidents atbild noliedzoši, sakot, ka galvaspilsētā ir vieta diviem basketbola klubiem. Turklāt lielākajā daļā Pierīgas pašvaldību jau ir savas komandas, kas spēlē zemākas raudzes turnīros.

Jauno “Optibet” Latvijas - Igaunijas līgas sezonu “Rīgas Zeļļi” uzsāks 21. septembrī, kad “Arēnā Rīga” samēros spēkus tieši ar Latvijas čempioni “VEF Rīga”. Iespējas izspēlēt vēl vienu “Rīgas derbiju” abām komandām gan ir jau šajā nedēļas nogalē, kad “Arēnā Rīga” tiks aizvadītas FRACHT Baltijas Superkausa cīņas. Abas galvaspilsētas komandas spēlēs katra savā pusfināla pārī, tāpēc savstarpējā spēlē var tikties vien turnīra finālā vai spēlē par trešo vietu.

  -4 [+] [-]

, 2024-09-12 16:09, pirms 6 dienām
iekļūsties 2 sezonas pēc kārtas finālā vai 3x pēc kārtas 1/2-finālā...
patreiz klubu neredzu kā nopietnu Basketbola Klubu...

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 16:21, pirms 6 dienām
Es arī nedotu naudu projektam, vajadzēja pieteikties 4.līmeņa turnīram FIBA Eurocup vai vismaz Ziemeļeiropas BL + tas cirks ar 3X3 gājputniem ...

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 16:29, pirms 6 dienām
specha rakstīja: Es arī nedotu naudu projektam, vajadzēja pieteikties 4.līmeņa turnīram FIBA Eurocup vai vismaz Ziemeļeiropas BL + tas cirks ar 3X3 gājputniem ...
cirks, ne cirks, bet kādas biļetes izdosies pārdot tikai tapēc, ka 3x3 puikas spēlē...
gan jau kādu volejbolistu, hokejistu piesaistīs uz kādu spēli...

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 16:58, pirms 6 dienām
Neko netaisnīgu neredzu, pašvaldības līdzekļus varēs apgūt, kad būs ilgtspējīgs klubs, kuram ir rezultāti, nevis vienu gadu "izšaut" un pazust.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 18:01, pirms 6 dienām
Skatos te joprojām ir daudz sāpes par Zeļļiem Priecājamies, ka mums ir divi entuziasti Rīgā, kas spēj savākt naudu no uzņēmejiem. Pateikt, ka Zeļļi ir nenopietns projkets ir smieklīgi - aizejat un paprovējat savākt divas sezonas pēc kārtas 700k. Nu nemētājas nauda tā pat vien uz ielas un ir jāpārdod produkts, lai tiktu pie tādas naudas.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 18:06, pirms 6 dienām
Robis rakstīja: Skatos te joprojām ir daudz sāpes par Zeļļiem Priecājamies, ka mums ir divi entuziasti Rīgā, kas spēj savākt naudu no uzņēmejiem. Pateikt, ka Zeļļi ir nenopietns projkets ir smieklīgi - aizejat un paprovējat savākt divas sezonas pēc kārtas 700k. Nu nemētājas nauda tā pat vien uz ielas un ir jāpārdod produkts, lai tiktu pie tādas naudas.
Kāda sāpe? Lai padarbojas dažas sezonas un tad, kas normāli ir

  -2 [+] [-]

, 2024-09-12 18:21, pirms 6 dienām
Buļš ir mahinators, un to zin visi, kam ar viņu ir bijusi darīšana. Šis tipāžs neko tāpat vien aiz labas sirds nedarīs, ja vien nav mērķis kko samudrīt… beigsies šis projekts šo vai nākamo sezon, pieminiet manus vārdus!

     [+] [-]

, 2024-09-12 18:30, pirms 6 dienām
neticu ka nedarbojas "otkatu" sisteema lai dabuutu tos 700tkst

  -1 [+] [-]

, 2024-09-12 19:03, pirms 6 dienām
Ne par Zeļļiem. Valmiera šodien ar 87:80 pieveica Gruzijas čempionus BC Kutaisi, pārbaudes mačus pabeidzot ar bilanci 3-3.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-12 19:20, pirms 6 dienām
airplane rakstīja: neticu ka nedarbojas "otkatu" sisteema lai dabuutu tos 700tkst
Kāds tieši “otkats” no uzņēmēju naudas? Uzņēmējs ziedojot naudu sporta organizācijai samaksa tieši tādus pašus nodokļus kā izmaksājot tos sev dividendēs no uzņēmuma. Vienīgie iespējamie “otkati” var būt no pašvaldības/valsts budžetiem vai to uzņēmumiem. Neesmu speciāli petijis, bet neesmu pamanījis kādu no šāda veida atbalstītajiem uz Zeļļu formām.

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 19:48, pirms 6 dienām
wolmar rakstīja: Ne par Zeļļiem. Valmiera šodien ar 87:80 pieveica Gruzijas čempionus BC Kutaisi, pārbaudes mačus pabeidzot ar bilanci 3-3.
paldies par infu! kuri bija spīdekļi?

     [+] [-]

, 2024-09-12 20:28, pirms 6 dienām
Calvin rakstīja: Buļš ir mahinators, un to zin visi, kam ar viņu ir bijusi darīšana. Šis tipāžs neko tāpat vien aiz labas sirds nedarīs, ja vien nav mērķis kko samudrīt… beigsies šis projekts šo vai nākamo sezon, pieminiet manus vārdus!
Nē, tu melo!

  +1 [+] [-]

, 2024-09-13 12:12, pirms 5 dienām
@Calvin Esmu uz 99% pārliecināts ka tu jauc Buļu ar Edgaru Šnepu kas savā laikā mahinācijas taisīja ASK Rīga klubu un palaida pa burbuli!