Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane izcīna otro vietu slaloma sacensībās Itālijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ģērmane izcīna otro vietu slaloma sacensībās Itālijā
Dženifera Ģērmane. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, LOK

LETA. Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane trešdien Itālijā izcīnīja otro vietu Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās slalomā.

Latviete, pirmajā braucienā startējot ar 14. numuru, bija otrā, par 0,54 sekundēm piekāpjoties ar pirmo numuru startējušajai amerikānietei Nīnai O'Braienai, kurai ir liela pieredze Pasaules kausa sacensībās. Otrajā braucienā Ģērmane bija pārliecinoši ātrākā un par 0,35 sekundēm pārspēja O'Braienu, taču ar to nebija gana, lai svinētu uzvaru.

Summā latviete krietni amerikānietei zaudēja 0,19 sekundes, bet Liene Bondare ar 4,86 sekunžu deficītu bija 11. pozīcijā. Trešo vietu izcīnījusī itāliete Ambra Pomare no Ģērmanes atpalika vairāk nekā sekundi.

Pagājušā gada nogalē Itālijā Ģērmane treniņā krita un guva atslēgas kaula lūzumu, kura dēļ nerealizējās arī dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pirms desmit dienām 19 gadus vecā Ģērmane aizvadīja savas pirmās sacensības kopš 2021. gada marta, nesasniedzot finišu, tāpat kā nākamajos četros aizvadītajos mačos.

2021. gada februārī Ģērmane startēja pasaules čempionātā un slalomā disciplīnā, būdama vien 17 gadus veca, izcīnīja 24. vietu. Viņa nodrošināja neatkarīgās Latvijas laikā labāko vietu pasaules čempionātos, par desmit vietām atpaliekot no mātes Ullas Lodziņas sasniegtā 1989. gadā nobrauciena disciplīnā.

     [+] [-]

, 2022-12-21 16:27, pirms gada
cik var par tūristiem?...kur milzu slaloms ar Lukasa vai Odermāta uzvarām?...galu galā tā ragana Mikaela vinnēja SG! ...un tāpēc Kilde nomaucās milzu slalomā...

     [+] [-]

, 2022-12-21 17:09, pirms gada
dakots rakstīja: cik var par tūristiem?...kur milzu slaloms ar Lukasa vai Odermāta uzvarām?...galu galā tā ragana Mikaela vinnēja SG! ...un tāpēc Kilde nomaucās milzu slalomā...
Divkāršs "fuj" tev. Pirmkārt, Ģērmane nav nekāda tūriste. Viņa ir vienīgā Latvijas kalnu slēpotāja, kurai ir pa spēkam nostiprināties pasaules kausa apritē, un viņa arī tur būs. Šīs sacensības to tikai apliecināja. Ceru, arī, ka Mikam tas izdosies, tomēr par viņu man ir lielākas šaubas, lai gan, iespējams, viņš tās apgāzīs. Otrkārt, Šifrina nav nekāda ragana. Viņa ir šīs paaudzes daudzpusīgākā un spēcīgākā kalnu slēpotāja, jo vienīgā var reāli uzvarēt jebkuru no kalnu slēpošanas disciplīnām. Vlhovai vēl stipri jasasprigst, lai pievilktu nobraucienu. Šifrina vienīgā iet Mazes un Rišas pēdās. Tikmēr neviena no ātrumdisciplīnu speciālistēm nebrauc slalomu. Pēdējā nobrauciena speciāliste, kas savos ziedu laikos brauca un pat uzvarēja slalomu, bija Vona.
Par to, ka SC maz vai ļoti epizodiski raksta (vai vispār neraksta) par kalnu slēpošanu, tas tiesa...

     [+] [-]

, 2022-12-21 17:35, pirms gada
ok...Ģērmane ir super tūriste....kur rezultāti PK?

     [+] [-]

, 2022-12-21 17:50, pirms gada
dakots rakstīja: ok...Ģērmane ir super tūriste....kur rezultāti PK?
Klau, viņa dēļ traumas pagājušajā sezonā nestartēja. Tagad tikko atsāka dalību FIS sacensībās. Rakstā tak minēts, ka šis ir pirmais rezultāts kopš 2021. gada marta. Ko tu gribi? 19 gadi meitenei. Trīs pirmās reizes šosezon izstājās (tajā vienā braucienā, kas sanāca, viņa bija sekundi priekšā visām). Tagad viss izdevās abos braucienos, un, re, blakus O'Braienai, kura jau nez cik ilgi apgrozās PK posmos. Parējās konkurentes sekundi atpaliek. Kalnu slepošanā tas ir ļoti daudz. Bet tā arī jābūt, ja gribi, ko sasniegt. Slaloms jābrauc uz riska robežas (protams, gadās izstātīes), bet pretējā gadījumā jēgpilna dalība PK posmos nespīd. Ka jau visai drīz Dženifera arī debitēs PK.

     [+] [-]

, 2022-12-21 18:08, pirms gada
Dženifera tikai 0,19 zaudēja Ņinai O BRIENAI, kura divas reizes Pasaules kausa izcīņā finišēja labāko desmitniekā! Pēc 1-2 mēnešiem Ģērmani PK redzēsim top 30, tas Latvijai būs milzīgs sasniegums.

     [+] [-]

, 2022-12-21 18:26, pirms gada
Summā latviete krietni amerikānietei zaudēja 0,19 sekundes,

Nu diezvai 0,19sec ir krietni 😂🤣 tad jau trešā vieta atpalika mūžību 😂🤣

  -1 [+] [-]

, 2022-12-21 18:49, pirms gada
Kempess rakstīja: Klau, viņa dēļ traumas pagājušajā sezonā nestartēja. Tagad tikko atsāka dalību FIS sacensībās. Rakstā tak minēts, ka šis ir pirmais rezultāts kopš 2021. gada marta. Ko tu gribi? 19 gadi meitenei. Trīs pirmās reizes šosezon izstājās (tajā vienā braucienā, kas sanāca, viņa bija sekundi priekšā visām). Tagad viss izdevās abos braucienos, un, re, blakus O'Braienai, kura jau nez cik ilgi apgrozās PK posmos. Parējās konkurentes sekundi atpaliek. Kalnu slepošanā tas ir ļoti daudz. Bet tā arī jābūt, ja gribi, ko sasniegt. Slaloms jābrauc uz riska robežas (protams, gadās izstātīes), bet pretējā gadījumā jēgpilna dalība PK posmos nespīd. Ka jau visai drīz Dženifera arī debitēs PK.
Kas tur īsti bija ar to traumu, ka tik ilgi nācās rehabilitēties?

Tpu, tpu, tpu, jācer, ka turmpākajā karjerā vairs netraucēs tādi neveiksmīgi starpgadījumi, jo šis iegrieza pamatīgi.

     [+] [-]

, 2022-12-21 19:25, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Kas tur īsti bija ar to traumu, ka tik ilgi nācās rehabilitēties?

Tpu, tpu, tpu, jācer, ka turmpākajā karjerā vairs netraucēs tādi neveiksmīgi starpgadījumi, jo šis iegrieza pamatīgi.
Viņa toreiz treniņā krita, salauza atslēgas kaulu. Domāju, ka tur viss kārtībā. Rezultāti rāda, ka ar psiholoģiju Dženiferai arī viss labi.