Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ziemas olimpiskajā festivālā slēpotājs Skolnieks četrdesmitniekā klasikas distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ziemas olimpiskajā festivālā slēpotājs Skolnieks četrdesmitniekā klasikas distancē
Jēkabs Skolnieks. Foto: A.Veckalniņš/Infoski.lv

Itālijā notiekošo Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpisko festivālu (EJZOF) distanču slēpotāji iesāka ar vietām ceturtajā un piektajā desmitā klasiskā stila distancē ar intervāla startu. Labāko rezultātu sasniedza rīdzinieks Jēkabs Skolnieks (SS “Arkādija”), kurš ieguva 40. vietu.

Šodien EJZOF Sapadas pilsētā iesāka distanču slēpotāji (2005. un 2006. gads), sacenšoties klasiskā stila distancē. Puiši, kuriem uz starta izgāja 62 slēpotāji, veica 10km, bet meitenēm, kur konkurēja 63 slēpotājas, bija par 2,5km mazāk jeb 7,5km.

Jau ziņojām, ka uz EJZOF bija devušies seši slēpotāji. Puišu konkurencē šodien sacentās divi latvieši – rīdzinieks Jēkabs Skolnieks un ogrēnietis Odo Audris Vītoliņš. Gatavojoties sprintam un distancei brīvajā stilā, kas kā ziemas orientieristam ir stiprākās puses, šodien nepiedalījās madonietis Ritvars Ļepeškins.

Atlasē klasikā Jēkabs Skolnieks Odo Audri Vītoliņu apsteidza, bet pirms nedēļas Latvijas čempionātā labāks bija Vītoliņš. Šodien ātrāks temps distancē padevās Skolniekam, kurš lielu daļu distances turējās 40. vietā un ar šādā pozīcijā bija arī finišā. Uzvarētājam sanāca zaudēt vairāk nekā četras minūtes (4:13), taču pat otrā vieta no čempiona atpalika 47 sekundes. Orientierists Vītolinš distancē apvadīja par 39 sekundēm ilgāk nekā Skolnieks, ieņemot 42. vietu.

Lietuvieši palika aiz latviešiem, bet ļoti labi rezultāti igauņiem, diviem no ziemeļu kaimiņiem tiekot Top15 – Ralfam Kivilam 7. vieta (+1:05) un Larsam Pīrmanam 14. vieta (+1:31).

Meitenēm visām trim Latvijas pārstāvēm izdevās iekļūt piecdesmitniekā. Visu distanci visaugstāk turējās Linda Kaparkalēja, kura pirms nedēļas Priekuļos abām pārējām zaudēja krietni. Madoniete ieņēma 44 vietu (+5:01). Kaparkalējai beigās tikai piecu sekunžu attālumā bija krāslaviete Adriāna Šuminska, kurai 46. vieta. Rīdziniece Adriāna Osmane pavadīja pusminūti ilgāk trasē un noslēdza piecdesmitnieku (+5:36).

Arī meitenēm no Baltijas valstīm vislabāk nostartēja Igaunija, Anlourdes Vērpalu iekļūstot trīsdesmitniekā ar 28. vietu (+2:17), bet Hedvigai Altmē ieņemot 35. vietu (+3:24). Lietuvietes palika krietni aiz latvietēm.

Jauniešiem konkurentiem nekādas cerības neatstāja un lielu pārākumu demonstrēja mājinieks Gabriele Matli, bet ārkārtīgi līdzīgajā cīņā par sudrabu divu zviedru starpā Simons Nurdlanders par 0,1 sekundi apsteidza Hugo Nilsonu. Jaunietēm arī uzvarētāja bija pārliecinoša, un par tādu kļuva zviedriete Mira Jēransone, kas par 35 sekundēm apsteidza sudraba medaļas ieguvēju Silvu Kempi no Somijas, bet trijnieku noslēdza vāciete Lēna Ainzīdlere.

Rīt jauniešiem paredzēta distance brīvajā stilā, puišiem veicot 7,5km, bet meitenēm 5km.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv