Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Gutas-Behrami uzvara spraigā cīņā ar divu simtdaļu pārsvaru milzu slalomā iesāk jauno sezonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gutas-Behrami uzvara spraigā cīņā ar divu simtdaļu pārsvaru milzu slalomā iesāk jauno sezonu
Lara Guta-Behrami brauc pretī otrajai uzvarai Zeldenā. Foto: NBC Sports.

Ar šveicietes Laras Gutas-Behrami uzvaru milzu slalomā, ārkārtīgi līdzīgā cīņā par divām sekundes sitmdaļām pārspējot itālieti Federiku Brinjoni, Zeldenā (Austrija) sākusies jaunā 2023./2024. gada sezona kalnu slēpošanā. 2013. un 2016. gada uzvarētāja Guta-Behrami lauza pēdējo septiņu gadu tradīciju Zeldenā ar dažādām pirmo vietu ieguvējām un uzvarēja otro reizi šajā Austrijas kalnu kūrortā pēdējo septiņu gadu laikā un kopumā trešo reizi karjerā. Pagājušā gada uzvarētāja šeit Mikaēla Šifrina no ASV palika ārpus trijnieka, līdz godalgotai vietai pietrūkstot vairāk nekā sekundei un ieņemot sesto vietu.

Pagājušās sezonas vicelīdere šajā disciplīnā Lara Guta-Behrami pēc pirmā brauciena atradās 4. vietā (+0,73 sek.), tikai sekundes desmitdaļu aiz trijnieka. Otrajā trasē 2021. gada pasaules čempione bija ātrākā, turklāt krietni pārāka pār tuvākajām sāncensēm, tādējādi ļoti simpātiskā Guta-Behrami varēja atkārtot 2016. gada panākumu un izcīnot otro uzvaru šeit. Tiesa, šveicietei nācās spriedzē gaidīt pirmā brauciena līderes Federikas Brinjones otrā brauciena pašas beigas.

Lai arī pēc pirmās trases 2015. gada Zeldenas posma uzvarētāja Brinjone bija iekrājusi samērā labu pārsvaru, tuvāko konkurenti Sāru Hektori no Zviedrijas apsteidzot par pussekundi, tomēr otrā brauciena beigu daļā viņa ar Gutu-Behrami cīnījās par līderpozīcijām dažu sekunžu simtdaļu robežās. Beigās olimpiskā vicečempione no Itālijas piekāpās nieka divas sekundes simtdaļas un tāpat kā 2020. gadā šajā ieguva otro vietu.

Jau trešo sezonu pēc kārtas pirmajā posmā Zeldenā trijniekā tika slovākiete Petra Vlhova, kura arī bija tuvu uzvarai, uzvarētājai zaudējot tikai 0,14 sekundes. Vicelīdera pozīcijas pēc pirmā brauciena neļāva trijniekā palikt olimpiskajai čempionei Hektorai, kurai nācās samierināties ar 4. vietu. 2020.gada Zeldenas posma uzvarētāja Marta Basino no Itālijas no 7. vietas pakāpās uz piekto. Mikaēla Šifrina pēc pirmā brauciena atradās piektajā vietā un saglabāja ļoti labas izredzes vismaz uz godalgotu vietu, taču pagājušā gada Mazā Kristāla globusa ieguvēja šajā disciplīnā beigās noslīdēja uz sesto vietu.

2019. gada Zeldenas posma uzvarētāja, toreiz vēl 18 gadus vecumā, Alise Robinsone no Jaunzēlandes piekto posmu pēc kārtas ir tikusi desmitniekā (9.vieta), taču jaunzēlandiete vēl nespēj sasniegt tos rezultātus, kādi bija pirms pāris sezonām. 2004. gadā dzimusī horvātiete Zrinka Ļjutiča, kura pagājušā gada martā 19 gadu vecumā ar 3. vietu slalomā nopelnīja savu pirmo godalgu Pasaules kausa posmos, šodien sasniedza savu labāko rezultātu milzu slalomā – 14. vieta.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, 59 dalībnieces, Zeldena (Austrija)

V.SportisteValstsRezultāts
1.L.Guta-BehramiŠveice2:18.94
2.F.BrinjoneItālija+0.02
3.P.VlhovaSlovākija+0.14
4.S.HektoraZviedrija+1.10
5.M.BasinoItālija+1.19
6.M. ŠifrinaASV+1.40

     [+] [-]

, 2023-10-28 20:32, pirms pusgada
"Gudrā" blondīne uzvarēja! ...man patika!