Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ausējs: ''Ir daudz jaunu spēlētāju – lieliski viņiem. Būs iespēja sevi pierādīt''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ausējs: ''Ir daudz jaunu spēlētāju – lieliski viņiem. Būs iespēja sevi pierādīt''
Artūrs Ausējs. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Tuvojoties jaunajai ''Optibet'' Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sezonai, portāls ''Sportacentrs.com'' uzrunāja basketbola kluba ''Ventspils'' līderi Artūru Ausēju, kurš dalījās pārdomās par aizvadīto starpsezonu, kluba budžeta samazinājumu, komandas atjaunināto sastāvu un pamatsaspēlnieka Renāra Birkāna pirmssezonā gūto savainojumu.

''Vasara bija no vienas puses darbīga, bet tajā pašā laikā paspēju arī atpūsties. Ar ''Ventspils'' fiziskās sagatavotības treneri Edgaru [Seredjuku] sarīkojām eksperimentālu nometnīti, paskatījāmies, kas no tā visa sanāk. Bija labas atsauksmes, tā kā plānojam to pašu darīt arī nākotnē. Trenējos,'' par aizvadīto vasaru sacīja Artūrs Ausējs, kuram bija iespēja iejusties trenera ādā.

Iepriekšējās vasarās olainietis regulāri praktizējās 3x3 basketbolā, tostarp spēlējot ar Latvijas olimpiešiem un piedaloties treniņprocesā. Šī vasara bija izņēmums. ''Jāatzīst, ka baigi nerāvos. Puišiem bija jāgatavojas olimpiskajām spēlēm. Domāju, ka viņi bija labā sastāvā. Tur lieki maisīties pa kājām gribēšanas vai negribēšanas pēc nevajag. Esmu arī ar viņiem runājis – ja kādreiz vajag, lai dod ziņu, esmu gatavs palīdzēt. Biju vairāk ar ģimeni,'' stāstīja Ausējs.

Nav noslēpums, ka basketbola klubs ''Ventspils'' šajā sezonā operēs ar mazāku budžetu nekā tas bija iepriekšējā sezonā. Ventspilnieku līderis gan norāda, ka būtiski izjūtams tas nav: ''Budžets ir, kāds ir. Ikdienā to neizjūtam – esam pilnībā nodrošināti ar visu, kas mums vajadzīgs. Sastāva ziņā jā, ir daudz jaunu spēlētāju, bet domāju, ka tas ir lieliski viņiem. Būs iespēja sevi pierādīt. Ceru, ka viņi to izmantos. Mēģināšu palīdzēt no savas puses ar kādiem padomiem, ar visu, ko vien varēšu.''

Pirmajā pārbaudes mačā ''Ventspils'' palika bez pamata saspēles vadītāja Renāra Birkāna, kuram ceļgala traumas dēļ sezona noslēgusies priekšlaicīgi. Viņa iztrūkumu akcentēja arī Ausējs, kuram nāksies pašam vairāk darboties pirmā numura pozīcijā: ''Renāra trauma būs ļoti liels iztrūkums. Biju ļoti bēdīgs pēc tās spēles. Tāda ir dzīve, tāds ir sports. Tur neko nevar darīt. Jā, pašam noteikti būs jāspēlē vairāk kā saspēles vadītājam. Mums ir arī [Jānis] Censonis, Valters [Vēveris], Lamārs [Normens]. Domāju, ka viens otru kaut kā piesegsim un tiksim galā. Pagaidām esam tur, kur esam. Iztrūkums būs liels, bet mēģināsim viens otram palīdzēt.''

33 gadus vecajam Ausējam šī būs jau piektā sezona basketbola kluba ''Ventspils'' rindās. Taujāts par domām starpsezonā mainīt komandu, Ausējs atbildēja apstiprinoši, tomēr tas nav piepildījies: ''Domas bija, bet pēc apspriešanās ar ģimeni nolēmām, ka paliksim Latvijā un nekur nebrauksim.''

''Kā vienmēr – mest grozā iekšā un izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru. Ko tad vēl vairāk…'' par individuālajiem sezonas mērķiem sacīja Ausējs.

Ginta Fogela vadītie ventspilnieki jauno apvienotās līgas sezonu sāks 26. septembrī ar mājas spēli pret ''Rīgas Zeļļiem''.

     [+] [-]

, 2024-09-12 21:50, pirms 6 dienām
Birkāns ventiņiem būs liels iztrūkums. Ja komandai nebūs alternatīvas, tad nebūs lāgā...

     [+] [-]

, 2024-09-12 22:33, pirms 6 dienām
izskatās bez Sīpoliņa un Jaunzema pašvaki, Liepājas un Ogres satāvs uz papīra vairāk pārliecina

     [+] [-]

, 2024-09-13 01:25, pirms 6 dienām
Grūti aprast ar domu, ka šīs Bk Ventspils vairs nav tas spēks ar ko rēķinājās visi, Lemberga laikos, bet parasta top 4 LV komanda.