Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs un Bērziņš PČ noslēdz ar 10. un 11. vietu 1000 metros

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūzbergs un Bērziņš PČ noslēdz ar 10. un 11. vietu 1000 metros
Roberts Krūzbergs cīņā ar Stevenu Dubuā. Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā noslēdzies pasaules čempionāt šorttrekā. Tajā līdz cīņai par medaļām tā arī netika Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš. Latvieši sev šosezon veiksmīgajā 1000 metru distancē ierindojās attiecīgi 10. un 11. vietā.

• Pasaules čempionāta pirmajā dienā Latvijas šorttrekisti spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam 1000 metru distancē. Abi nonāca vienā ceturtdaļfināla slidojumā. Lai iekļūtu pusfinālā vajadzēja finišēt starp diviem labākajiem vai būt vienam no diviem labāko laiku autoriem starp trešo vietu ieguvējiem.

• Ceturtdaļfināls pāragri noslēdzās Lukam Spečenhauzeram no Itālijas, kurš veica pāragru startu. Ar to slidojumā palika četri dalībnieki. Distances pirmos sešus apļus vadībā turējās Krūzbergs, bet Bērziņš cīnījās ar korejieti Junseo Lī par otro pozīciju. Četrus apļus līdz beigām korejietis uzņēma tempu un pārņēma vadību.

• Krūzbergs un Bērziņu neriskēja cīnīties par otro vietu, tajā finišējot Krūzbergam, bet Bērziņam paliekot trešajam ar laiku 1:25.272 sekundes. Bērziņam vajadzēja cerēt uz konkurentu neveiksmi nākamajos divos slidojumos, bet tie slidojumi bija ātrāki, atstājot latvieti aiz pusfinālistu borta. Bērziņam vajadzēja slidot 0.066 sekundes ātrāk.

• Krūzbergs slidoja otrajā pusfinālā, cīnoties par divām vietām finālā. Latvietis ātri vien izvirzījās vadībā, lai kontrolētu notikumus. Viņš turējās nedaudz lielākā atstatumā, bet tas nelīdzēja. Viņu vispirms pārspēja Nīderlandes sportists, bet tad pa iekšmalu priekšā steidzās kanādietis Stevens Dubuā. Krūzbergs ar viņu sadūrās, abi zaudēja ātrumu un pozīciju, nespējot turpināt cīņu.

• Krūzbergs, izskatījās, jau saprata, ka tiks sodīts, kas tā arī notika, kamēr kanādieti iecēla A finālā. Līdz ar to pasaules čempionātu Krūzbergs noslēdza 10. vietā, bet Bērziņam 11. vieta.

     [+] [-]

, 2023-03-12 19:27, pirms gada
Gaidījām vairāk