Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane debijā PK kalnu slēpošanā atzīstami sāk, bet izdangātajā slaloma trasē izstājas 1.braucienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmane debijā PK kalnu slēpošanā atzīstami sāk, bet izdangātajā slaloma trasē izstājas 1.braucienā
Dženifera Ģērmane. Foto: Scanpix/AFP.

Šodien Flahavā (Austrija) Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane (Sigulda) debijā Pasaules kausā pirmajā braucienā slalomā atzīstami iesāka, bet pēc otrās kļūdas izdangātajā trasē krita un nefinišēja tāpat kā vēl citas vairāk kā 20 konkurentes. Līdere pēc pirmā brauciena ir slovākiete Petra Vlhova, kura par 0,17 sekundēm apsteidz otrajā vietā esošo un uz rekordu uzvaru ziņā ejošo amerikānieti Mikaēlu Šifrinu, bet trešā ir 18 gadus vecā horvātiete Zrinka Ļjutiča.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas vadošās kalnu slēpotājas Dženiferas Ģērmanes debija Pasaules kausa apritē bija paredzēta šodien Flahavā. Šajā sezonā Austrijā treniņus aizvadošā Dženifera ir piedalījusies sešās FIS sacensībās, kurās, ejot uz maksimumu, pie rezultāta tika vienās, kur izcīnīja otro vietu un tikai divas sekundes desmitdaļas zaudēja bieži PK posmos trīsdesmitniekā slalomā un milzu slalomā tiekošajai amerikānietei Nina Obraienai, kura slalomā piecas reizes bijusi no 21.-30.vietai, vienreiz deviņpadsmitā, bet vislabākais sniegums slalomā sanācis pirms diviem gadiem, kad Zemmeringā iegūta 9.vieta. Šāds Ģērmanes sniegums, esot tik tuvu Obraienai, vedināja cerēt uz labiem rezultātiem pašā augstākā līmeņa sacensībās.

Lielākos panākumus kalnu slēpošanā latviešu sportistu vidū guvušās Ullas Ģērmanes meita Dženiferai bija 63. numurs starp 69 dalībniecēm. 19 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja atzīstami sāka, pirmajās divās kontrolatzīmēs uzrādot laikus tuvu četrdesmitniekam, taču, ņemot vērā, ka trases otrajā daļā izstājās vairākas labas slalomistes, Siguldietes pirmajā trases pusē parādītā tendence (otrajā starpfinišā zaudēja Vlhovai 1,88 sekundes un bija tikai 0,02 sekundes lēnāka nekā 1.brauciena finišā 31.rezultātu uzrādījusī šveiciete - aut.piez.) liecināja, ka ir iespējas pacīnīties par trīsdesmitnieku. Taču izdangātajā trasē, cīnoties ar iepriekšējo braucēju izveidotajām “bedrēm” pie mietiem, jeb kā kalnu slēpotāji sauc “vannām”, Dženifera trases otrajā pusē pēc otrās sasvēršanās vairs nevarēja noturēties kājās un krita. Taču iesākums šādos grūtos apstākļos parāda, ka Ģērmane pie vienlīdzīgākiem apstākļiem var tikt uz otro braucienu.

Ar pirmo numuru startējusī Mikaēla Šifrina nobrauca labi, nedaudz kļūdoties trases otrā pusē un uzrādot laiku 56,07 sekundes. To spēja uzlabot vienīgi viņas sīvākā konkurente Petra Vlhova, pateicoties kurai vismaz retu reizi pēdējā laikā radās kāda intriga un interese cīņā par uzvaru. Tad, kad šķita, ka nekas nemainīsies pirmajā trijniekā salīdzinoši mīkstajā trasē, jo ar tālākiem numuriem ir grūtāk nobraukt tāpat kā ar pirmajiem par svaigāku trasi, trešo laiku uzrādīja ar 17.numuru startējusī un par Ģērmani gadu jaunākā horvātiete Zrinka Ļjutiča, kura jau pāris reizes ir bijusi pirmajā desmitniekā.

No pirmā trīsdesmitnieka startējušajām nefinišēja sešas, bet kopumā pirmo braucienu nepabeidza 23 kalnu slēpotājas. Savukārt no pēc 50.numura startējušajām tikai piecām izdevās finišēt. Noteikti jāatzīmē arī 17 gadus vecās zviedrietes Kornēlijas Ēlundes prasmes cīnīties ar izdangāto trasi, līdz pusdistancei turoties stabili trīsdesmitniekā, bet izsistā “bedre” pie vieniem no vārtiem bija iemesls, kāpēc Ēlunde beigās uzrādīja tikai 33.laiku. Starp citu šī jauniņā zviedriete novembrī PK posmā Levi pamanījās izcīnīt 22.vietu.

Atgādinām, ka 2021. gada nogalē Itālijā Ģērmane treniņā krita un guva atslēgas kaula lūzumu, kura dēļ pārliecinoši labākajai Latvijas kalnu slēpotājai diemžēl gāja secen dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pirms mēneša viņa pēc vairāk nekā pusotru gadu pauzes, kas saistīta ar vairāku savainojumu ārstēšanu, atgriezās sacensību apritē.

Cītīgajai Ģērmanei līdz šim ir pietrūkusi veiksme, jo sanācis bieži izstāties Eiropas kausa posmos un palikt bez rezultāta arī pasaules junioru čempionātā. Pagaidām spilgtākais viņas sasniegums ir 24.vieta pasaules čempionātā Kortīnā 2021.gadā, kad to paveica mēnesi pirms savas pilngadības sasniegšanas jeb 18.Dzimšanas dienas.

Pēdējo reizi, kad kāda no Latvijas kalnu slēpotājām Pasaules kausa posmos ir tikusi trīsdesmitniekā, bija pirms sešiem gadiem, kad Zagrebā Lelde Gasūna izcīnīja 22.vietu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, 1.brauciens slalomā sievietēm, Flahava (Austrija), 69 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Petra VlhovaSlovākija55.90
2.Mikaēla ŠifrinaASV+0.17
3.Zrinka ĻjutičaHorvātija+0.58
4.Lēna DīraVācija+0.96
5.Vendija HoldeneraŠveice+1.24
6.Anna Svena LarsoneZviedrija+1.36
...Dženifera ĢērmaneLatvijaDNF

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv

     [+] [-]

, 2023-01-10 20:56, pirms gada
Galvenais jau, ka apostīja gaisu pasaules kausa posmā. Tas tomēr ir pavisam kas cits kā mazāka līmeņa sacensības. Jākrāj pieredze. Man izskatījās, ka Dženifera bija manāmi sanervozējusies. Te ļoti svarīgi, kā notiek gatavošanās pirms starta. Vai ir, kas reāli palīdz noskaņoties? Gaidīt 60+ starta numuru nav tas pats, kas kādās FIS sacensībās, kur jāstartē jau sākumā...

  -3 [+] [-]

, 2023-01-10 21:07, pirms gada
...vēl jātrenējas un jāgrauž burkāni, lai uzlabotu redzi un tos vārtus saskatītu...un kas tas par vārdu latvietei? ...Dženifere?...smieklīgi kā angļu komentētāji iepauzē to ieraugot! ...nevarēja nosaukt normāli par Jenniferi?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-10 21:11, pirms gada
Kā jau minēts rakstā un kā varēja redzēt arī sacensībās, Dženifera startēja tiešām pieklājīgi un būtu finišējusi jau sāktajā tempā, nevajadzētu zaudēt vairāk kā pussekundi 30.vietai un tas ieskaitot jau pirmo sasvēršanos pēc kuras Dženifeta atguvās,bet kura noteikti maksāja vairākas desmitdaļas. Takā noteikti Dženifera ir piederīga Pasaules kausam un ir vairāk kā spējīga jau pavisam drīz kvalificēties arī otrajam braucienam. Tik jācer, ka no kādām TOP 25 slēpotājām(pirmajām 25) izstājas nedaudz vairāk kā tikai kādas 3,4, jo galvenokārt no tajām, kas finišē, gandrīz pilnīgi visas iekļūst pirmajā 30niekā.

  -3 [+] [-]

, 2023-01-10 21:25, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Kā jau minēts rakstā un kā varēja redzēt arī sacensībās, Dženifera startēja tiešām pieklājīgi un būtu finišējusi jau sāktajā tempā, nevajadzētu zaudēt vairāk kā pussekundi 30.vietai
beidz sapņot...viņa jau otrajā laika atzīmē zaudēja 3,5 sekundes, ja nebūtu nokritusi, tad finišā būtu visas 7 sekundes

  -1 [+] [-]

, 2023-01-10 22:15, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Kā jau minēts rakstā un kā varēja redzēt arī sacensībās, Dženifera startēja tiešām pieklājīgi un būtu finišējusi jau sāktajā tempā, nevajadzētu zaudēt vairāk kā pussekundi 30.vietai un tas ieskaitot jau pirmo sasvēršanos pēc kuras Dženifeta atguvās,bet kura noteikti maksāja vairākas desmitdaļas. Takā noteikti Dženifera ir piederīga Pasaules kausam un ir vairāk kā spējīga jau pavisam drīz kvalificēties arī otrajam braucienam. Tik jācer, ka no kādām TOP 25 slēpotājām(pirmajām 25) izstājas nedaudz vairāk kā tikai kādas 3,4, jo galvenokārt no tajām, kas finišē, gandrīz pilnīgi visas iekļūst pirmajā 30niekā.
Ohoo,savus rakstus esi sācis komentēt??? Šis tev pseidonīms?

     [+] [-]

, 2023-01-10 23:12, pirms gada
Rakstā:
"Taču iesākums šādos grūtos apstākļos parāda, ka Ģērmane pie vienlīdzīgākiem apstākļiem var tikt uz otro braucienu."

Lai tiktu pie vienlīdzīgākiem apstākļiem, ir jāsāk finišēt un jākāpj augšup starta sarakstā. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2023-01-11 07:32, pirms gada
dakots rakstīja: ...vēl jātrenējas un jāgrauž burkāni, lai uzlabotu redzi un tos vārtus saskatītu...un kas tas par vārdu latvietei? ...Dženifere?...smieklīgi kā angļu komentētāji iepauzē to ieraugot! ...nevarēja nosaukt normāli par Jenniferi?
Par godu tev un tikpat stulbajiem angļu komentētajiem?

     [+] [-]

, 2023-01-11 12:16, pirms gada
aizermans rakstīja: Par godu tev un tikpat stulbajiem angļu komentētajiem?
jā, kāpēc nē?...stulbuma čempionāts varētu sākties, vienīgi uzvarētāja ir jau sen zināma