Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā vicečempione pirmā diskvalificētā šajā sezonā par fluora lietošanu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpiskā vicečempione pirmā diskvalificētā šajā sezonā par fluora lietošanu slēpošanā
Ragnhilda Movinkele. Foto Lise Åserud/NTB

Jau pašā sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā, kas šodien notika Zeldenā (Austrija), Norvēģijas izlases kalnu slēpotāja - divkārtējā olimpiskā vicečempione Ragnhilda Movinkele - tika diskvalificēta par fluora lietošanu.

Pasaules kausa izcīņas atklāšanas posma laikā Zeldenā sestdienas rīta pusē pēc pirmā brauciena Norvēģijas izlases slēpotājai Ragnhildai Movinkelei, kura uzrādīja septīto laiku, zem slēpēm tika atrastas fluora pēdas un norvēģiete tika diskvalificēta.

Olimpiskā un pasaules čempionātu medaļniece bija vienīgā sportiste, kura tika diskvalificēta. Saskaņā ar FIS datiem Movinkelai zem slēpēm bija desmit reizes vairāk fluora nekā jebkurai citai sportistei šajās sacensībās un daudz vairāk par diskvalifikācijas robežvērtību.

“Fluora testā mēs uzrādījām pozitīvu rezultātu. Mēs uzskatām, ka tas ir ļoti negodīgi. Jo, mūsuprāt, esam sagatavojušies ļoti, ļoti labi,” NRK apstiprina Norvēģijas izlases vadītājs Atle Skordāls. “Kaut kur ir radusies kļūda, par kuru mums nav informācijas. Tas prasa precīzu pārskatīšanu,” skaidro Skordāls.

“Viņa ir nevainīga upuris. Ragnhilda jūtas tā, it kā viņai būtu uzlikts zīmogs, lai gan viņa ir simtprocentīgi nevainīga. Neviens no mūsu komandas nevēlas krāptie,” uzsver Norvēģijas izlases šefs.

Tagad Norvēģijas slēpošanas federācija sadarbosies ar Movinkeles slēpju zīmola servisa vīriem, lai noskaidrotu iemeslu, kāpēc zem viņas slēpēm tika atrasts nelegāls fluora daudzums.

“Ir notikusi kļūda. Tas ir nepieņemami. Mums ir labāk jākontrolē tas viss,” NRK saka kalnu slēpošanas galvenā persona Norvēģijas federācijā Klauss Rīste.

Šosezon gan Starptautiskajā slēpošanas un snovborda federācijā (FIS), gan Starptautiskajā biatlona savienībā (IBU) ir ieviests pilnīgs fluora aizliegums visās disciplīnās un visos līmeņos. Fluora aizliegums tika pieņemts pirms vairākiem gadiem, taču līdz šim sodu piemērošana par tā pārkāpumu ir bijusi atlikta, jo pastāvēja neskaidrības par testēšanu.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2023-10-28 20:30, pirms pusgada
...slēpju vecis būs ierāvis vairāk viskija kā parasti....laikam svinēja sezonas sākumu vai arī kaut kādas intrigas ap Braatenu