Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Bērziņš PK posmā 1500 metru distancē paliek aiz goda pjedestāla

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šorttrekists Bērziņš PK posmā 1500 metru distancē paliek aiz goda pjedestāla
Reinis Bērziņš. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš Nīderlandes pilsētā Dordrehtā Pasaules kausa posmā izcīnīja ceturto vietu 1500 metru distancē.

Vispirms pusfinālā Bērziņš savā slidojumā, finišējot divās minūtēs un 16,228 sekundēs, ieņēma otro pozīciju un nodrošināja vietu A finālā.

Savukārt cīņā par godalgām A finālā Latvijas šorttrekists lielāko daļu slidojuma atradās septītajā pozīcijā, taču pēdējos apļos spēja apsteigt trīs konkurentus un noslēgt sacensības ceturtajā vietā.

Uzvaru izcīnīja korejietis Dživons Parks, kurš distanci veica divās minūtēs un 17,2 sekundēs. Bērziņš atpalika no uzvarētāja 0,371 sekundi.

Vēl sestdien Roberts Krūzbergs pirmās 1000 metru distances ceturtdaļfinālā finišēja ar laiku minūte un 23,605 sekundes, uzvarot un iekļūstot pusfinālā. Savukārt pusfinālā viņš distanci veica minūtē un 23,669 sekundēs un ieņēma otro vietu, sasniedzot A finālu.

Pasaules kausa posmu tiešraidē translē Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "YouTube" kanāls.

Šī sezona Krūzbergam un Reinim Bērziņam ir labākā viņu karjerā, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē.

Krūzbergs sezonas pirmajā posmā Monreālā uzvarēja 1000 metros un sagādāja Latvijai pirmo zelta godalgu šāda ranga sacensībās. Viņam šajā distancē šosezon izcīnītas arī pārējo divu kalumu medaļas.

Savukārt Bērziņš ir izcīnījis divas bronzas medaļas 1500 metru sacensībās.

Sezonas noslēgumā no 10. līdz 12.martam Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā norisināsies pasaules meistarsacīkstes.