Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Optibet" Latvijas-Igaunijas līga: 15 komandas, pusfināli mājās un viesos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Optibet" Latvijas-Igaunijas līga: 15 komandas, pusfināli mājās un viesos
Raimonds Vējonis, Jana Gormaļova, Salvis Mētra, Henri Ausmā, Līga Goldmane. Foto: Mārtiņš Goldbergs

Otrdien, 10. septembrī, "Radisson Old Town" viesnīcā Rīgā notika "Optibet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas, kā arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas sezonas atklāšanas preses konference.

Pirmo reizi visām Latvijas augstāko līgu komandām – LBL1, LSBL1 un 2 – būs viens titulsponsors. “Optibet” turpmāk atbalstīs arī Latvijas un Igaunijas līgu – iepriekšējās sezonās turnīra galvenā atbalstītāja gods piederēja “Pafbet” uzņēmumam.

“Optibet” Latvijas un Igaunijas līgā būs jauna čempione. Iepriekšējo divu turnīru uzvarētāja – Slobožanskas “Prometey” komanda – beigusi pastāvēt, tādējādi pirmo reizi trīs sezonu laikā turnīrs aizritēs tikai ar latviešu un igauņu klubu līdzdalību.

Latviju otro gadu pēc kārtas pārstāvēs septiņas komandas – čempione “VEF Rīga”, vicečempione “Rīgas Zeļļi”, bronzas laureāte Ventspils, pusfināliste Liepāja, kā arī Ogre, “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” un Latvijas Universitāte.

Igaunijai joprojām par vienu komandu vairāk. Piecas vienības bāzēsies Tallinas aglomerācijā – “Kalev/Cramo”, “TalTech Alexela”, “Viimsi”, “Keila Coolbet” un “Keila KK”. Tāpat pulkā būs Tartu Universitāte, “Pērnavas osta” un “Utilitas Rapla”.

Komandas pamatturnīrā izspēlēs divus apļus (28 spēles). Astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Otro gadu pēc kārtas spēkā būs jaunais “play-off” formāts – ceturtdaļfināla un pusfināla sērijās klubi cīnīsies līdz divām uzvarām, sacenšoties mājās un viesos. Medaļu spēles 2025. gada 11.-12. aprīlī.

“Pavasarī apmeklēju Čempionu līgas “Četru finālu” Serbijas galvaspilsētā Belgradā. Turnīrs bija labi noorganizēts, taču mājinieku nespēlēšana dramatiski ietekmēja sacensību apmeklējumu. Pusfināla sērijas uzlabo apmeklējuma rādītājus un interesi par turnīru,” preses konferencē teica Igaunijas basketbola līgas direktors Henri Ausmā.

“Līga ierosināja un klubi atbalstīja jaunumu – dienās ar vairākām spēlēm pārcelt atsevišķu cīņu sākumu vienu vai divas stundas ātrāk,” teica Latvijas basketbola līgu direktors Salvis Mētra. “Tādas izmaiņas ļaus mums piedāvāt lielāku translāciju skaitu TV4 un Sportacentrs.com tiešraidēs (apmēram 100-110). Novēlu, lai pēc gada pārtraukuma finālā spēlētu vismaz viens Latvijas klubs.”

Igaunijas klubu mājas spēles tiks pārraidītas “Telia” atbalstītajā “Inspira Channel” un būs par maksu skatāmas “Delfi TV” tiešraidēs, piebilda Ausmā. “”Delfi” ir lielākais ziņu portāls Igaunijā un rada daudz basketbola satura, tādēļ šāda izvēle bija tikai loģiska.”

Seši no septiņiem Latvijas klubiem turnīru sāks nākamajā nedēļā. “Valmiera Glass/ViA” sezonu atklās otrdien, 17. septembrī, Eiropas Ziemeļu līgas mājas spēlē uzņemot Slovākijas klubu “Spišski Rytieri”. Piektdien, 20. septembrī, gaida “Optibet” līgas mājas cīņa pret Liepājas basketbolistiem.

Sestdiena, 21. septembris, dāvās divas spēles. Basketbola klubs “Ogre” plkst. 17:00 uzņems Latvijas Universitāti, savukārt “Rīgas Zeļļi” pusotru stundu vēlāk Rīgas arēnā mērosies spēkiem ar VEF komandu.

BK “Ventspils” ceturtdien, 26. septembrī, plkst. 19:00 savā laukumā sacentīsies pret “Rīgas Zeļļiem”. Pusstundu vēlāk “Kalevi Spordihall” sāksies duelis starp Igaunijas un Latvijas čempionēm – “Kalev/Cramo” uzņems Rīgas VEF.

PILNS KALENDĀRS

Četrdesmit septiņi līgas tiesneši pagājušajā nedēļā piedalījās divu dienu seminārā Pērnavā.

  -3 [+] [-]

, 2024-09-10 18:22, pirms nedēļas
Salvis malacis! Prot darbu

  +1 [+] [-]

, 2024-09-10 18:53, pirms nedēļas
Kādu darbu viņš prot?, nīkstam līgā kura nevienam vispār neinteresē...

  -2 [+] [-]

, 2024-09-10 18:59, pirms nedēļas
zaxx rakstīja: Kādu darbu viņš prot?, nīkstam līgā kura nevienam vispār neinteresē...
Muļķības, ļoti labs produkts, skatītāji nāk

     [+] [-]

, 2024-09-10 23:04, pirms nedēļas
Tallinnā 5 komandas ?!!! bet Rīgā tikai trīs. Ņemot vērā, ka Rīga ir 15 reizes lielāka par Ventspili vai Valmieru, tad švaki gan.

     [+] [-]

, 2024-09-10 23:38, pirms nedēļas
dinamoRIGA2000 rakstīja: Muļķības, ļoti labs produkts, skatītāji nāk
Ja nāktu tik daudz, cik protokolos saraksta, tad varētu tā teikt.

     [+] [-]

, 2024-09-10 23:57, pirms nedēļas
joprojām spēles no EE par maksu, tātad galvenais nav izdarīts