Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mētra: "Klubu finanšu disciplīna ir uzlabojusies"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mētra: "Klubu finanšu disciplīna ir uzlabojusies"
Salvis Mētra (centrā). Foto: Mārtiņš Goldbergs/LBS

LETA. Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) spēlējošo Latvijas klubu finanšu disciplīna ir uzlabojusies, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra Latvijas basketbola līgu direktors Salvis Mētra.

LIBL ģenerālsponsors jaunajā sezonā būs "Optibet", un kā atklāja Mētra, tā pienesums finansiālajā ziņā būs tāds pats, kā iepriekšējam sponsoram "Pafbet", tādējādi nodrošinot stabilitāti. "Domāju, ka kvalitāte turnīram ir tikai augusi. Jaunā sponsora klātbūtnē visi klubi jutīsies droši, ka spēs izdzīvot," teica Mētra.

"Ja pirms tam bija nesamaksātās astes no klubiem, kas buksēja līgas attīstību, tad šogad finanšu disciplīna ir uzlabojusies. Jāsaka paldies klubu vadībām. Arī šosezon vērsīsim uzmanību uz to, ka jāievēro līgas dotie noteikumi, kas nav drastiski. Turklāt līdz ar "Prometey" aiziešanu dalības maksa ir nedaudz samazinājusies," turpināja Mētra.

Iepriekšējās divās sezonās turnīrā startēja arī ULEB Eirokausa komanda Slobožanskas "Prometey", taču Ukrainas vienība ne tikai pametusi Latviju, bet arī pārtraukusi savu darbību.

"Mūsu vēlme, piesaistot "Prometey", bija papildināt vērtīgo spēļu skaitu. Taču šajā sezonā klubiem būs vairāk iespēju izcīnīt titulu vai medaļas. Sportiskā intriga būs izlīdzinājusies," par "Prometey" aiziešanu teica Mētra.

Iepriekšējā sezonā līgā debitēja "Rīgas zeļļi" komanda, kas veiksmīgi piesaistīja līdzjutējus un jau pirmajā gadā iekļuva izslēgšanas spēlēs. Kā šīs sezonas interesanto aspektu Mētra minēja vairāku jaunu basketbolistu parādīšanās uz Latvijas basketbola skatuves.

"Mani priecē tas, ka vairāki Latvijas klubi atjaunojuši sastāvus ar vietējiem spēlētājiem, kas iepriekšējos gados bijuši ārzemēs. Ticu, ka šie klubi parādīs pietiekami augstu klasi," teica Mētra.

2024./2025. gada LIBL sezona sāksies 20. septembrī un pamatturnīrs norisināsies līdz 16. martam. Pēc nedēļu ilgas pauzes sāksies izslēgšanas turnīrs, kurā ceturtdaļfinālā un pusfinālā būs sērijas līdz divām uzvarām, bet 11.-12. aprīlī norisināsies cīņas par medaļām.

2024./2025.gada sezonā LIBL spēlēs 15 komandas. Latviju pārstāvēs tās pašas septiņas vienības, kas startēja pērn, - valsts čempione un LIBL bronzas medaļniece "VEF Rīga", "Rīgas zeļļi", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Latvijas Universitāte". Igauniju pārstāvēs LIBL vicečempione Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks&Moorits", Raplas "Utilitas", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech", Keilas "Coolbet", "Viimsi" un "Keila".

Visas Latvijas klubu mājas spēles varēs vērot tiešraidēs televīzijas kanālā TV4 un tīmekļa vietnē "Sportacentrs.com", bet Igaunijā notiekošās spēles šosezon būs skatāmas igauņu sadarbības partnera "Delfi.tv" maksas platformā.

Aizvadītajā sezonā par čempioni kļuva Rīgā spēlējusi Slobožanskas "Prometey", kas finālā pieveica Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet trešo vietu izcīnīja "VEF Rīga".

     [+] [-]

, 2024-09-10 19:01, pirms nedēļas
nesaprotu loģiku, kādēļ Prometey aiziešana ir samazinājusi klubu dalības maksas?

tāpat kāds, khm, dinamo, vēlas pakomentēt finansiālās prasības ko pieprasa līga?