Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com lasītāju Top-10 un Low-5 vērtējumi Latvijas olimpiešiem

Emils Ozerinskis

Sportacentrs.com lasītāju Top-10 un Low-5 vērtējumi Latvijas olimpiešiem
Mārtiņš Bots. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

Pekinas olimpisko spēļu laikā portāls Sportacentrs.com savus lasītājus aicināja novērtēt Latvijas olimpiešu sniegumu katrā no sacensību dienām. Četrgades lielākajam ziemas sporta forumam nu jau esot aiz muguras, varam pavilkt svītru un veikt kopsavilkumu par Latvijas sportistu parādīto sniegumu Pekinas spēlēs.

Rakstam pievienotajā tabulā iekļauti desmit labākie un pieci sliktākie Sportacentrs.com lasītāju balsojumi. Ja attiecīgās sacensības norisinājušās divu dienu garumā, tad sportistam ir bijusi iespēja saņemt augstu vērtējumu gan pirmajā, gan otrajā dienā, tādējādi tabulā nonākot vairākkārt. Hokeja izlases spēlētāju individuālais sniegums iztirzāts atsevišķā balsojumā, bet šī raksta ietvaros vērā ņemti Latvijas hokeja izlases kopējais sniegums atsevišķās cīņās.

Starp desmit augstākajiem novērtējumiem olimpisko spēļu laikā dominējuši Latvijas kamaniņu sporta pārstāvji. Loģiski, ka visaugstāko atzīmi saņēma Latvijas kamaniņu stafetes komanda, kas no Pekinas mājās pārveda bronzas medaļas, kas tā arī palika Latvijas vienīgās Pekinas spēļu laikā. Novērtējums 9,1 baļļu vērtībā bija pats augstākais, ko portāla lasītāji deva Latvijas sportistiem.

Otru augstāko vērtējumu Pekinas spēlēs saņēma distanču slēpotājs Raimo Vīgants, kurš pārstiedzoši iekļuva sprinta sacensību labāko 20 sportistu vidū, kas bija līdz šim nepieredzēts notikums Latvijas slēpošanas vēsturē. Madonieša sasniegums ar atzīmi 8,8 bija otrs visaugstākais novērtētais panākums Latvijas sportistu izpildījumā.

Trešo augstāko atzīmi olimpiādē saņēma jaunais kamaniņu sportists Gints Bērziņš, kura septīto vietu vīru sacīkstēs portāla lasītāji novērtēja ar atzīmi 8,6 balles. Bērziņš labāko desmitniekā iekļuva pat divas reizes, jo viņa pirmo divu braucienu sniegums saņēma atzīmi 8,3, kas 19 gadus vecajam sportistam deva arī sesto vietu starp Pekinas spēļu augstākajiem novērtējumiem.

Jāatzīmē, ka starp kamaniņu sportistu augstajiem vērtējumiem šajās spēlēs ik pa brīdim spēja ielauzties slēpotāji, kuri tradicionāli nav bijuši starp Latvijas olimpisko cerību sporta veidu pārstāvjiem. Desmit kilometru slēpojumā Patrīcijas Eidukas 23. vieta tika novērtēta ar atzīmi 8,5, kas bija ceturtā augstākā visu spēļu laikā. Ņemot vērā apstākli, ka Eiduku Pekinā vajāja problēmas ar Covid-19 protokola izpildi un sacensību izskaņā slēpošanas trasē valdīja ekstremāli laikapstākļi, Latvijas vadošā slēpotāja savu labāko iespēju Pekinā izmantoja godam.

Vēl viens cerību stariņš Pekinas ledus renē bija jaunais kamaniņu sporta duets Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri divnieku sacensībās apbrauca Latvijas lielāko medaļu cerību pieredzējušos brāļus Šicus. Ar ceturto vietu divnieku sacensībās Bots un Plūme tika pie atzīmes 8,5, sevis kaldinātajai stafetes komandas atzīmei pievienojot arī piekto augstāko novērtējumu individuāli.

Individuālajās sacensībās pie Top-10 atzīmēm tika arī kamaniņu sportisti Elīza Tīruma un Kristers Aparjods, kuri vēlāk atnesa Latvijai vienīgās medaļas kamaniņu stafetē.

Kā vienu no novērojumiem Sportacentrs.com lasītāju balsojumos var atzīmēt to, ka visas augstākās atzīmes tika izdalītas Pekinas spēļu pirmajā pusē, kad līdzjutēju apziņā vēl bija cerbas, ka no Ķīnas mājās tiks pārvestas vairākas medaļas. Spēļu otrajā pusē, nepiepildoties gaidām vairākos cerību veidos, balsotāji kļuva īgnāki un Latvijas olimpieši saņēma visai viduvējas atzīmes.

Gan labāko desmitniekā, gan sliktāko piecinieka sanāca iekļūt Latvijas hokeja izlasei. Azartisko un apņēmīgo Latvijas hokejistu cīņu pret tobrīd topošo olimpisko čempioni Somiju līdzjutēji novērtēja ar apaļu septītnieku. Savukārt neizmantotās iespējas un zaudējums pret Dāniju lika dot vērtējumu 3,3 balles, kas bija trešais zemākais novērtējums visu olimpisko spēļu laikā.

Zemāko pieciniekā nonāca arī divi sportisti, kuri finišu nesasniedza. Markuss Vinogradovs izstājās no sacensībām slēpošanas daļā ziemeļu divcīņā. Savukārt Miks Zvejnieks neierakstījās vārtos slaloma sacensību pirmajā braucienā un izstājās, saņemot portāla apmeklētāju otro zemāko vērtējumu - 3,2.

Sporta līdzjutēju cerības uz augstām vietām neizdevās piepildīt Latvijas vienīgajai biatlonistei Pekinas olimpiskajās spēlēs. Baibu Bendiku pamatīgi pievīla precizitāte šautuvēs. Biatlona klasikā Bendika netrāpīja sešos no 20 mērķiem, ieņemot vien 58. vietu, kas saņēma pašu pieticīgāko novērtējumu aizvadītajās Pekinas olimpiskajās spēlēs - tikai 2,9 balles.

Sportacentrs.com lasītāju augstākie uz zemākie novērtējumi Pekinas OS

SportistiDat.DisciplīnaVērt.
Kamaniņu stafetes komanda10.02.Kamaniņu sports9.1
Raimo Vīgants08.02.Distanču slēpošana8.8
Gints Bērziņš06.02.Kamaniņu sports8.6
Patrīcija Eiduka10.02.Distanču slēpošana8.5
Mārtiņš Bots/Roberts Plūme09.02.Kamaniņu sports8.5
Gints Bērziņš05.02.Kamaniņu sports8.3
Elīza Tīruma07.02.Kamaniņu sports7.3
Kristers Aparjods05.02.Kamaniņu sports7.1
Latvijas hokeja izlase11.02.Hokejs7.0
Kristers Aparjods06.02.Kamaniņu sports7.0
Baiba Bendika11.02.Biatlons3.6
Markuss Vinogradovs15.02.Ziemeļu divcīņa3.4
Latvijas hokeja izlase15.02.Hokejs3.3
Miks Zvejnieks16.02.Kalnu slēpošana3.2
Baiba Bendika07.02.Biatlons2.9

Sportacentrs.com lasītāju vērtējumi OS laikā

05.02.06.02.07.02.08.02.09.02.10.02.11.02.
12.02.13.02.14.02.15.02.16.02.19.02.20.02.

Sportacentrs.com lasītāju atzīmes hokeja izlases spēlētājiem

Hokeja izlase

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -2 [+] [-]

, 2022-02-21 16:57, pirms 2 gadiem
Miks Zvejnieks ir nepamatoti zemā vietā..viņš reāli ir blakus kamanām.. pēc sasnieguma..un parādīta rezultāta.tie kas vērtē nesaprot starpību starp sporta veidiem..tikt kamanas uz olimpiādi ir nieks salīdzinot ar tikšanu kalnu slēpošanā..

     [+] [-]

, 2022-02-21 16:58, pirms 2 gadiem
Kamaniņu braucēji rullē. Es Zvejniekam liku augstāku atzīmi, bet kādu rezultātu tad viņš parādīja, ja izstājās?

     [+] [-]

, 2022-02-21 17:03, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Kamaniņu braucēji rullē. Es Zvejniekam liku augstāku atzīmi, bet kādu rezultātu tad viņš parādīja, ja izstājās?
Milzu slalomā, kur tika pie 26. vietas, Mikam sabalsojāt apaļu sešinieku.
Slalomā, kurā palika ar DNF, grūti balsotājiem bija ko augstāku slikt.

     [+] [-]

, 2022-02-21 17:07, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Miks Zvejnieks ir nepamatoti zemā vietā..viņš reāli ir blakus kamanām.. pēc sasnieguma..un parādīta rezultāta.tie kas vērtē nesaprot starpību starp sporta veidiem..tikt kamanas uz olimpiādi ir nieks salīdzinot ar tikšanu kalnu slēpošanā..
Tā atzīme Zvejniekam taču par slalomu, kur viņš izstājās jau pašā sākumā. Par milzu slalomu dabūja 6 balles.

Gan kamanās, gan slalomā bija eksoti, kas varēja knapi tikt līdz lejai. Jāatzīst, ka kamanās uz olimpiādi no eksotiem tika gandrīz pilnībā visi, kuri startēja pasaules kausā. Bet līdzīga atlase taču arī slalomā?

Vispār tā tabula nav pietiekami informatīva, jo nevar saprast, par kuru tieši distanci vai kuru dienu tās atzīmes ir.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 17:10, pirms 2 gadiem
Runājot par Bendiku. Viņa bija vienīgā biatloniste. Taču viņai bija 4 (! ?) vīru komanda līdzi, ja nemaldos.
Divnieks pienākas viņiem, nevis sportistei. Viņi aizbrauca uz Pekinu atpūsties.

  -4 [+] [-]

, 2022-02-21 17:12, pirms 2 gadiem
Mika 26 vieta ir vērtīgāka par dukura 7.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 17:15, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vispār tā tabula nav pietiekami informatīva, jo nevar saprast, par kuru tieši distanci vai kuru dienu tās atzīmes ir.
Tabulā katram sportistam klāt ir datums, kurā šī atzīme saņemta un var uzspiest uz raksta, par katru konkrēto sacensību. Nezinu kā vēl informatīvāk var gribēt to pasniegt..

  -3 [+] [-]

, 2022-02-21 17:16, pirms 2 gadiem
Baibai nevajadzēja negatavai vispār braukt. Viņa vispār tikai piedalījās kā tūriste..visaugstākā vieta pienākas Bērziņam. No viņa neko negaidīja bet nokapāja stabili..lielas,es pat teiktu milzīgas perspektīvas, ja valsts naudu dos.

     [+] [-]

, 2022-02-21 17:52, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Baibai nevajadzēja negatavai vispār braukt. Viņa vispār tikai piedalījās kā tūriste..visaugstākā vieta pienākas Bērziņam. No viņa neko negaidīja bet nokapāja stabili..lielas,es pat teiktu milzīgas perspektīvas, ja valsts naudu dos.
Viņš tev radinieks, ka tā lobē?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 17:55, pirms 2 gadiem
Valsts finansējumu tagad sadalīt atbilstoši tautas(ekspertu) balsojumam. Vot arī būs prioritārie sporti

  +2 [+] [-]

, 2022-02-21 18:00, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Valsts finansējumu tagad sadalīt atbilstoši tautas(ekspertu) balsojumam. Vot arī būs prioritārie sporti
Tad stabili viss finansējamākais sporta veids būs orientēšanās sports.

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:05, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tad stabili viss finansējamākais sporta veids būs orientēšanās sports.
Es par šiem ziemas sportaveidiem un sc.com ekspertu balsojumu. Kamaniņas nodrošina Siguldas trases pastāvēšanu vēl uz pāris cikliem.

A kas vainas ortientēšanās sportam? Normāls masveidīgs sports ar gandrīz nekādu ekipējuma/skila slieksni, lai liegtu kādam piedalīties. Protams, nav nekāds lielais prestižs, bet valstij jau jāatbalsta masveidīums.

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:06, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Miks Zvejnieks ir nepamatoti zemā vietā..viņš reāli ir blakus kamanām.. pēc sasnieguma..un parādīta rezultāta.tie kas vērtē nesaprot starpību starp sporta veidiem..tikt kamanas uz olimpiādi ir nieks salīdzinot ar tikšanu kalnu slēpošanā..
Kamanas aizbrauca tikpat kā visas (DE,IT,AUT 3.komandas nē). Kalnu slēpošanā konkurētspējīgie beidzās pie Nr. 25, jo topa valstīm kvotas un tālāk jau sākās eksotika. No pāri palikušajiem diezgan labs rezultāts.

Es domāju, ka šos entuziastus nevajag nekādi vērtēt. Žurnālistiem aizliegt taujāt par vietām. Izdevās tikt līdz galam, labi. Nē, tad pats vainīgs.

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:07, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Valsts finansējumu tagad sadalīt atbilstoši tautas(ekspertu) balsojumam. Vot arī būs prioritārie sporti
Profesionāliem sportistiem valsts finansējumu vispār nevajag dot.

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:09, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Valsts finansējumu tagad sadalīt atbilstoši tautas(ekspertu) balsojumam. Vot arī būs prioritārie sporti
Tā arī vajadzētu. Valstij jāfinansē veselīgs dzīves veids nevis elitārs sports un sportisti bez rezultāta.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:11, pirms 2 gadiem
Nē nav ne radinieks ne paziņa. Es sportoju kādreiz,arī par treneri sporta skolā strādāju zinu ko kas prasa. Un kāda konkurence kurā sporta veidā. Kamanās un bobslejā ir vismazākā konkurence starp sporta veidiem..tev jābūt tikai labam te Latvijā un tu brauc. Citos lai tevi vispār pielaustu tev visādi normatīvi jāizpilda..mums Latvijā kamanas trenējas 4-5 braucējas, tagad pat tik daudz nav. Vieta izlasē garantēta praktiski katrai kas nodarbojās..

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:15, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es par šiem ziemas sportaveidiem un sc.com ekspertu balsojumu. Kamaniņas nodrošina Siguldas trases pastāvēšanu vēl uz pāris cikliem.

A kas vainas ortientēšanās sportam? Normāls masveidīgs sports ar gandrīz nekādu ekipējuma/skila slieksni, lai liegtu kādam piedalīties. Protams, nav nekāds lielais prestižs, bet valstij jau jāatbalsta masveidīums.
Es taču nerakstīju, ka orientēšanās sports ir kas slikts.
Kad cilvēki sapratīs, ka Siguldas kamaniņu trase nav tikai naudas ieguldīšanas vieta, bet arī naudas pienesējs, kaut vai tai pašai Siguldai un tās novadam?

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:17, pirms 2 gadiem
Kamanās tikai Vācijā ir konkurence, tur ja tu junioros neesi pasaules čempions, tad tu vairs tālāk neesi vajadzigs. Vācijas čempionāta brauc pa 30-40 konkurētspējīgi jaunieši. Tāpēc arī viņi uzvar ..varētu 10 vācieši braukt sacensibas,8-9 būtu desmitniekā.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:21, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Nē nav ne radinieks ne paziņa. Es sportoju kādreiz,arī par treneri sporta skolā strādāju zinu ko kas prasa. Un kāda konkurence kurā sporta veidā. Kamanās un bobslejā ir vismazākā konkurence starp sporta veidiem..tev jābūt tikai labam te Latvijā un tu brauc. Citos lai tevi vispār pielaustu tev visādi normatīvi jāizpilda..mums Latvijā kamanas trenējas 4-5 braucējas, tagad pat tik daudz nav. Vieta izlasē garantēta praktiski katrai kas nodarbojās..
Vispār jau tajās pašās kamanās nepietiek tikai ar kvalificēšanos, bet labi arī jānostartē sacensībās. Un Latvijas kamaniņbraucēji visu sezonu to darīja labi, ja ne pat teicami.
Piedod, bet ja tu uzskati, ka 13 sekunžu deficīts no līdera kalnu slēpošanā ir kaut kāds izcils, tad man trūkst vārdu. Un par cik kalnu slēpošanā pastāv kvotas eksotiskām valstīm, arī Latvijai šai sporta veidā, tad ir tā kā ir, un nekas izcils tajā visā nav.

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:26, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Es taču nerakstīju, ka orientēšanās sports ir kas slikts.
Kad cilvēki sapratīs, ka Siguldas kamaniņu trase nav tikai naudas ieguldīšanas vieta, bet arī naudas pienesējs, kaut vai tai pašai Siguldai un tās novadam?
Tad kāpēc Siguldas pašvaldība nevēlas pārņemt objektu savā paspārnē ?

     [+] [-]

, 2022-02-21 18:27, pirms 2 gadiem
(O_O) rakstīja: Profesionāliem sportistiem valsts finansējumu vispār nevajag dot.
Pilnīgi pareizi

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:30, pirms 2 gadiem
Un kā var vērtēt hokeju?pēc spēles, vietas,vai redz varējām visus.. pat atsevišķi īpaši zinošie runaja kāda kaluma medaļas būs...sportā brīnumi ja arī notiek,tad ļoti reti..

  -2 [+] [-]

, 2022-02-21 18:32, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tad kāpēc Siguldas pašvaldība nevēlas pārņemt objektu savā paspārnē ?
Nav vēlēšanās tajā visā izpausties, bet turpinājumā esošajā liinkā viss ir pateikts, un skaidri saprotams. Protams, ja vien ir ar ko saprast.
https://bobtrase.lv/lv/about_us

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:36, pirms 2 gadiem
Kamaniņu trase mums ir, bet kalnu nav..un miks bija uzreiz aiz top komandām.. mums daži kamaninbrauceji bija pat aiz nabagiem. Kamanās piedalās 20 un ja tu esi 18. Tad tu esi 0.bet skan labi18.olimpiadē.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:36, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pilnīgi pareizi
Skaidri redzams, ka tu nesaproti pat viselementārākās lietas.
Latvijā tāpat kā Vācijā, Austrijā utt. nevienam sportistam netiek maksāts pa tiešo, bet gan viņi ir armijas vai policijas sastāvā, un šīs organizācijas viņiem arī maksā algas atbilstoši ieņemtajiem amatiem, un nevis par sportošanu.
Pieļauju, ka tā tas notiek arī tev mīļajā Šveicē.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:38, pirms 2 gadiem
Siguldas trase tuvākajā laikā nesīs tikai zaudējumus. Viņa turās tikai uz ledus pārdošanu krieviem ukraiņiem...

  -2 [+] [-]

, 2022-02-21 18:42, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Siguldas trase tuvākajā laikā nesīs tikai zaudējumus. Viņa turās tikai uz ledus pārdošanu krieviem ukraiņiem...
Kāds tavam komentāram ir pamatojums?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 18:56, pirms 2 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Tabulā katram sportistam klāt ir datums, kurā šī atzīme saņemta un var uzspiest uz raksta, par katru konkrēto sacensību. Nezinu kā vēl informatīvāk var gribēt to pasniegt..
Piemēram, norādot - Bendika, biatlons, 15 km distance. Aparjods, kamaniņas, 1. un 2. brauciens.

Nu negribas cilvēkiem vērt vaļā kaut ko lieku, turklāt datorā taču nemaz nevar saprast, ka var uzpiest un tās ailītes un kaut ko atvērt.

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:04, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kāds tavam komentāram ir pamatojums?
Tavs ieliktais links ar gada pārskatu 270k zaudējumi gadā.

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:08, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Skaidri redzams, ka tu nesaproti pat viselementārākās lietas.
Latvijā tāpat kā Vācijā, Austrijā utt. nevienam sportistam netiek maksāts pa tiešo, bet gan viņi ir armijas vai policijas sastāvā, un šīs organizācijas viņiem arī maksā algas atbilstoši ieņemtajiem amatiem, un nevis par sportošanu.
Pieļauju, ka tā tas notiek arī tev mīļajā Šveicē.
Kāda starpība ar kādām shēmām tiek sponsorēti sportisti? Un kāda man daļa par citām valstīm? Mans viedoklis ir mans viedoklis, ja sports/sportists nespēj sevi atpelnīt tad viņš nav jāuztur no nodokļu naudas. Tās medaļas 100 gadus nav vajadzīgas.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-21 19:16, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tavs ieliktais links ar gada pārskatu 270k zaudējumi gadā.
Ja tā rēķinātu, tad sen jau būtu apgriezts finansējums. Ir likums par Nacionālām sporta bāzēm, kāda ir Siguldas trase, un tur viss ir pateikts.
Vismaz šobrīd neredzu ne mazākā pamatojuma, lai Siguldas trasei, kas tiktu apgriezts finansējumā.

https://likumi.lv/ta/id/190261-par-...

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:18, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kāda starpība ar kādām shēmām tiek sponsorēti sportisti? Un kāda man daļa par citām valstīm? Mans viedoklis ir mans viedoklis, ja sports/sportists nespēj sevi atpelnīt tad viņš nav jāuztur no nodokļu naudas. Tās medaļas 100 gadus nav vajadzīgas.
Skaidri redzams, ka tev ir ļoti šaura domāšana.
No tā arī nāk ārā visādas pērles.

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:31, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tavs ieliktais links ar gada pārskatu 270k zaudējumi gadā.
Šeit Dukuru tēvs pastāsta par to finansējumu. Skatīt no 16:30
https://www.youtube.com/watch?v=6Tv...

     [+] [-]

, 2022-02-21 19:41, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Šeit Dukuru tēvs pastāsta par to finansējumu. Skatīt no 16:30
https://www.youtube.com/watch?v=6TvzKl3eFZc
Paldies par video!
Ļoti labs, un daudz ko izskaidrojošs.

     [+] [-]

, 2022-02-21 21:31, pirms 2 gadiem
aivo50 rakstīja: Nē nav ne radinieks ne paziņa. Es sportoju kādreiz,arī par treneri sporta skolā strādāju zinu ko kas prasa. Un kāda konkurence kurā sporta veidā. Kamanās un bobslejā ir vismazākā konkurence starp sporta veidiem..tev jābūt tikai labam te Latvijā un tu brauc. Citos lai tevi vispār pielaustu tev visādi normatīvi jāizpilda..mums Latvijā kamanas trenējas 4-5 braucējas, tagad pat tik daudz nav. Vieta izlasē garantēta praktiski katrai kas nodarbojās..
Vieta OS katrai jānopelna. Vari būt Latvijā super , bet ja netiek PK posmos, tad OS nav.