Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Negaidīti 23 gadu vecumā karjeru beidz piecu PK posmu uzvarētājs kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Negaidīti 23 gadu vecumā karjeru beidz piecu PK posmu uzvarētājs kalnu slēpošanā
Lukass Brotens preses konferencē pēc paziņojuma parkarjeras beigšanu. Foto: Alessandro Trovati/AP.

Šodien, dienu pirms jaunās Pasaules kausa sezonas sākuma Zeldenā, par karjeras beigšanu negaidīti paziņojis 23 gadus vecais norvēģu kalnu slēpotājs Lukass Brotens, kurš karjeras laikā Pasaules kausa posmos ir izcīnījis piecas uzvaras.

Piektdien, 27.oktobrī, preses konferencē Lukass Brotens paziņoja, ka viņa karjera ir galā. Galvenais iemesls šim ļoti negaidītajam lēmumam ir zudušais prieks, kas pamatā ir saistībā ar konfliktu, kas izveidojies ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju.

“Esmu pabeidzis karjeru,” stāsta Brotens piektdien Zeldenā paša sasauktajā preses konferencē un turpina: “Es gandrīz vienmēr esmu izvēlējies darīt to, kas sniedz man lielāko prieku. Tā ir mana definīcija panākumiem. Un tie nav ienesīgie sadarbības līgumi, kurus esmu noslēdzis. Un arī ne fakts, ka pēdējo reizi, kad stājos uz starta līnijas, es biju labākais pasaulē. Tas ir par to, vai tas dod prieku vai nē.”

Norvēģis preses konferencē pirms nedēļas nogalē Zeldenā notiekošā Pasaules kausa atklāšanas posma nebija uzvilcis Slēpošanas federācijas formu. “Vakar vakarā es par to pastāstīju komandas biedriem. Tas bija ļoti grūti, sasodīti smagi, bet tai pat laikā arī skaisti,” pauž Brotens.

Brotens, kurš karjeras laikā 12 reizes ticis trijniekā Pasaules kausa posmos, šoruden ir konfliktējis ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju. Tas ietvēris gan izlases līgumu ar sportistiem, gan reklāmas kampaņu ar apģērbu zīmolam J. Lindeberg”.

Piektdienas preses konferences laikā Brotens negatīvi izteicās par Slēpošanas federāciju. Viņš stāstīja par to, kā ar sportistiem rīkojas Slēpošanas federācija attiecībā uz pašu sportistu iespējām. Viņš atzīst, ka viņu izprovocējusi Slēpošanas federācijas izturēšanās. “Ārkārtīgi necienīga attieksme,” uzsver Brotens.

Norvēģijas Slēpošanas federācijas prezidente Tuve Moe Dīrhauga izteica nožēlu par Brotena lēmumu un izteikumiem. “Ir ļoti skumji, ka viņš beidz karjeru un ka šādi arī izsakās,” saka Dīrhauga. Slēpošanas federācijas prezidente norāda, ka darbs pie izlases līguma, kas radījis ilgstošu konfliktu starp Brotenu un Slēpošanas federāciju, ir sarežģīts, jo viedokļi atšķiras.

“Pirmo reizi vairāk nekā pusgada laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas esmu laimīgs. Un pirmo reizi pēc vairākiem gadiem es jūtos brīvs. Un ikviens, kas mani pazīst, zina, ka brīvība ir viens no maniem lielākajiem panākumu avotiem, kā arī prieks,” uzsvēra Brotens, piebilstot, ka atgriešanās sacensību apritē šobrīd nešķiet reāla.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

  +2 [+] [-]

, 2023-10-27 21:23, pirms pusgada
Eu, a kas ar faktiem? Par ko cepiens? Nevar vienoties par līgumu? Kas tur ir tik drastisks, ka karjera jābeidz? Varējāt jau kaut ko vairāk uzzināt un uzrakstīt…

  +1 [+] [-]

, 2023-10-28 00:01, pirms pusgada
Ricardoc rakstīja: Eu, a kas ar faktiem? Par ko cepiens? Nevar vienoties par līgumu? Kas tur ir tik drastisks, ka karjera jābeidz? Varējāt jau kaut ko vairāk uzzināt un uzrakstīt…
Teksts vispār tā kā google translate.
Nekā konkrēta

     [+] [-]

, 2023-10-28 05:08, pirms pusgada
Jā, būtu interesanti uzzināt, kur slēpjas tās domstarpības.

     [+] [-]

, 2023-10-28 07:34, pirms pusgada
Klēbo arī kautkas kliboja ar federāciju. Nav līdzīgi?

     [+] [-]

, 2023-10-28 09:32, pirms pusgada
Tas jau arī ir mazliet pielabots Google translate.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-28 14:40, pirms pusgada
Ja Norvēģija nedod brīvību, tad varēja pārmesties uz citas, kādas eksotiskas valsts pārstāvēšanu, kuras federācija ēstu no rokas.

     [+] [-]

, 2023-10-29 00:12, pirms pusgada
Norvēģu slēpošanas federāciju vada velns? visi baidās slēgt līgumus