Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Latvijas Universitātes'' kapteinis Lucis: ''Vēlamies būt neērti pretinieki ikvienam''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Latvijas Universitātes'' kapteinis Lucis: ''Vēlamies būt neērti pretinieki ikvienam''
Edvards Lucis. Foto: Latvijas Universitāte

Nākamajā nedēļā startēs 2024./2025. gada ''Optibet'' Latvijas-Igaunijas līgas sezona. Turpinot apzināt komandas un to pārstāvjus, portāls ''Sportacentrs.com'' uzrunāja ''Latvijas Universitātes'' komandas kapteini Edvardu Luci, kurš skaidroja pirmssezonā ieliktā darba nozīmi, ieskicēja komandas un arī individuālos mērķus, kā arī izcēla pieredzējušā Arnolda Helmaņa svarīgumu gados jaunajai komandai.

''Latvijas Universitāte'' arī šajā vasarā piedzīvoja pārmaiņas vadošo spēlētāju grupā – komandas rindas pameta Oto Fārenhorsts un Norberts Strautiņš, bet jau aizvadītās sezonas izskaņā uz Igauniju pārcēlās ukraiņu centrs Ihors Serhejevs. Lucis norāda, ka pārmaiņas sastāvā neesot nekas jauns, taču tās esot gana izaicinošas: ''Katru gadu tas ir izaicinājums – salikt kopā jaunus spēlētājus. Tāpēc arī pirmssezonas darbs ir ļoti būtisks. Nav tā, ka varam vienkārši savākties un atkal spēlēt. Mums jāsāk no jauna un vienam otru jāiepazīst. Pats grūtākais ir iespēlēties un atrast savu spēles ritmu. Mēģinām spiest uz to, lai tas būtu ātrs basketbols ar lielu spiedienu aizsardzībā. Tas parādīs, cik pirmssezonā daudz esam ielikuši.''

''Tāda ir mūsu sistēma – vērsta uz izaugsmi. Vienmēr jāņem tas labākais – spēlētāji, kas aiziet citur, ir izauguši šeit,'' sacīja Edvards Lucis.

''Latvijas Universitātes'' basketbola komandā visi spēlētāji paralēli sportam arī mācās vidusskolā vai universitātē. Cik grūti ir apvienot mācības ar profesionālo sportu? ''Es personīgi to daru jau no skolas laikiem. Nu jau ir pierasts un tas vairs nav tik sarežģīti. Protams, tas paņem brīvo laiku, ko varētu vairāk veltīt atpūtai un ģimenei. Man patīk šādi izaicinājumi. Pašā sākumā, protams, tas šķita grūtāk.''

''Būt konkurētspējīgiem ar katru komandu, kas nāks pretī. Vēlamies izcīnīt vairāk uzvaras nekā pagājušajā sezonā un būt neērti pretinieki ikvienam. Noteikti arī vēlamies iekļūt Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēlēs. Cīnīties par pēc iespējas augstāku vietu Latvijas-Igaunijas līgā – kāpēc nē?'' studentu komandas mērķus ieskicēja Lucis.

''Individuāli – būt aktīvam un labam aizsardzības spēlētājam, kas izdara spiedienu uz mazajiem spēlētājiem, ienest komandā enerģiju ar darbībām laukumā un būt rezultatīvākam uzbrukumā,'' aizsargs turpināja, iezīmējot savus individuālos mērķus.

24 gadus vecais Edvards Lucis otro sezonu pēc kārtas pildīs ''Latvijas Universitātes'' kapteiņa pienākumus. Basketbolists norāda, ka būtisku atbildīgās nastas slogu neizjūt – tam palīdz samērā līdzīgais spēlētāju vecums un kopābūšana. ''Mēs burtiski katru dienu kopā pavadām vairākas stundas. Tas, ka kopā jūtamies labi, nāk diezgan dabīgi. Visi ir ļoti atvērti. Labā lieta ir tā, ka visi esam jaunieši – gatavi izaicinājumiem, gatavi darīt jaunas lietas. Tas mūs kopā padara stiprākus un palīdz arī katram individuāli.''

''Ļoti liela,'' pieredzējušā Arnolda Helmaņa vērtību gados jaunajai ''Latvijas Universitātes'' komandai raksturoja Lucis. ''Laukumā, protams, var redzēt pieredzi, ko viņš sakrājis daudzās un dažādās komandās ne tikai Latvijā. Arī ikdienā un treniņos – viņš spēj pamācīt citus labā nozīmē. Viņš mūs papildina un mēs mēģinām papildināt viņu,'' noslēdza LU kapteinis.

Gunāra Gailīša vadītā ''Latvijas Universitāte'' sezonas pirmo oficiālo spēli aizvadīs 21. septembrī, kad izbraukumā spēkosies pret basketbola klubu ''Ogre''.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-13 15:33, pirms 5 dienām
lai izdodas.LV universitati vienmer patikami skatities.simpatiska komanda,kas vienmer cinas smagak par visiem otras skiras legionariem.

     [+] [-]

, 2024-09-13 16:15, pirms 5 dienām
lai izdodas, daudz talanta un arī rakstura komandā!

     [+] [-]

, 2024-09-14 06:57, pirms 4 dienām
Aigaro rakstīja: lai izdodas, daudz talanta un arī rakstura komandā!
kuri ir tie ''daudz talanta''?